URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iunie 2020, 13:18

O gravidă internată la Maternitatea din Oradea, cel de-al 666-lea pacient confirmat cu Covid în Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O femeie însărcinată în luna a şaptea dintr-o comună bihoreană, internată sâmbătă la Maternitatea din Oradea, a fost depistată Covid pozitivă în urma testelor efectuate în laboratoarele spitalelor Municipal şi Judeţean. După aflarea rezultatului, femeia a fost transferată la Spitalul Municipal, unde încă de la începutul pandemiei a fost amenajată o secţie pentru gravidele cu coronavirus, fiind probabil să şi nască acolo.

Internată, testată, transferată

„Sâmbătă au fost efectuate 103 teste PCR (n.r. – 57 în laboratorul Spitalului Judeţean şi 46 în cel al Spitalului Municipal), între care şi unul pentru o gravidă internată dimineaţa la secţia de Obstetrică a Maternităţii. Rezultatul a fost pozitiv, a fost depistată cu coronavirus, astfel că seara a fost transferată la Spitalul Municipal”, au declarat BIHOREANULUI surse medicale.

Potrivit acestora, femeia provine din mediul rural şi este însărcinată în săptămâna a 32-a (luna a şaptea spre a opta). Ea ajunsese la Maternitate după ce a sunat la 112 şi a acuzat dureri extreme ale picioarelor, în condiţiile în care este suferindă de tromboflebită.

Imediat după ce femeia a fost transferată la Spitalul Municipal, salonul şi cabinetele unde a fost consultată au fost dezinfectate.

La Municipal, femeia a fost plasată într-un salon de la etajul IX, unde din a doua săptămână a pandemiei a fost amenajată şi o secţie de Obstetrică şi Ginecologie pentru femeile cu Coronavirus. De altfel o bihoreancă de 47 de ani, tot Covid pozitivă, a născut aici în 9 aprilie un băiat sănătos.

Două vindecări

Totalul îmbolnăvirilor cu coronavirus în judeţul Bihor a ajuns, cu noul caz al gravidei transferate din Maternitate la Judeţean, la 666 cazuri, de la începutul pandemiei.

Pe de altă parte, sursele BIHOREANULUI informează că în cursul zilei de sâmbătă, la Spitalul Municipal au fost declaraţi vindecaţi încă doi pacienţi, astfel că numărul total al cazurilor Covid rezolvate a ajuns la 573.

Statistica deceselor a rămas neschimbată din 30 mai, în judeţ fiind înregistrate oficial 22 persoane cu coronavirus care au încetat din viaţă în Bihor (cu menţiunea că un deces a fost raportat greşit, fiind al unei sătmărence căreia doar probele biologice i-au fost analizate în Oradea).

În prezent, în Spitalul Municipal mai sunt internaţi 80 de pacienţi (din care 69 cazuri active), iar în carantină sunt 7 persoane ce urmează să fie transferate de la hotelul Ceres, care se închide duminică, în centrul amenajat la Pădurea Neagră într-o tabără a DGASPC Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON