URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Februarie 2023, 16:31

„Situație de 2 lei, jenantă”: Șeful CSM Oradea, despre dezastrul de la meciul de polo, unde n-a funcționat nici tabela, nici sonorizarea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

„A fost o situație de 2 lei, chiar jenantă”, spune șeful Clubului Sportiv Municipal Oradea, Șerban Sere, despre condițiile tehnice de la meciul de sâmbătă al poloiștilor orădeni, unde nici sistemul de sonorizare n-a funcționat, iar tabela de marcaj a dat chix.

Așa cum și BIHOREANUL a scris, la meciul încheiat cu scorul de 11-11 dintre CSM Oradea și Steaua, suporterii au fost dezamăgiți, pe bună dreptate, de problemele tehnice, mai ales că nu a fost pentru prima oară când tabela n-a mers, de la inaugurarea bazinului, după investiții.

Este în garanție

„Avem un contract de mentenanță cu o firmă care asigură funcționalitatea acestor echipamente, pe timpul desfășurării jocurilor (n.r. Helion). Firma a fost acolo și, înainte de meci, a constatat că tabela nu este funcțională, dar nu a avut ce face, nu au putut face intervenții, ca să nu atragă pierderea garanției. Astăzi (n.r. luni) am trimis o adresă către Direcția Patrimoniului Imobiliar (n.r. din Primăria Oradea), să notifice constructorul că tabela nu a funcționat”, a declarat Sere, luni, pentru BIHOREANUL.

Eșecul sistemului de sonorizare n-a avut nicio legătură cu tabela, a mai spus Sere, ci a fost doar o coincidență nefericită: înainte de meci s-a ars o componentă în mixer.

„Cele două situații nu au fost în legătură una cu alta. Sonorizarea este independentă de tabelă, nici nu a făcut parte din contractul-cadru de renovare. A fost o coincidență că s-au defectat deodată, dar sonorizarea o reparăm noi”, a mai spus șeful CSM.

„Suntem club de sport, nu de reparat electronice”

Șerban Sere este cu atât mai revoltat de defectarea tabelei de marcaj, cu cât privirile suporterilor nemulțumiți au fost ațintite spre CSM.

„A fost o situație de 2 lei, chiar jenantă. Ai un bazin multifuncțional, recent deschis, cu probleme. Noi suntem în vizor, ca organizatori, dar noi suntem club de sport, nu club de reparat electronice. Funcționăm ca un chiriaș în acel bazin de sport. De aceea, chiar azi am notificat Direcția de Patrimoniu Imobiliar, ca într-un timp cât mai scurt să fie remediată problema”, a mai spus Sere.

Șeful DPI, Lucian Popa, a fost la curent cu situația, deoarece, după cum a confirmat și Sere, el însuși a fost spectator la meciul de sâmbătă. Cu toate acestea, contactat luni de BIHOREANUL, Popa nu a dorit să facă precizări despre defecțiunile de la bazin, pasând problema tot către CSM.

Echipa de polo are următorul meci acasă, peste două săptămâni. Rămâne de văzut dacă Primăria Oradea, cu tot cu DPI, CSM și firmele care au încasat bani serioși pentru lucrările de la bazin - SC Sport Play Sistems SRL și SC MBS Group SRL - vor reuși să asigure condiții normale de joc...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
carp
Vorbiti cu mafiotul batran carp....poate va cumpara cu vreo 60.000 de Euro ceva drone care ss porneasca tabela si sonorizarea.
Postat 27 Februarie 2023, 20:28 de Citizen
Bolovanul si bolovanii in actiune
Asta nu spuneti ca dupa ce a costat de 15 ori mai mult reparatia, s-a renuntat la acoperisul culisabil, ca sa fie mai"ieftin si eficient", dar nu s-a instalat instalatie de aer conditionat, va inchipuiti ce va fi vara in bazin cu acoperis transparent in bataia soarelui. Sa vina Bolojan sa stea vara acolo, o sa fie 70 de grade inauntru. Alta mare realizare marca Bolovan
Postat 27 Februarie 2023, 19:10 de adi13
Adevar grăiești Bihorel, prietenii știu de ce....
https://www.ebihoreanul.ro/stiri/e-prost-da-i-prostul-nostru-172733.html
Postat 27 Februarie 2023, 17:22 de MDM
numai jenant?
Marca bolojan ieftin si prost.Exact ca la ciuperca. Platesc oradenii din buzunarele lor
Postat 27 Februarie 2023, 17:16 de tepes
Tipic ieftineala " a la Birtin"
Alta lucrare made in primaria Oradea. La inceputul reabiltarii bazinului era vb ca va costa 1,5 milioane lei, iar dupa 3 ani de intarzieri a costat 17 milioane lei, si nici macar "becul" nu merge. Vai de mama lor si lucrarile de rahat din oras, dar automatele de parcare din parcarile primariei, de alea ce sa mai vorbim. Ma uitam la noile pasaje din civic, pai sunt asa de inguste, cu o banda de parca sunt facute pt Dacia Spring. Ieftineala asta pe hartie, ne costa mult mai mult decat ar fi normal. E bataie de joc calitatea lucrarilor din oras, si multe nici nu sunt gandite ine, si proaste si ineficiente majoritatea.
Postat 27 Februarie 2023, 17:04 de Mihaita
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON