URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Februarie 2023, 23:35

CSM Oradea a remizat în derby-ul cu Steaua și încheie sezonul regular al Superligii Naționale pe locul II

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poloiştii echipei CSM Oradea nu au reuşit să învingă Steaua, sâmbătă seara, la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”, deşi au condus mai în permanenţă în jocul care a contat pentru ultima etapă din sezonul regular al Superligii Naţionale. Partida s-a încheiat cu scorul de 11-11, după ce CSM Oradea a condus la un moment dat cu scorul de 7-3.

Primii care au marcat au fost steliştii, prin Dimitri Goanţă, dar Silvian Colodrovschi şi Mihnea Gheorghe din penalty au întors situaţia de partea CSM-ului. La rândul lor, steliştii au punctat de două ori prin Tudor Fulea din penalty şi Vlad Georgescu, pentru a reveni în avantaj. Ultimul gol al primului sfert l-a marcat însă Nichita Ilisie, iar în prima pauză s-a intrat la egalitate, scor 3-3.

Sfertul al doilea a fost perfect pentru bihoreni, care au marcat de patru ori consecutiv, prin Mateja Asanovic, Istvan Szabo şi Tiberiu Negrean de două ori, pentru a se distanţa la 7-3 pe tabelă.

În pauza mare s-a intrat însă cu 7-4, după ce Francesco Iudean a redus din handicap, înscriind pentru Steaua.

Probleme în sfertul III

A urmat un sfert al treilea cu multe goluri, opt la număr, numai că nu au fost momente tocmai bune pentru jucătorii echipei CSM, care au făcut câteva greşeli, permiţând steliştilor să înscrie de două ori, prin Răducu Dincă şi Vlad Georgescu, pentru a se apropia la un singur gol, 7-6.

Nichita Ilisie din penalty a desprins Oradea la 8-6, dar a înscris şi Tudor Fulea. Din nou, Nichita Ilisie a transformat un penalty, pentru 9-7. Acelaşi Tudor Fulea a înscris şi el din lovitură de la 5 metri, iar Nikola Moscov a egalat, scor 9-9.

După ce Nichita Ilisie a ratat cel de-al treilea penalty pe care l-a executat, s-a mai dictat o dată 5 metri pentru CSM pe finalul sfertului III. A executat de această dată Tiberiu Negrean, care a înscris pentru 10-9, scor cu care s-a intrat în ultima pauză.

În ultimele opt minute, Tudor Fulea a înscris din nou din penalty pentru Steaua, restabilind egalitatea la 10, Mihnea Gheorghe a ripostat pentru 11-10 în favoarea CSM-ului, numai ca, atunci când mai erau doar 28 de secunde de joc, Nikola Moscov a înscris cu o aruncare de la distanţă.

Oradea a avut ultimul atac, dar nu a mai reuşit să înscrie, iar partida s-a încheiat nedecis, scor 11-11.

„Din păcate, rezultatul nu ne este prea favorabil, ar fi trebuit să câştigăm la un gol sau chiar la două diferenţă. A fost un început echilibrat, după care noi am reuşit să ne desprindem, părea că o să câştigăm uşor meciul acesta, dar repriza a treia nu am mai jucat la fel ca în a doua şi au reuşit să revină, pe fondul unor greşeli individuale. Din păcate, terminăm pe locul 2 după tur şi retur, dar vom merge în turneele finale, unde vom încerca să câştigăm meciurile care vor veni”, a declarat, la finalul jocului, Tiberiu Negrean, cel care a înscris de 3 ori, fiind, alături de Nichita Ilisie, cel mai prolific jucător din echipa bihoreană în acest meci.

Locul II după sezonul regular

La finele sezonului regular, CSM Oradea s-a situat pe poziţia secundă, la două puncte în spatele liderului Steaua.

„Am început bine, ne-am desprins la patru goluri, dar din păcate ei ne-au egalat în cele din urmă. Una peste alta, a fost un meci plăcut, noi pentru asta ne antrenăm, mai avem şapte meciuri cu ei, dar până la urmă, sincer, cred că cele trei din finală vor conta”, a precizat la final şi Istvan Szabo, un alt jucător al CSM-ului, autor şi el a unui gol.

Pentru CSM Oradea, în afară de Tiberiu Negrean şi Nichita Ilisie, care au înscris de câte 3 ori, au mai marcat: Mihnea Gheorghe – 2 goluri, Mateja Asanovic, Istvan Szabo şi Silvian Colodrovschi – câte un gol.

De la Steaua, cel mai eficace a fost Tudor Fulea, autor a 4 goluri, dintre acestea însă, 3 le-a reuşit din penalty. Vlad Dragomirescu şi Nikola Moskov au înscris şi ei de câte două ori.

„În primul rând, nu putem fi mulțumiți de scor, având în vedere că ei au avut în lipsă la acest joc centru lor principal, Filip Klikova, jucător de bază pentru ei. Am reușit să controlăm partida, în special în repriza a doua, dar cred că uneori, dorința noastră de a le arăta că suntem mai buni ne ia pe dinainte și ne pierdem ușor capul. De la acel avantaj de 7-3 ei au revenit, s-a făcut 7-6, apoi ne-au și egalat. Nu pot să zic că dorință nu a existat la acest meci, eu cred că a existat prea multă și am lăsat-o să ne domine”, a explicat, la finalul partidei, și portarul echipei CSM, Marius Țic.

După sezonul regular, vor urma patru turnee finale, primul urmând a avea loc la București, iar cel de-al doilea la Oradea.

Din nou probleme tehnice

Din păcate, pe lângă rezultatul de egalitate, susținătorii echipei CSM Oradea au mai avut o nemulțumire la jocul de sâmbătă seara din Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”. Din nou au fost probleme tehnice.

De această dată, instalația de sonorizare nu a funcționat deloc, iar tabela de marcaj, după ce a pornit mai greu, a funcționat la capacitate de 75%.

Parcă este ca un făcut ca tocmai la meciurile importante ale poloiștilor de la CSM în acest sezon să apară astfel de probleme, după ce și la alte două partide din cupele europene s-au consemnat situații similare. Și toate acestea se întâmplă la nici un an de când Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” a fost dat din nou în folosință, după ce a trecut printr-un proces îndelungat de reabilitare și modernizare.


CSM Oradea – Steaua 11-11 (3-3, 4-1, 3-5, 1-2)

CSM Oradea: Marius Țic și Raul Gavriș – portari; Mateja Asanovic - 1 gol, Tiberiu Negrean – 3 goluri (1 din penalty), Mihnea Gheorghe – 2 (1), Istvan Szabo – 1, Nichita Ilisie – 3 (2), Darian Luncan, Vlad Dragomirescu, Silvian Colodrovschi – 1, Levente Vancsik, Ferenc Czenk, Bogdan Remeș și Andrei Marinescu. Antrenori: Ciprian Cîmpianu și Christian Sandor.

Steaua: Mihai Drăgușin și Adrian Mihăluță – portari; Nebojsa Vukosic, Vlad Dragomirescu – 2 goluri, Tudor Fulea – 4 (3), Nikola Moskov – 2, Andrei Neamțu, Hotrațiu Mureșan, Victor Antipa, Răducu Dincă – 1, Nicolae Oanță, Francesco Iudean – 1, Dimitri Goanță – 1, Andrei Armean și Andrei Tepeluș. Antrenor: Bogdan Rath.

Au arbitrat: Radu Matache (București) și Attila Brosovszky (Arad)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON