URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Noiembrie 2017, 09:38

O după amiază cu Soros

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Atenţie: acest text nu este recomandat telespectatorilor Antena 3 şi România TV!

Am avut ocazia unică să petrec o după-amiază cu magnatul George Soros, la vila sa din California. La intrare era un covor imens cu harta României Mari, pus în aşa fel încât oaspeţii să-l calce în picioare. Toţi piticii de grădină erau cu chipul eroilor neamului - Ştefan cel Mare, Mircea Cel Bătrân, Mihai Viteazul şi Şerban Nicolae.

Pe birou, manualul de algebră de-a V-a. "Când faci o diversiune trebuie să ştii ce înseamnă binomul". Pe pereţi, poze cu premierul Mihai Tudose. "Eram deprimat, dar de când am pus pozele premierului, cu faţa asta de acordeon, nu mai bag în seamă ridurile ce-mi brăzdează chipul".

Scopul vieţii lui Soros este să distrugă România, dar de un an nu mai întreprinde nimic. "Când am văzut cine a pus mâna pe putere, am zis că nu are rost să mă implic, ăştia or să distrugă ţara singuri. Apropo, de ce Dragnea se teme aşa mult de puşcărie? Nu-i va schimba cu nimic statutul, şi la Jilava va fi tot şef de cameră". Nu mai plăteşte, deci, să scoată oamenii în stradă. "Îi vor scoate băncile, când n-or să-şi mai poată plăti ratele".

L-am întrebat cum e cu statul paralel. "Păi, Iohannis este cu statul paralel, iar PSD-ul paralel cu statul". Acum este chiar mulţumit de Guvern. "Are cel mai mare coeficient de inteligenţă din UE: 219 puncte. Dar nu fiecare, ci cumulat, împreună".

La plecare am auzit nişte urlete şi vaiete româneşti. "Mi-am făcut o mică fermă de bumbac, numai ca să pot biciui nişte sclavi români. Să se obişnuiască cu munca la o multinaţională"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
la ,,randul" meu vad, ca
Desi nu crede in dumnezeu, se crede dumnezeu, si cum are multi adepti bine platiti, devotati noii ideologii marxisto_liberale bine reprezentat in UE, P€, chiar si in tara, noroc ca nu la putere dar daca nu suntem atenti, vom avea ,,norocul" sa ne bucuram de toate ,, binefacerile" liberalismului in care problemele se rezolva cu strada, in care majoritatea nu conteaza, in care nealisii doresc sa conduca, in care minciuna are rol de adevar.
Postat 26 Noiembrie 2017, 12:16 de iahim
@ Revista presei
Nu-l combat pe TDS, ei stiu ciuma rosie, antena 3, Dragnea la puscarie si cam atat. Orice discutie, acelasi refren. Despre ce combatere si argumente discutam?
Postat 16 Noiembrie 2017, 22:47 de User anonimizat
Revista presei
Pentru cei care il combat cu atata emfaza pe TDS, va invit sa cititi articolul scris de Soros in "The Wall Street Journal" - Sept.20,2016 12:00 a.m. ET: Why I’m Investing $500 Million in Migrants By George Soros... judecata limpede va doresc si multa sanatate!
Postat 16 Noiembrie 2017, 18:55 de platona
!!!!!
@poiu: SOROS este DETESTAT în Israel ( !!!!! ). Nu-l suportă Orban, nu este agreat în GB, ce să mai zic de Trump. La noi e iubit de Guseth, Macovei, Cioloș și alți câțiva. Toate citatele date de mine nu sunt creația presei românești. Unele chestiuni le-am auzit cu propriile urechi în interviul dat chiar de el. Altele sunt din Jerusalem Post !m O să-mi spui că pe vremea când trăia la Budapeste era un copil și nu înțelegea lucrurile. Și EVA HEYMAN era o copilă dar le-a înțeles foarte bine ! Și a pătit cu viața ! Așa că un astfel de articol nici nu trebuia să fie publicat !
Postat 16 Noiembrie 2017, 09:11 de TDS
Marea conspirație internationala, cu tds in fruntea lojei
Voi inca mai credeti aberatiile astea? Da, lumea e condusă din umbra si se fac jocuri politice la nivel mondial, dar de oameni ascunsi nu de Trump, Putin sau daniela crudu. Soros asta e un fel de om care se face vazut mai mare decat se stie el. Si oamenii pun botul. O avea bani dar influenta lui e limitata. Hai sa ne gandim putin asa: tot ce aveti voi online apartine cui? Ce cauti pe Google? Poze? Accesarea conturilor bancare o faci pe...? Oamenii din raspunsurile la intrebarile alea fac treaba reala in lumea asta. Deschideti voi un cmd si scrieti asa tracert www.ing.ro (de exemplu) si apoi cautati acele IPuri prin baze de date (network-tools.com cu express search) si va convingeti. Si nici asa nu aveti acces la toata informatia ca primiti segmente de retea cu apartinatori generici (apnic). In concluzie, internetul conduce omul si nu invers. Pacat ca lumea a luat in ras legile lui Asimov. Omul a gresit controlorul, atata tot
Postat 16 Noiembrie 2017, 06:27 de poiu
Desi acuzam PSD, Antena3 si RomaniaTV si minciunile lor, tot nu as spala imaginea lui Soros, chiar daca el nu are legatura acum cu tot ceea ce ei zic
Gluma e buna, dar e si o chestie psihologic normala ca odata ce ai deja bani, ce cauti este putere, sa poti schimba lumea “dupa chipul si asemanarea ta”, dupa ideologia si utopia ta. Astfel e normal de inteles ca unii bogati vor sponsoriza reclame si curente antinationale, globaliste, LGBTQWERTY, om doar ca consumator, pro-uciderea copiiilor, coruptie internationala/trafic de influenta in favoarea unor comanii (de la rusi/gazprom, la americani/microsoft, la germani/siemens), etc. Desi partidul de la putere , PSD (care a colaborat cu Soros) chiar vorbeste prostii, si Soros nu e atat de implicat si de direct, este adevar si in stirile puse de TDS.
Postat 15 Noiembrie 2017, 18:28 de unu
@salontanu
se pare ca l-ai citit degeaba de 10 ori articolul ca nu te-ai prins, asa ca ai inceput sa imprastii din latrina3, post pe care il ai la favorite.
Postat 15 Noiembrie 2017, 17:28 de User anonimizat
dovada
iata dovada ca esti unul dintre acoperitii din presa!
Postat 15 Noiembrie 2017, 14:36 de Fradi
Ha
Tare ! tsd-u' a uitat sa isi ia si pastila de furie si a inceput cu citatele bagate cu palnia in capul lui/lor de catre draqnea si ciumetii rosii, via latrina3 si aromania tv. O corectie se impune totusi. Cred ca acel coeficient de inteligenta a fost calculat gresit: este calculat pt tot psd-ul, luand in calcul si prostacii de pe toate site-urile.
Postat 15 Noiembrie 2017, 11:12 de oradea_mea_si_a_ta
@CHRIS
Cand te uiti la televiziunile insolvente [dar sustinute de diferite servicii ("labeunu", Realitatea)] si mai si citesti acest articol laudativ din cine stie ce motive, tampesti si scrii ce ai scris tu in comentariu.
Postat 15 Noiembrie 2017, 11:03 de Salontanu
@sauron
Mircea, Mircea!!!! ce facusi? l-ai starnit pe tds, mare privitor de latrina3 si ghitatv, mare supporter doctrinar al pesdeilor si aldeilor. tds apare si el in poza lui tariceanu cu soros, dar era in spatele aparatului foto. in rest, lauda articolului, a fost pe gustul meu. mai ne descretim fruntile cu atatea cresteri in ultima vreme (de preturi) nu de salarii.
Postat 15 Noiembrie 2017, 10:48 de User anonimizat
CITATE DIN PRESA
1. Dar în timp ce mii de evrei unguri erau trimiși către lagărele morții, George Soroș își însoțea tatăl adoptiv în misiunile acestuia de confiscare a bunurilor evreilor condamnați de regimul de la Budapesta( minutul 7:31). Unii dintre aceștia erau chiar vecinii sau cunoștințe de-ale familiei Soros. 2. „Nu cred în Dumnezeu, nu sunt religios”. Realizatorul adaugă credința lui Soros că Dumnezeu este o creație a omului și nu invers. 3. Conform documentelor, Soros a dat mai mult de 30 de milioane de dolari gruparilor care lucreaza pentru alegerea lui Hillary Clinton in noiembrie, devenind astfel cel mai mare donator al campaniei. 4. In ceea ce priveste Israelul, gruparile lui Soros lucreaza pentru a delegitima orice aspect al societatii israeliene drept rasist sau ilegitim. Palestinienii reprezinta punctul focal al atacurilor sale. Acestia sunt folositi pentru a reclama rasismul Israelului ca stat. Gruparile transmit audientei in feluri variate, dar complementare, ca Israel nu are niciun drept sa se apere sau sa-si impuna propriile legi in fata cetatenilor non-evrei. 5. In SUA, acestea lupta pentru a transforma opunerea impotriva Israelului in ceva acceptabil socio-politic. Scopul, de la Ferguson la Berlin la Ierusalim, este acela de a induce teroare si haos pe masura ce autoritatile locale, paralizate de grupurile de suport, devin incapabile sa asigure siguranta societatilor sau macar sa argumenteze coerent ca acestea merita protejate
Postat 15 Noiembrie 2017, 09:49 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON