URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 August 2020, 12:56

Coronavirus în Bihor: Încă 11 cazuri diagnosticate, dar avem și decedați!

Coronavirus în Bihor: Încă 11 cazuri diagnosticate, dar avem și decedați! foto generic, rohealthreview.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă 11 bihoreni au fost descoperiţi ca fiind purtători ai noului coronavirus, în urma analizelor efectuate în ultimele 24 de ore în Bihor, astfel că numărul total al infectaților din județ a ajuns la 1047, după cum anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

În afară de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 20 de bihoreni au fost reconfirmați cu Covid.

GCS notează însă că în județ au fost și persoane decedate, însă fără să precizeze numărul acestora.

„În intervalul 03.08.2020 (10:00) – 04.08.2020 (10:00) au fost înregistrate (la nivel național - n.r.) 48 de decese (31 bărbați și 17 femei) ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vrancea, Ilfov și Municipiul București. Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria 30-39 de ani, 2 la categoria 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 17 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 12 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 12 decese la categoria de peste 80 de ani”, mai arată GCS.

Ulterior, BIHOREANUL a aflat că este vorba despre un bărbat în vârstă de 83 de ani din Copăcel, care a fost internat în cursul zilei de dumunică cu pneumonie virală SARS-CoV-2 și a decedat luni. Bărbatul avusese și probleme cu inima.

Până marți, la nivel național, 2480 persoane diagnosticate cu infecție cu Covid-19 au decedat. În ultimele 24 de ore au fost raportate alte 1.232 de noi cazuri de Covid-19, bilanțul ajungând la 55.241.

De unde provin noile cazuri

Revenind la situația din Bihor, în ultima zi încă trei bihoreni au fost declarați vindecaţi (total 687 marţi faţă de 684 câte erau luni), conform raportării făcute de Direcţia de Sănătate Publică. 

Potrivit surselor BIHOREANULUI, luni în Bihor s-au făcut în total 646 de teste, dintre care 290 teste la Municipal, iar 356 la Judeţean.

Între cazurile nou depistate se numără o asistentă de la secția de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal, un pacient al secţiei Hematologie – internare de zi (Spitalul Municipal), unul cu testul făcut la cerere contra cost, plus contacţi ai unor persoane confirmate cu Covid anterior.

Noii diagnosticaţi sunt din localităţile Oradea, Oşorhei, Curăţele, Dobreşti şi Ineu.

De asemenea, în Spitalul Municipal sunt internaţi în secţiile de Infecţioase şi Pneumologie 184 pacienţi confirmaţi şi 18 suspecţi, iar la compartimentul ATI Covid 9 pacienţi (pe 10 paturi), din care 4 sunt din alte judeţe, iar 5 bihoreni.

Revin sacțiunile

Pe de altă parte, un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică anunţă că, de luni de la ora 8, până marţi, la aceeaşi oră, echipele mixte de poliţişti şi jandarmi au verificat 561 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală şi a prevederilor legale în vigoare.

"În urma controalelor au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 1.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19", arată comunicatul.

În contextul creşterii numărului de cazuri în judeţul Bihor, prefectul Dumitru Ţiplea face un apel către cetăţeni să respecte recomandările specialiştilor, respectiv purtarea măştii, normele de igienă şi de distanţare socială: "Pentru a nu fi nevoiţi să ne întoarcem la restricţii şi pentru a reveni la viaţa noastră de dinaintea pandemiei, trebuie să respectăm măsurile în vigoare şi recomandările specialiştilor. Mulţumesc tuturor bihorenilor care le respectă, înţelegând că este un efort comun, al nostru, al tuturor!".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
lipsa de logica
A crede si a afirma ca coronavirusul este un virus care provoaca doar o simpla raceala, ca el nu omoara, doar agraveaza pana la deces boli preexistente, este o contradictie in termeni si dovedeste o lipsa crasa de logica. Dupa acest algoritm, nici otrava nu iti da cu toporul in cap, nici nu te strange de gat, doar ca afecteaza letal functiile vitale. Prostia in era internetului are insuirea ca poate fi impartasita usor prin mijloacele virtuale, iar pentru a discerne intre adevar si prostie iti trebuie un spirit de discernamant pe care il poti dobandi printr-un efort intelectual de educatie, care pare greu de cultivat pentru o covarsitoare majoritate, in Romania este vorba despre votantii PSD.
Postat 05 August 2020, 10:10 de marginan
De fapt!
Ar fi fost mai interesant pentru idiotii care nu cred in COVID si pentru cei care nu respecta regulile distantarii sociale, sa spuneți ca nu mai sunt locuri in spitalele bihorene pentru cei declarati pozitivi si ca acestia trebuie sa astepte 1,2 zile ca sa se elibereze vre-un pat.
Postat 04 August 2020, 15:43 de Doru2019
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON