URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 August 2020, 18:08

Numărul cazurilor de Covid-19 din toate oraşele şi comunele din Bihor, publicat în premieră. Trei comune sunt marcate cu "alertă"

Numărul cazurilor de Covid-19 din toate oraşele şi comunele din Bihor, publicat în premieră. Trei comune sunt marcate cu 'alertă' În Beiuş erau marţi 27 de cazuri active de Covid-19 (credit foto: Christian Filipescu, sursa: Facebook)

În premieră, Instituţia Prefectului Bihor a făcut publică, marţi, lista defalcată pe fiecare unitate administrativ teritorială a numărului de cazuri de infectare cu Covid-19, atât cele înregistrate de la debutul pandemiei, cât şi cazurile active. 

Prefectul a anunţat că va publica această listă într-o intervenţie făcută live pe pagina de Facebook, precizând că doreşte să ia toate măsurile necesare pentru a preveni răspândirea şi mai mare a cazurilor de Covid-19 în judeţul Bihor.

Dintre toate unităţile administrativ teritoriale din judeţul Bihor, trei comune erau marţi marcate cu "alertă" din cauza numărului mare de cazuri raportat la cel al populaţiei.

Este vorba despre Budureasa cu 10 cazuri în total, din care tot atâtea active, Tărcaia, cu 8 cazuri în total, din care tot atâtea active, respectiv Uileacu de Beiuş cu 13 cazuri în total, din care 7 active.

Totuşi, deocamdată nu se impune carantina pentru acele comune. "Pentru ca o comunitate să fie declarată focar şi să fie în carantină este nevoie să se îndeplinească câteva condiţii. Una dintre condiţii este să fie o incidenţă de 3 cazuri la mia de locuitori, dar cazuri care să nu fie din aceeaşi sursă, ci din surse diferite. Deocamdată, epidemiologii au considerat că nu e nevoie să izolăm localităţi, comunităţi în Bihor", a explicat pentru BIHOREANUL prefectul Dumitru Ţiplea. 

Potrivit documentului care conţine date actualizate pe 4 august, cele mai multe cazuri de Covid-19 se înregistrează în Oradea: 337 de la debutul pandemiei, din care active 141. Totuşi, raportat la populaţie, în acest context, municipiul este încă în afara pericolului carantinei.

Multe cazuri de Covid-19 s-au înregistrat în Bihor în comuna Batăr, unde au fost identificate începând din martie 161 de cazuri, dar nici unul nu mai este activ. La fel, în Ciumeghiu au fost 33 de cazuri, iar la Tinca 44 de cazuri, însă nici unul nu mai este activ.

În schimb, potrivit informării oficiale, marţi la Beiuş erau confirmate 39 de cazuri Covid-19, dintre care nu mai puţin de 27 de cazuri active.

De la debutul pandemiei, în judeţul Bihor s-au înregistrat 1075 de cazuri de îmbolnăvire, dintre care 350 sunt active. Cele mai multe, 659, au fost în mediul rural.

Descarcă din galeria de documente lista completă cu UAT-urile din Bihor şi cazurile Covid-19!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Ceata lui Pițigoi nu se dezminte.
Tunat și adunat. Zici de unul ... și sar doi !?!
Postat 05 August 2020, 19:09 de CrisDumi
Lipsa de logica
A crede si a afirma ca acest coronavirus este o simpla raceala si ca nu provoaca moartea, ci "doar" agraveaza pana la deces boli preexistente, este o dovada de lipsa de logica si discernamant, prin contradictia in termeni pe care o contine. Urmand aceasta "logica", nici otrava nu iti da cu toporul in cap si nici nu te strange de gat, "doar" iti afecteaza letal finctiile vitale. Internetul are avantaje foarte multe, dar pentru a beneficia de acestea cetateanul are nevoie de spirit de discernamant, care se poate dobandi prin educatie, printr-un efort intelectual tenace. Se pare ca marea majoritate a populatiei lumii nu este dispusa la acest efort, in Romania aceasta majoritate poate fi identificata usor, fiind vorba de electoratul PSD.
Postat 05 August 2020, 10:25 de marginan
CrisDumi
știam.eu ca esti VIRUS-OLOAGĂ . Nu ai studii dar ai citit in 4 luni cat alții in 10 ::::))))
Postat 05 August 2020, 10:25 de Sandu2100
Au belit-o, liberalii noștri ...
... pentru că Asociația Europeană de Patologie, reunită în cadrul unui seminar cu cei mai mari specialiști în domeniu, a dat verdictul pe tema SARS-COV-2, zis și Covid-19. "Nimeni nu a murit de coronavirus" ... "acesta fiind doar factor agravant pentru alte afecțiuni asociate" !?! Așadar, coronavirusul ăsta când te atinge, dacă nu ai alte boli precum sunt cancerul, diabetul, etc, etc ... trece precum o "simplă răceală", după cum spunea marele strateg politico-sanitar Johannis.
Postat 05 August 2020, 08:36 de CrisDumi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON