URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Decembrie 2020, 11:52

Numărul infecțiilor cu Covid-19 în Bihor a depășit 17.000, iar cel al deceselor se apropie de 600. Vezi harta cazurilor active!

Numărul infecțiilor cu Covid-19 în Bihor a depășit 17.000, iar cel al deceselor se apropie de 600. Vezi harta cazurilor active! foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă 109 infecţii cu Covid-19 au fost depistate în ultimele 24 de ore, iar alţi 9 bihoreni purtători ai virusului au decedat, după cum arată cele mai recente statistici furnizate marţi dimineaţă de Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectură. 

Astfel, numărul total al diagnosticaţilor din judeţ ajunge la 17.051, iar cel al persoanelor decedate la 595 de la începutul pandemiei.

Marţi dimineaţă, în unităţile care tratează pacienţi Covid erau internate 360 de persoane, iar numărul vindecaţilor a ajuns la 14.835 (cu 202 mai mulţi faţă de ziua precedentă).

Potrivit surselor BIHOREANULUI, noile cazuri diagnosticate provin din Oradea, Marghita, Salonta, Ştei, Beiuş, Uileacu de Beiuş, Hidişelu de Sus, Sântandrei, Oşorhei, Sânmartin, Săcădat, Spinuş, Tinca, Brusturi, Sânnicolau Român, Batăr, Tileagd, Finiş, Câmpani, Răbăgani, Căbeşti, Tărcaia, Ceica, Curăţele, Lăzăreni, Derna, Suplacu de Barcău, Chişlaz şi Curtuişeni.

În judeţ erau 1621 cazuri Covid active.

Comunicatul autorităţilor locale mai arată şi că, în ultimele 24 de ore, echipele mixte de poliţişti şi jandarmi au verificat 2123 de persoane carantinate şi 1119 de persoane izolate la domiciliu.  De asemenea, echipele mixte au verificat şi 325 de societăţi comerciale şi 142 mijloace de transport în comun. "În urma controalelor au fost aplicate 206 sancţiuni contravenţionale, dintre care 48 cu avertisment scris şi 158 cu amenzi în valoare de 63.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19", arată comunicatul.

Pe de altă parte, Prefectura Bihor a publicat, marţi, pe site, şi harta cazurilor active de Covid-19. 

Cum era de aşteptat, cele mai multe cazuri active, 935, sunt în municipiul Oradea, unde au fost diagnosticate în total 8414 cazuri, urmat de Beiuş, 51 de cazuri active şi 362 în total, şi comuna Sântandrei, unde în prezent sunt 31 de cazuri active din totalul de 356 diagnosticate. 

Vezi mai jos şi în galeria de documente harta! 

 

UPDATE: 5.009 cazuri noi şi 155 de decese la nivel naţional

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi după amiază, că la nivel naţional s-au înregistrat 5009 cazuri noi (total 598.792 de la începutul pandemiei) de infectări cu Covid-19 şi 155 de decese (total 14.636 victime).

"6 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 9 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 37 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 53 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 50 decese la categoria de peste 80 de ani. 151 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, pentru 1 pacient decedat nu au fost înregistrate comorbidităţi, iar pentru 3 pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent", arată GCS.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.117. Dintre acestea, 1.252 sunt internate la ATI. 

În ce priveşte Bihorul, GCS notează că judeţul înregistrează la o incidenţă de 2,77 cazuri Covid la mia de locuitori.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
lol
@danzigk cred ca ai nevoie de ochelari
Postat 22 Decembrie 2020, 21:51 de un1prost
detalii necesare
ce bine ar fi daca lista de noi infectari ar fi completata si cu numarul de noi cazuri/uat, nu doar lista localitatilor.
Postat 22 Decembrie 2020, 14:57 de danzigk
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON