URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Iulie 2020, 11:59

O întâmplare înspăimântătoare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La începutul anilor 2000 eram la Pro TV Oradea. Ne mutaserăm recent într-un sediu nou, făcut brici - redacţie spaţioasă, cu birouri şi calculatoare individuale, încăpere pentru operatori, platou de filmare imens, regie de emisie la cele mai înalte standarde, cameră pentru machiaj şi garderobă. Eram fericiţi cu toţii de condiţiile de muncă şi parcă aveam un suflu nou în alergătura după subiecte şi întâmplări pe care să le transformăm în ştiri.

Într-o zi cam săracă în subiecte, stând la biroul meu, văd prin imensa fereastră a redacţiei, la nici un kilometru, un fum gros ridicându-se. "Acolo arde ceva! Şi pare să fie serios", zic. "Ia un cameraman şi fugi!", mi-a ordonat producătorul. Am sărit în maşină. Fără să ştim unde şi ce arde, cameramanul a condus instinctual, orientându-se după fumul tot mai gros. În câteva minute am ajuns la locul faptei, cu câteva secunde înainte de sosirea pompierilor. Ardea Cazarma Husarilor!

O mulţime de oameni asistau deja la sinistru. Flăcările cuprinseseră întreg acoperişul şi era clar că peste puţin timp se va prăbuşi. Pe pompieri i-am auzit vorbind că înăuntru ar fi mai multe butelii cu gaz care, dacă ar exploda, ar face praf şi pulbere în jur. Dar oamenii cu greu puteau fi ţinuţi la depărtare. Imediat au sosit alte maşini de pompieri şi bătălia cu incendiul a devenit tot mai dramatică.

Am cules câteva informaţii de la martori, de la un tip ieşit din clădire şi de la un pompier, în timp ce cameramanul încerca să cuprindă cele mai bune imagini cu intervenţia. Mai aveam de făcut doar un "stand-up", adică eu vorbind la microfon în faţa camerei, cu incendiul în fundal. Colegul a găsit cel mai bun unghi şi a conectat microfonul la cameră: "Hai, Lulu! Din prima!". Uneori ne mai încurcam la aceste stand-up-uri şi trebuia să înregistrăm de 2 sau 3 ori...

Dar acum nu puteam greşi, fiindcă aveam acţiune în spate şi, mai ales, eram înconjurat de spectatorii la catastrofă care, incredibil, întorseseră spatele incendiului şi se uitau la mine. Mi-am încropit rapid un text în cap, am tras aer în piept şi, marcat vizibil de amploarea evenimentului, i-am dat drumul. Mi-a ieşit din prima, textul a mers ca uns. Asistenţa destul de numeroasă mă făcuse să mă simt în direct, deşi pe vremea aceea nu aveam tehnologia necesară.

După formula standard de încheiere, "Lucian Cremeneanu, Pro TV", am rămas trăsnit: oamenii care îmi fuseseră public de ocazie au început să aplaude! "Bravo, bă!", a strigat cineva. După care s-au întors cu toţii la incendiu. Am zbughit-o la redacţie, ca să apucăm să montăm ştirea pentru jurnal, lăsând în urmă zeci de pompieri să lupte cu flăcările, adevăraţii eroi pe care nu-i aplauda nimeni.

Aplauzele acelea m-au întristat, ba chiar m-au înspăimântat. Mi-au arătat ce putere fantastică are mass-media, cât de uşor poate crea vedete fără merite deosebite şi, mai ales, cum poate transforma în entertainment chiar şi cele mai mari drame. Iar toate astea erau nimic pe lângă ceea ce avea să urmeze...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON