URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Februarie 2023, 15:36

O campioană olimpică laudă Oradea: „Orașul arată spectaculos” (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Campioană olimpică, multiplă campioană mondială și europeană, scrimera Ana-Maria Popescu (Brânză) a vizitat zilele trecute Oradea și a rămas impresionată de ceea ce a descoperit în orașul de pe Crișul Repede. 

Cea mai titrată scrimeră a României a ajuns la Oradea alături de soțul ei, Pavel Popescu, antrenor secund al echipei de polo Steaua, echipă care a disputat derby-ul sâmbăta trecută cu CSM Oradea în Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu, partida încheindu-se la egalitate. 

„Am petrecut câteva zile la Oradea. Chiar dacă vremea a fost destul de capricioasă, mi-a păsat prea puțin și am colindat orașul la pas… cât să mă bucur de fiecare colțișor”, a scris Ana-Maria Popescu pe pagina sa de Facebook, publicând și o serie de fotografii din Oradea, inclusiv de pe pietonală, de la Casa Darvas - La Roche, din Parcul Libertății și de la Cetate. 

„Deși sunt încă zone în care se construiește/reabilitează, orașul arată spectaculos. Habar nu am cum e să trăiești zi de zi acolo, dar ca turist n-ai cum să te plictisești, plus că încă n-am găsit locul în care să nu se mănânce bine, nu că mi-aș dori să se întâmple asta vreodată. Râdem, glumim, dar cu mâncarea nu ne jucăm. Iar faptul că Steaua a remizat cu echipa locală CSM Oradea, după un meci de infarct, și a încheiat sezonul regulat fără înfrângere, n-a făcut decât să întregească acest weekend minunat”, le-a mai transmis campioana fanilor săi.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
singura persoana care se ascunde esti tu
in spatele dreptului la opinie, tu denigrezi pe oricine nu-ti impartaseste ideologia. valabil si pentru altii, voi criticati persoana, nu ideea. istoric doar in dictaturi se intampla asta, indiferent de sorginte, ceea ce e trist si grav.
Postat 03 Martie 2023, 04:48 de User anonimizat
CT aka TWO
Critica merge direct spre o persoană două, spre același partid și aici începe propaganda, și nu mai e drept la opinie, dar va place sa va ascundeți in spatele dreptului la opinie.
Postat 02 Martie 2023, 11:31 de Sandu2100
Discutie sterila, precum interlocutorii.
A critica nu inseamna nici a face propaganda, nici a aplauda in contrapartita. E de inteles, unii nu stapanesc termenii, mai grav nu au notiunea de baza a democratiei, dreptul la opinie, dialogul.
Postat 02 Martie 2023, 08:28 de User anonimizat
Opinia unora e propaganda
In Russia nu aveți curajul asta :::))) dar va bucurați de libertate pe aici
Postat 01 Martie 2023, 17:30 de Sandu2100
Pt Mihaita
De ce alege tineretul Clujul ar trebui sa iti intrebi tu ssfii de partid care stau de 20 de ani la conducerea Universitatii Oradea si care bate pasul pe loc , este exact ce aplaudati voi adica tu , CT si Petre93 . Niste impistori plagiatori condusi de liderul Bodog si scoliti de Mang , toti plagiatori pe linie , asta este dezvoltarea pe care o vedeti voi , sa batem pasul pe loc
Postat 01 Martie 2023, 15:56 de Mare_blue17
Ia stai 3 zile in Oradea sa vezi atunci daca ai mai vrea sa stai aici
Un oras lipsit de viata de oras, de ce inseamna oras. Ia stati un pic in Cluj sa vedeti diferente de gandire, mentalitate, oamenii sunt altfel. Asta conteaza intr-un oras, nu podurile, pietonalele si tencuiala de pe cladiri. Din pacate Oradea se indeparteaza tot mai mult de ceea ce inseamna oras. Atat atrage Oradea, sa vii sa te plimbi sa faci 3 poze si sa pleci. De ce tot tineretul din tara alege sa se mute in Cluj, sa inceapa acolo viata?
Postat 01 Martie 2023, 14:37 de Mihaita
O da, toti ai lu’ mango…
“argumentul” asta imi scapase. Observand tumultul, inversunarea din tastare, sunt mandru ca nu fac parte din cei 70%. Si cizmarul a facut multe si nu tolera alte opinii, nimic de invidiat. Rezultatele se observa, rezidul din creuzetul unora…
Postat 01 Martie 2023, 13:56 de User anonimizat
FAPT
Faptul ca Oradenii au votat ceea ce este acum la conducere si ceea ce se intampla acum in Iradea este foarte evident 75 % si-au dorit sa fie si sa se intample ce vecem in oradea . Restul propagandistii care latra si se imploca enorm sa puna bete in roate dezvoltarii si sa strice ce s-a infaptuit nu prea au importanta oricat ar urla ca nu le convine . PS : Si oradenii nu au votat PNL , au votat BOLOJAN ( si echipa lui ) , nu mai latrati degeaba tot BOLOJA va castiga si urmatorul mandat , stati cuminti langa profesorul vostru Mang
Postat 01 Martie 2023, 12:00 de Mare_blue17
Petre93
Am dublã personalitate si o dezvolt p-a treia.
Postat 01 Martie 2023, 11:25 de Sandu2100
Drop/sandu
Ma bufneste rasul cand il aud pe drop/sandu2100 cu "noua" ne place. Care noua? Sau suferi de personalitate multipla? Te referi la gasca PNL? si sa ne mutam . Mai schimba placa asta cu mutatul
Postat 01 Martie 2023, 10:56 de Petre93
De parca asta ar fi problema ca duamna lauda…
e dreptul ei la opinie, dupa posibilitati. Problema e ca toti astia de 1,6 zile (datele nu-mi apartin) inoculeaza (indirect) o realitate paralela. Vrajeala tine la turistu de vaucher via Felix, altfel nu am avea 10% turisti straini, adica cateva zeci de mii. Cat timp intre Darvas, Muzeu si Cetate, mananci o ciorba si faci niste fotografii, fara alte posibilitati de petrecere a timpului, vom continua sa avem acelasi turism mediocru. Ori asta e o problema, inseamna ca vindem himere.
Postat 01 Martie 2023, 06:17 de User anonimizat
Iar unii…
oricat s-ar stradui, nu reusesc sa fie coerenti. Scenarii incropite, mai abitir ca la Buftea, fara sa exprime nimic. Ce sa argumentezi cu astia, trebuie lasati in boala lor, stalinismul.
Postat 01 Martie 2023, 06:07 de User anonimizat
Sa nu cumva sa spună cineva ca e fain la Orade
Ca repede apare propaganda sa ne spună ca nu e asa ca știu ei ::::))))) Nu va place va mutați, noua la majoritatea ne place. Unii au impozi 5500 Ron și se plâng ca primaria ne taxează si ei sunt săraci :::))) alții se lauda ca locuiesc în zona 0, au mașini de epocă și se plâng de sărăcie totuși nu vreți beneficiide la primăriede saraci ce sunteți ::::)))) și Hagi Tudose la fel făcea, dar el nu era cu propaganda.
Postat 28 Februarie 2023, 22:37 de Sandu2100
Apropo, doamna și soțul, care v-ați delectat prin Oradea ...
... ați avut prin bagajele aduse, sau ați cumpărat de la noi cizmele cu care ați vizitat orașul?
Postat 28 Februarie 2023, 18:20 de KP
Cand esti “inplicat”…
si nu ai nimic a spune independent de opiniile altora, te invarti intre doua clisee superficiale si cretinoide, dezvoltare si Vaslui. Puțin, foarte puțin…
Postat 28 Februarie 2023, 17:52 de User anonimizat
PAPAGALi
Oradea este un oras frumos si care se dezvolta incet si sigur , multumim celor inplicati in asta si celor care sustin asta , iar celor care mereu au de comentat si care traiesc in Oradea , se bucura de meritul orasului , folosesc resursele oradului , dar totusi au obiectiuni eterne impotriva dezvoltarii , le doresc nutarea la Vaslui sau sa mearga inapoi la grajdul de unde provin si unde le place sa traiasca
Postat 28 Februarie 2023, 17:37 de Mare_blue17
Cand etalonul e Rahova (dupa sistematizare).
Oradea mai mult mica decat mare e chiar mirobolanta. O intrebare am, cum a ajuns duamna in cetate, la Corsaru, prin gangul “CEC”? Ce sa zic, eu unul am renuntat sa mananc in oras, o faceam aproape zilnic, preturi mari-calitate si servire proasta, parca iti fac un favor. In rest, eternele fotografii inundate de iluminatul arhitectural, cladiri reabilitate de fatada, golite de substanta precum orasul. Era sa uit, parca, parca, as citi listele de plati aptor pe tema asta…
Postat 28 Februarie 2023, 16:41 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON