URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Septembrie 2015, 13:02

Nouă blocuri din străzile William Shakespeare şi Mareşal Averescu au fost reabilitate termic (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Programul de reabilitare termică a blocurilor orădene continuă. Primăria a recepţionat lucrările de la alte nouă blocuri situate pe străzile William Shakespeare şi Mareşal Averescu. Lucrările, în valoare de 4 milioane lei, au dus la izolarea a 199 de apartamente care vor înregistra pe viitor facturi de încălzire cu până la 40% mai mici.

"Odată cu finalizarea lucrărilor, locuitorii acestor blocuri vor consuma mai puţină energie termică, lucru care se va reflecta în reducerea costurilor cu gigacaloria. La fel, peste vară temperatura din apartamente va fi una rezonabilă, chiar dacă afară va fi caniculă", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Potrivit viceprimarului, calitatea lucrărilor a trebuit confirmată nu doar de diriginţii de şantier ai Primăriei, ci şi de locuitorii celor nouă blocuri. "Proprietarii de apartamente au avut reprezentanţi în comisia de recepţie a lucrărilor, iar fără semnătura acelui reprezentant nu s-a semnat şi nu s-a plătit nimic", a spus edilul.

De altfel, Ana Ilea, preşedintele Asociaţiei de Proprietari Unic din strada Shakespeare, spune că locuitorii blocurilor au urmărit şantierul de la bun început. "În fiecare dimineaţă mergeam cu lista la maistru şi îi spuneam "Asta trebuie refăcut, asta trebuie îmbunătăţit..." iar el îmi spunea "Stai, că am şi eu o listă", le confruntam şi lucrările erau refăcute", a povestit Ilea.

Lucrările la cele nouă blocuri au demarat în urmă cu patru luni şi au fost achitate în proporţie de 60% din fonduri europene, diferenţa fiind suportată din bugetul local şi din banii proprietarilor de apartamente. "În funcţie de suprafaţa apartamentului şi lucrările care au trebuit făcute, contribuţia proprietarilor de apartamente a fost undeva între 2.200 şi 3.000 lei", a spus Gavril Maghiar, preşedintele Ascociaţiei 10 din strada Averescu.

Până acum, prin programul de reabilitare a blocurilor cu ajutorul unor finanţări europene au fost izolate 15 blocuri, iar alte 30 sunt în lucru, urmând să fie terminate până în decembrie. La alte 22 de blocuri au fost finalizate documentanţiile necesare pentru a putea fi depuse spre finanţare în ciclul bugetar european următor 2014-2020.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON