URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Aprilie 2021, 16:58

Noua sală polivalentă din Oradea ar putea fi predată la sfârşitul verii, au anunţat Cseke Attila şi Florin Birta. Vezi cum arată construcţia! (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Dezvoltării, bihoreanul Cseke Attila, a vizitat vineri, însoţit de primarul Oradiei, Florin Birta, şantierul noii săli polivalente de pe amplasamentul fostei pieţe de vechituri. Potrivit ministrului, construcţia, realizată în procent de 82%, ar urma să fie dată în folosinţă la sfârşitul acestei veri, după ce municipalitatea va fi terminat şi amenajările exterioare.

"Constructorul s-a mobilizat"

"Noua sală polivalentă are un grad de execuţie de 82%. Mobilizarea constructorului este bună. Se vede că de la ultima noastră vizită (n.r. din luna ianuarie) s-a avansat bine", a declarat ministrul Cseke în cadrul vizitei la faţa locului.

Cseke Attila s-a declarat mulţumit de ritmul lucrărilor şi a adăugat că Ministerul Lucrărilor Publice are în plan să transfere municipalităţii sala finalizată undeva în cursul verii. "Noi vrem ca în vara acestui an să predăm lucrarea beneficiarului, care este municipiul Oradea", a spus ministrul.

Potrivit acestuia, după darea în folosinţă, noua sală polivalentă ar putea găzdui atât evenimente sportive naţionale şi internaţionale, cât şi spectacole sau concerte.

A doua vizită în patru luni...

Primarul Florin Birta, care a luat parte la inspecţia lucrărilor, i-a mulţumit ministrului Cseke pentru implicare. "Este a doua oară, de când a fost instalat şi a preluat Ministerul Lucrărilor Publice, când domnul Cseke Attila vizitează această lucrare în teren. Ca primar, ştiu ce înseamnă să fii prezent pe şantier şi să îi îndemni pe constructori să se mobilizeze şi să se încadreze în termene", a spus primarul.

Birta a arătat că municipalitatea se străduieşte, la rândul său, să realizeze în cel mai scurt timp posibil racordarea construcţiei la reţelele de utilităţi, parcarea aferentă şi amenajările exterioare.

"A fost finalizată procedura de atribuire a lucrărilor pentru parcări şi accesuri, urmând ca până în 20 aprilie, dacă nu avem contestaţii, să semnăm contractul de execuţie, astfel încât până la finalul verii, începutul toamnei, să putem da în folosinţă sala şi exterioarele", a spus Birta.

Proiect de 112 milioane lei

Lucrările de construire a viitoarei săli polivalente cu 5.000 locuri au fost atribuite firmei Construcţii Erbaşu pentru suma de 112 milioane lei.

Aşezământul, care va fi încălzit cu apă geotermală, va putea găzdui competiţii sportive de handbal, baschet şi volei, dar şi concerte, congrese, expoziţii, târguri şi altele.

Sala ar urma să împartă cu viitorul stadion din strada Făgăraşului o parcare cu 790 de locuri pentru autoturisme, 22 locuri pentru autobuze şi 8 locuri pentru TIR-uri.

Amenajările exterioare şi racordurile sălii la utilităţi au fost asumate de municipalitate, care a primit ulterior finanţări de 10 milioane lei din fonduri guvernamentale pentru finalizarea lucrărilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON