URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Decembrie 2020, 11:29

O orădeancă a fost încătușată, după ce i-a înjurat pe poliţiştii care au rugat-o să-şi pună mască (FOTO / VIDEO)

O orădeancă a fost încătușată, după ce i-a înjurat pe poliţiştii care au rugat-o să-şi pună mască (FOTO / VIDEO) captură Facebook
O orădeancă a fost încătușată, după ce i-a înjurat pe poliţiştii care au rugat-o să-şi pună mască (FOTO / VIDEO) captură Facebook
O orădeancă a fost încătușată, după ce i-a înjurat pe poliţiştii care au rugat-o să-şi pună mască (FOTO / VIDEO) captură Facebook
O orădeancă a fost încătușată, după ce i-a înjurat pe poliţiştii care au rugat-o să-şi pună mască (FOTO / VIDEO) captură Facebook
O orădeancă a fost încătușată, după ce i-a înjurat pe poliţiştii care au rugat-o să-şi pună mască (FOTO / VIDEO) captură Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O orădeancă în vârstă de 32 ani, avertizată pe stradă de poliţişti să-şi pună corect masca, i-a înjurat, iar când i s-a cerut să se legitimeze a luat-o la fugă. Poliţiştii au fost obligaţi să o încătuşeze, în final, şi să o ducă la sediul Poliţiei Municipiului Oradea, unde s-a ales cu amenzi atât pentru injuriile proferate la adresa lor, cât şi pentru nepurtarea corespunzătoare a măştii.

Incidentul s-a produs joi după-amiază, lângă Piaţa Decebal din Oradea. Femeia traversa strada pe trecerea de pietoni în faţa unei maşini de Poliţie. Unul dintre agenţi a atenţionat-o să-şi pună corect masca pe faţă, moment în care aceasta a devenit recalcitrantă şi a început să-i înjure. Când poliţistul a oprit maşina şi i-a cerut se legitimeze, femeia a luat-o la fugă, fiind în final prinsă şi încătuşată, de faţă cu trecătorii. 

Momentul a fost filmat de o altă orădeancă, iar din înregistrarea postată, ulterior, pe Facebook, se vede cum femeia încătuşată se zbate în continuare şi se aude cum atât ea, cât şi oamenii comentează dezaprobator la adresa poliţiştilor şi a măsurii. 

"Ce se întâmplă în ţara asta!", spune în înregistrare încătuşata, în timp ce femeia care filmează îi mustră pe poliţişti, pomenindu-l inclusiv pe președintele Klaus Iohannis: "Nu vă este rușine? Şi ce dacă n-are mască, domn'le? Ruşine, ruşine Poliţiei Române! Asta'i România lui Iohannis!", strigă ea. 

Unul dintre poliţişti se opreşte lângă maşină, împreună cu femeia încătuşată şi o întreabă de faţă cu toată lumea motivul pentru care nu s-a legitimat, moment în care discuţiile se reaprind, iar martora care filmează intervine din nou. "Dar de ce să se legitimeze, domnule, pentru că n-are mască?", filmarea fiind apoi întreruptă. 

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, a declarat că poliţiştii au acţionat corect în situaţia dată. "Doamna a fost atenţionată, doar, să-şi pună corect masca. În loc să se conformeze, a adresat injurii poliţiştilor, iar când a fost rugată să se legitimeze, a fugit", explică purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, Alina Fărcuţa. 

Reacţia li s-a părut ciudată poliţiştilor, care au crezut că femeia ar putea avea un motiv ascuns pentru care fuge, motiv pentru care au urmărit-o, au imobilizat-o şi, pentru că a continuat să fie agresivă fizic, verbal, și recalcitrantă, au încătuşat-o.

Potrivit sursei citate, femeia, o orădeancă în vârstă de 32 ani, a fost dusă la sediul Poliţiei municipiului Oradea şi a fost sancţionată cu 250 lei, pentru injuriile aduse poliţiştilor, respectiv cu 1.000 lei pentru nepurtarea corespunzătoare a măştii. În procesul verbal, orădeanca şi-a recunoscut greşeala.

"Ea a menţionat în rubrica "Observaţii" că a fugit şi că recunoaşte că a greşit", a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
@Băștinașei CrisDumi
Omul se naște cu un numar de neuroni "originari". Cu ajutorul educației creierul uman se îmbogățește cu neuroni "vinituri". De-a-lungul vieții umane neuronii "vinituri" vor fi în conflict cu neuronii "originari". Când neuronii "originari" câștigă războiul apare xenofobia. Mens "sauna" in corpore sano.
Postat 11 Decembrie 2020, 20:28 de User anonimizat
Bravo politiei,la datorie,in slujba cetateanului
Amenda,bataie si confiscarea averii.Suplimentar,la cererea publicului,castrare chimica si Damnatio memoriae. O intrebare retorica pentru ein,zwei polizei: Ati gasit cine-a furat masina din articolul asta:[https://www.ebihoreanul.ro/stiri/patronul-service-ul-auto-cidan-din-oradea-a-ramas-fara-masina-hotii-i-au-furat-bolidul-chiar-din-curtea-casei-154465.html]. Da? Ne spuneti si noua?
Postat 11 Decembrie 2020, 20:03 de excalibur
O nesimtita dfe proasta calitate. De aia nu merg eu la piata simerg la super marchet, sa nu ma intalnesc cu specimene ca asta!
Din cauza unot tampite ca asta s-au inchis pietele. O fi si asta din hAUR!Legea este lege si trebuie respectata chiar si atunci cand nu iti convine! Nu imi convine sa port masca poarta masca pentru mine, pentru concetatenii tai sau stai acas fara masca! O sa sara Haur acum cu toti hotii si criminalii sa ii ia apararea. Sunt cativa pe aici care sar ca arsi si daca i cauti la dosar nu stiu cum stau!
Postat 11 Decembrie 2020, 18:17 de scortosul
militieni
militieni fara scola bun simt ,sau dat an romania amenzi cat nu sa dat an toata europa la un loc
Postat 11 Decembrie 2020, 17:14 de todo
Garcea ...la datorie
Nu la datoria inscrisa in fisa postului,de a ne apara de infractori...o nu,Ci aceea de a purta masca...probabil una dintre acele mii de masti declarate ca fiind neconforme,adica nu te protejaza de virus, care au inundat toata piata din Romania,in proportie de peste 60% din totalul existent pe piata. Un sincer bravo.La cat mai multe acte de vitejie,de acest fel. Pregatirea fizica si tactica,de la sala si de la pshiholog, si-a spus cuvantul...Ati actionat ca la carte....Bravo,si succesuri cat mai multe in prinderea unor astfel de infractori,foarte ,foarte periculosi.
Postat 11 Decembrie 2020, 16:39 de platona
Rusine
Rusine sa va fie vouă cetățeni fără educație și pensionari comuniști inapoiati căci aia se aude și in filmare generația de inculți...
Postat 11 Decembrie 2020, 14:26 de ProCivilizatie
Promptitudine
Laudabil zelul politisrilor dar oare sunt la fel de fermi si cu infractorii?
Postat 11 Decembrie 2020, 14:18 de oradeanbihor
Polițistul a văzut-o fără mască și a rugat-o ...
... iar ea l-a înjurat !?! Măi, Laura ... tu gândești când pui așa problema ?!? Ai logică, discernământ sau vreun neuron pe direcția întâmplării ?!? Orădenii, chiar dacă tu nu ești la origine dintre ei, sunt oameni cu capul pe umeri ... sunt relativ decenți, nu înjură polițiști și nu sar la scandal dacă nu au dreptate și care se poate întoarce împotriva lor !?! Orădenii "originari" sunt mai inteligenți decât orice vinitură bihoreană neautentică ... și sunt diferiți !?!
Postat 11 Decembrie 2020, 14:09 de CrisDumi
trist
totusi care sunt cuvintele alea interzise care nu se pot pune in comentarii??
Postat 11 Decembrie 2020, 13:52 de marius_ro
Felicitari Politia Romana!
Ce ipochimene spurcate sunt babele care filmeaza, la fel si cea incatusata. Interventie de nota 10
Postat 11 Decembrie 2020, 12:39 de User anonimizat
Felicitari Politiei
Rusine doamnelor pensionare care comenteaza aiurea, Rusine acelei tinere obraznice.
Postat 11 Decembrie 2020, 12:27 de Sandu2100
Felicitări !
Bine a făcut Poliția , bravo lor , de ce o fost nesimtita? Dacă nu injura și își punea masca nu era nici o problemă. Unii respectăm regulile și din cauza mentalității și nesimțirii unora ne imbolnavim toți . Ciudat ,când avem nevoie de Poliție ,atunci ii bună, cand nu avem nevoie ii injuram. Iar și Doamna care o filmat ii din aceași categorie ca și cea care a fugit.
Postat 11 Decembrie 2020, 12:19 de Bendy
Incredibil...
Incep sa cred ca ideea de respectare a normelor in general si a legilor in special nu prea are nimic in comun cu tara asta... Oameni complet defecti... Cum sa nu se "sufoce" minoritatea aia care gandeste diferit?!? Deci, politistii ii cer individei in cauza sa respecte regulile instituite. Politistii sunt obligati sa actioneze in acest fel, dar intrucat isi exercita atributiile in mod corect, sunt insultati nu doar de "duamna" dar si de ceilalti cetateni aflati intamplator acolo... Mda...
Postat 11 Decembrie 2020, 12:16 de Ioan75
Firesc și normal
Felicitări agenților de poliție care au procedat corect și firesc. Regulile nu sunt glume, iar obrăznicia de proastă speță a unora care, atunci când le spui să se păzească, te mai și înjură, cum e cazul duduiei de față, trebuie răsplătită întocmai. Am pățit-o și eu care, stând la coadă într-un magazin, un domn îmi sufla în ceafă fără mască. Reacția mea: „Fiți amabil și, vă rog, păstrați distanța indicată și purtați masca de protecție!”. Reacția distinsului purtător de drepturi: „****** ****** mă-tii de **** ******, cu virusul vostru și cu vrăjeala din capul tău de prost ****** și **********”. Frumos, nu?
Postat 11 Decembrie 2020, 12:16 de cartisalex
bravo.
Politistii au actionat corect. Iar "doamna" putea scapa simplu, tragea masca as acum trebuie. Ea a dorit-o sa fie incatusata. Daca te comporti frumos si organele legii se comporta frumos cu tine. Poti scapa cu atentionare fara amenda chiar si in alte situatii (evident nu ma refee la situatiile lui Victoras.. alta poveste).
Postat 11 Decembrie 2020, 11:56 de sasi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON