URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Ianuarie 2021, 19:01

Noutăţi despre centura Beiuşului: ar putea trece prin incinta unui actual depozit militar, din care Bolojan ar "rupe" teren şi pentru un parc industrial

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a declarat marţi că a obţinut un "acord de principiu" de la conducerea Ministerului Apărării Naţionale pentru ca viitoarea şosea de centură Beiuş – Ştei să traverseze un depozit care în prezent aparţine unităţii militare din Beiuş. 

Mai mult, dacă MApN va transfera terenul necesar către CJ Bihor, pe aproximativ 15 hectare din el ar putea fi amenajat şi un parc industrial, a precizat Bolojan.

Pas cu pas

"Ieri am avut o întâlnire la Ministerul Apărării pentru a definitiva variantele de traseu ale viitoarei ocolitoare a municipiului Beiuş, avem un acord de principiu, astfel ca până la sfârşitul acestei luni să putem definitiva variantele", a spus Bolojan într-o conferinţă de presă susţinută marţi, înaintea unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean în cadrul căreia a fost adoptată o hotărâre în privinţa unei alte şosele de centură pentru care CJ Bihor şi-a asumat implementarea investiţiei alături de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România, cea a oraşului Aleşd.

În ce priveşte centura Beiuş – Ştei, despre care la finele anului trecut Bolojan informa că este în întârziere faţă de calendarul preconizat pentru "desenarea" variantelor de traseu, întrucât două dintre acestea ar urma să treacă prin terenul unităţii militare din Beiuş, unde a activat regimentul de tancuri Leonard Mociulschi.

Marţi, Bolojan a arătat că, potrivit estimărilor sale, toate cele trei variante de traseu ale centurii Beiuş – Ştei vor putea fi prezentate public la începutul lunii februarie, urmând ca şi pentru acest proiect, la fel ca pentru cel al centurii Aleşd, să aibă loc analize multicriteriale care să indice care este cea mai fezabilă. 

Tot la începutul lunii viitoare, a spus Bolojan, va urma "probabil şi o Hotărâre de Guvern" pentru transferarea terenului de la MApN la CJ Bihor, la fel cum s-a întâmplat în urmă cu mai mulţi ani pentru o parte din terenurile fostului tancodrom din Oradea, pe lângă care în prezent trece şoseaua de centură a Oradiei, pe o parte fiind construit Parcul Industrial II al municipiului, iar pe o alta urmând să fie amenajat un terminal Cargo pentru Aeroportul Oradea.

Şi parc industrial

Pe de altă parte, preşedintele CJ Bihor a afirmat că dacă va fi emisă HG pentru transferarea terenului, "este posibil ca acolo să desfăşurăm şi un parc industrial".

Solicitat de BIHOREANUL să ofere detalii, Bolojan a amintit că pentru zona Beiuş – Ştei una dintre priorităţile pe care le-a enunţat în campania electorală a fost înfiinţarea câte unui parc industrial în fiecare dintre cele două localităţi, care "să aibă acces la drum naţional, drum judeţean, utilităţi".

Şeful CJ a spus că în cursul acestei zile s-a întâlnit cu primarii Beiuşului şi Şteiului şi "am analizat această posibilitate" a înfiinţării parcurilor industriale. "La Ştei lucrurile sunt deja rezolvate, domnul primar s-a ocupat, locaţia există, are şi proiect tehnic şi contract de execuţie", a spus Bolojan, precizând că CJ urmează să cofinanţeze realizarea propriu-zisă a parcului industrial.

În ce priveşte Beiuşul, a continuat el, mai există două posibilităţi pe lângă varianta înfiinţării unui parc industrial la Drăgăneşti, cum propunea fosta administraţie judeţeană, şi anume să fie utilizat pentru înfiinţarea unui parc industrial un teren de 40 hectare pe care Consiliul Local Beiuş îl deţine spre Sânmartin de Beiuş, dar care este "la o distanţă mai mare de oraş", sau folosirea a "minimum 15 hectare" din cele 30 pe care se întinde actualul depozit militar.

"Voi face tot ce ţine de mine ca în această primăvară să avem o locaţie pentru parcul industrial din Beiuş", a spus Bolojan, adăugând că acelaşi obiectiv îl are şi pentru municipiul Marghita, o altă zonă unde "există o mare problemă cu locurile de muncă".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Azi votăm un anume traseu, prost dar ieftin ...
... iar mâine, când transmitem la CNAIR actul CJ Bihor, vine și răspunsul că nu se poate, pentru că una-i centura unei localități, dar cu totul alta o stradă din Aleșd, ridicată la rang de drum național !?! Așa că, acum venim cu tot felul de variante, ca să nu râdă tot județul de nivelul de ignoranță al președintelui său !?!
Postat 20 Ianuarie 2021, 13:09 de CrisDumi
Foarte bine
.
Postat 19 Ianuarie 2021, 20:39 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON