URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
04 Iulie 2017, 15:09

Nouă pistă în cazul studentei de la Medicină: accident! Anchetatorii s-au întors la locul tragediei

Nouă pistă în cazul studentei de la Medicină: accident! Anchetatorii s-au întors la locul tragediei foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorul criminalist al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor care coordonează cercetările în cazul morţii studentei Andradei Puţina ia în calcul ipoteza că tânăra ar fi fost, de fapt, victima unui accident, şi anume că ar fi alunecat de pe pervazul geamului.

Ipoteza este susţinută de anumite aspecte constatate de criminalişti în timpul cercetărilor efectuate la locul tragediei, ca de pildă faptul că a căzut foarte aproape de peretele blocului, dar şi poziţia în care a fost găsită.

Pentru a clarifica situaţia, echipa de anchetă s-a întors, marţi, la blocul unde s-a produs tragedia, ca să realizeze o reconstituire a morţii Andradei, cu un manechin special creat, având aceeaşi greutate şi înălţime precum cele ale tinerei.

“Se fac măsurători şi verificări la locul evenimentului întrucât datele strânse până acum conduc spre concluzia că tânăra ar fi căzut”, a explicat pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim-procurorul adjunct Maria Cotrău.

Andrada Puţina, tânăra în vârstă de 21 de ani, studentă la Medicină, a murit, sâmbătă dimineaţa, după ce a căzut de la etajul 4 al blocului Cicero din Oradea, în care locuia cu chirie, şi, potrivit unor surse din Poliţie, citate de TTV, ar fi avut o alcoolemie de 1,3 la mie în sânge. Cu toate că un echipaj SMURD a sosit la faţa locului în scurt timp, tânăra nu a mai putut fi salvată.

Originară din Zalău, şi singură la părinţi, Andrada Puţina urma specializarea Medicină Dentară, unde fusese admisă în iulie 2015, dar şi Medicină Generală, unde era în primul an, iar colegii spun despre ea că "părea o fată super OK, mereu zâmbitoare".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON