URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Mai 2021, 14:27

O nouă victorie pentru United Bihor: 3-2 cu CSM Târgu Mureş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţia de fotbal feminin United Bihor a câştigat alte trei puncte extrem de importante, învigând la limită formaţia CSM Târgu Mureş, cu scorul 3-2, într-o partidă disputată chiar în perioada sărbătorilor pascale, pe terenul din Tileagd, în cadrul ligii secunde.

Bihorencele au început bine jocul, deschizând scorul prin Kósa Alexandra, şi, chiar dacă au fost egalate relativ repede, au reuşit să termine prima repriză în avantaj, graţie reuşitelor Adrianei Farcaş şi Biancăi Marghină.

După pauză, vizitatoarele au dominat jocul, dar intervenţiile salvatoare ale portăriţei Adriana Cioară au făcut ca tabela să rămână nemodificată până cu zece minute înainte de final. 

Din fericire, gazdele au rezistat presiunii, iar golul egalizator nu a mai apărut până la ultimul fluier al arbitrului de centru din Sălaj, Szabo Krisztina.

"În primul rând doresc să felicit fetele pentru dăruire şi pentru ambiţia cu care au abordat acest joc, chiar şi în momentele de final când resursele de energie păreau a fi epuizate în totalitate. A fost un meci foarte echilibrat şi dificil din toate punctele de vedere. Am avut momente foarte bune, dar si o cădere pe final pe fondul oboselii şi lipsei de concentrare. Una peste alta sunt mulţumit. Am obţinut a treia victorie consecutivă şi suntem aproape de a îndeplinii un obiectiv care la începtul sezonului părea mai mult un vis, mai ales dacă ţinem cont de condiţiile financiare de la club", a afirmat Raul Bălăiban, antrenorul ACS United Bihor. 

Pentru United urmează miercuri o etapă intermediară la Bucureşti, în compania liderului grupei, Dream Team Bucureşti.

"Suntem încrezători că putem obţine un rezultat pozitiv, chiar dacă meciul se joacă în cursul săptămânii şi nu vom putea beneficia de aportul tuturor titularelor. Trebuie să acceptăm faptul că o parte dintre fete nu vor face deplasarea din cauza serviciului. Am încredere, însă, că jucătoarele care vor ajunge în Capitală, vor da totul şi vor lupta ca o adevărată echipă pentru a obţine un rezultat bun", adăugat antrenorul celor de la United. 


United Bihor – CSM Târgu Mureş 3-2 (3-1) 

Au marcat: Kosa Alexandra (min. 3), Farcaş Adriana (min. 23) şi Marghină Bianca (min. 25) / Ciotlăuş Ioana (min. 16) şi Melearcă Lucia (min. 80) 

United Bihor: Adriana Cioară – Georgiana Goga, Maria Tyoran, Adriana Farcaş, Andreea Moza (min.80 Herbei Ramona) – Alexandra Pantea, Daiana Nasie (min 88 Covaciu Diana), Bianca Margină (min.80 Barta Barbara), Alina Tocai, Crăciun Kinga – Alexandra Kosa. Antrenor: Raul Bălăiban. 

CSM Târgu Mureş: Alisa Colceri – Camelia Vîga; Andrada Hosu, Denisa Năzuran, Lucia Meleagă, Crina Tamaş, Ioana Ciotlăuş, Berkeczi Emoke, Rethi Barbara şi Alisa Oltea. Antrenor: Carol Secheş.

Au arbitrat: Szabo Krisztina – Alexandru Turian şi Flavius Seiche (toţi din Sălaj).


"Ne aşteaptă un drum lung, costisitor"

Iniţial, clubul bihorean a ajuns la o înţelegere cu echipa pregătită de Irina Giurgiu, selecţionerul reprezentativei feminine U17, pentru ca meciul de la Bucureşti să se dispute în penultima rundă, când ambele formaţii aveau etapă liberă, dar gruparea din Capitală s-a răzgândit.

În şase jocuri disputate, United are un bilanţ de 4 victorii şi 2 înfrângeri, unul pe teren (1-3 cu Dream Team) şi altul la masa verde (0-3 cu Onix Râmnicu Sărat, joc care nu s-a disputat din cauza lipsei celui de-al doilea medic prevăzut de regulament) şi se clasează pe locul secund, care asigură prezenţa la barajul de promovare în Liga 1.

Componentele clubului bihorean cu sediul la Aleşd, nu au însă doar motive de bucurie, problemele financiare cu care se confruntă echipa umbrind rezultatele foarte bune de până acum. 

"În lipsa unor sponsori care să ne ajute, am făcut eforturi supraomeneşti să disputăm jocurile de până acum, dar pasiunea pentru fotbal nu poate ţine loc, la nesfârşit, de bani. (...) Vom bate şi la uşa autorităţilor locale şi judeţene pentru a ne oferii sprijin prin proiecte nerambursabile. Sperăm ca solicitările noastre să fie onorate, mai ales că înainte de a cere sprijin, am oferit: rezultate şi seriozitate. De şapte ani, reprezentăm judeţul Bihor în fotbalul românesc, iar la ora actuală suntem singura echipă care activează la nivelul eşalonului secund", a declarat preşedintele clubului United Bihor, Ficuţ Csaba. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON