URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Februarie 2021, 13:21

„Nu are rost să fim modești!”: Viitorul subprefect al USR Bihor, considerat de șeful de partid peste mulți dintre foștii prefecți

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Viitorul subprefect al județului Bihor propus din partea USR, Daniel Palaghianu, și-a prezentat public preferințele de acțiune în mandatul pe care îl va avea, precizând însă că atribuțiile îi vor fi delegate de prefect.

Înainte de a fi numit, șeful USR Bihor, Ioan Gal, afirmă că Palaghianu este „peste” mulți dintre foștii prefecți, la fel cum sunt și ceilalți cinci colegi de partid care au candidat pentru a obține nominalizarea pe funcția de subprefect.

„Oricare”

Într-o conferință de presă susținută vineri împreună cu omologul său de la PLUS Bihor, Andrei Acs, și cu deputatul Silviu Dehelean, președintele USR Bihor, Ioan Gal l-a prezentat pe viitorul subprefect Daniel Palaghianu, amintind că acesta a fost nominalizat de Biroul Național al partidului în urma unei selecții interne la care au participat 6 candidați, dintre care 3 au fost propuși conducerii centrale de către Biroul Județean.

„Fiind trecut bine de 50 de ani, îmi amintesc cam ce prefecți s-au perindat la Prefectura Bihor de-a lungul anilor și am constatat că oricare dintre cei 6 ar fi fost mult peste unii dintre ei. Nu are rost să fim modești!”, a spus Gal despre colegii „care au avut curajul, s-au mobilizat și au arătat că oricare dintre ei corespundeau acestei funcții. Gal a evitat, însă, să dea exemple de foști prefecți slabi pe care i-a avut Bihorul, spunând că nu vrea să-i „omită” pe unii dintre ei.

Prezentarea viitorului subprefect al USR vine la o săptămână după ce BIHOREANUL a dezvăluit un scandal izbucnit în interiorul filialei, după ce în urma votului Biroului Județean ordinea primilor 3 clasați din cei 6 candidați a fost trimisă la București inițial inversată, cu toate că la vot Palaghianu s-a clasat pe primul loc, urmat de Ioana Roman și, pe locul trei, de Marius Șovarschi, unul dintre apropiații deputatului Dehelean.

„Toți cei 3 au avut șanse egale”, a ținut să precizeze Ioan Gal, care a preluat funcția de președinte al USR Bihor după demisia lui Dehelean, în urma dezastrului de la alegerile locale.

„M-a deranjat incompetența”

Fiu și nepot de ofițeri, Daniel Palaghianu, înscris în USR anul trecut „prin luna iunie”, a explicat jurnaliștilor motivul pentru care s-a implicat în politică și a vrut să fie subprefect, după ce în tinerețe a fost, pentru o scurtă perioadă, el însuși ofițer, iar apoi a activat în sectorul privat, în managementul unor firme mari din Oradea: „Am constatat și m-a deranjat foarte mult incompetența administrației centrale din România de a rezolva problemele”.

Palaghianu a mai spus că din viitoarea funcție vrea „să sprijin zona de digitalizare”, demers despre care a admis că a fost început de actualul prefect, și că „un alt segment care mă interesează foarte mult este colaborarea cu UAT-urile în vederea identificăriii nevoilor de investiții și, bineînțeles, a surselor de finanțare”.

De asemenea, el a spus că vrea să se implice și „în zona de stopare a defrișărilor de arbori, colaborând cu Poliția, cu Garda de Mediu”, în acest domeniu beneficiind și de experiența propriului frate, care este decanul Facultății de Silvicultură din Suceava.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Viitorul subprefect vine dintr-un șomaj prelungit ...
... tipul neavând nicio profesie de fapt, după ce a fost dat afară în urmă cu mai mulți ani, dintr-un birou de contabilitate al unei unități militare dezafectate !?! Habarnismul lui e susținut însă pe motiv că cei care l-au propus au același nivel de pregătire !?!
Postat 26 Februarie 2021, 15:28 de CrisDumi
Cine ești tu nene, că n-am auzit de tine
Spune-ne peste care dintre ei ești, să știm și noi, că până acuma n-am auzit de tine! Peste Țiple? Te mănâncă cu fulgi cu tot! Peste Mihaiu? A fost un prefect foarte bun! Peste Claudiu Pop? Prefect de nota 10! Hai să fim serioși, cel puțin Bihorul a avut parte de prefecți foarte buni, cel puțin ultimii trei, așa că nu te lauda de-a proastă.
Postat 26 Februarie 2021, 13:32 de GigiManivela
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON