URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Septembrie 2023, 16:56

Nokian Tyres a început recrutările pentru fabrica din Oradea. Vezi cine o va conduce! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nokian Tyres a anunțat joi că a început recrutările pentru fabrica din Oradea. Reprezentanții companiei au precizat și cine va conduce proiectul din Oradea, respectiv cine face parte din echipa sa.

Potrivit unui comunicat transmis presei, cea care va coordona și fabrica și proiectul construirii acesteia se numește Susanna Tusa (foto stânga jos și în imaginea principală), care a fost numită director general și vicepreședinte al Nokian Tyres România Operations.

Aceasta are o experiență profesională vastă în cadrul Nokian Tyres și a ocupat, de-a lungul anilor, mai multe funcții cheie.

Susanna Tusa Nokian Tyres Oradea„Între 2008 și 2020, a lucrat în calitate de consilier general al grupului, după care a fost responsabilă de activitatea lanțului global de aprovizionare. Din 2022, Susanna a coordonat începerea activităților de subcontractare a fabricării anvelopelor pentru autoturisme, inclusiv selectarea partenerilor și gestionarea negocierilor acordurilor comerciale. În calitate de Director General al operațiunilor din România și totodată coordonator al proiectului construcției fabricii, începând cu luna septembrie, responsabilitățile sale includ implementarea operațiunilor Nokian Tyres în România, precum și conducerea grupului local de management. Susanna își va desfășura activitatea în Oradea”, se arată în comunicatul transmis presei.

Comunicatul menționează și alte numiri îechipa de management local: 

Adorian Ioiart, Director de fabrică/Plant Manager Nokian TyresAdorian Ioiart (foto) este director de fabrică / plant manager, responsabil pentru supravegherea operațiunilor de producție. 

„El se va asigura de construcția si dezvoltarea fabricii în concordanță cu planul stabilit, ținând cont de obiectivele de siguranță, calitate, productivitate, volum și costuri. Adorian are o vastă experiență în gestionarea unităților de producție și în lansarea acestora”, scrie comunicatul.

Gabriela Pontos, manager de resurse umane/ HR ManagerGabriela Pontos (foto), manager de resurse umane / HR Manager, va gestiona „procese complete de resurse umane”, cum ar fi atragerea de talente la nivel local, gestionarea aspectelor legate de compensații, relațiile cu angajații, dezvoltarea acestora și altele.

„Gabriela se alătură Nokian Tyres cu o vastă experiență în diverse poziții de HR, cea mai recentă fiind conducerea și organizarea proceselor de HR dintr-o unitate de producție din industria prelucrării metalelor”, mai arată informarea.

Ciprian Vidican, Manager Achiziții/ Procurement ManagerPentru început, Ciprian Vidican, manager achiziții / procurement manager, va interveni în procesele de aprovizionare și achiziții și „va dezvolta la nivel local politicile și procesele specifice achizițiilor, împreună cu echipa locală de management”.

„Înainte de a se alătura Nokian Tyres, Ciprian a lucrat în cadrul unei companiei multinaționale din industria automotive, unde a deținut funcția de Head of Global Program Purchasing/ Manager achiziții proiecte noi”, mai arată reprezentanții companiei.

Angajări Nokian în Oradea: Vezi condițiile!

O altă noutate anunțată joi de Nokian Tyres este că au început recrutările pentru fabrica de aici.

„În cursul anului 2023, accentul în recrutare va fi pus pe ocuparea pozițiilor indirecte, în timp ce angajările pentru personalul direct productiv vor începe în prima parte a anului 2024”, subliniază comunicatul.

Conform informării, numărul total de angajați de aici va ajunge la aproximativ 550 de persoane.

Cei interesați își pot depune CV-ul direct pe site-ul companiei, www.nokiantyres.com, completând formularul necesar online, în secțiunea de recrutări.

„Vom analiza cu atenție calificările și experiența tuturor solicitanților, pentru a asigura cea mai bună potrivire posibilă în cadrul organizației noastre”, dau asigurări reprezentanții Nokian.

6 milioane de anvelope pe an

După cum se știe, Nokian Tyres a început edificarea fabricii din Oradea în luna mai a acestui an.

Aceasta se construiește pe terenul din locul fostului CET II, cu acces la șoseaua de centură, și va fi prima fabrică de anvelope cu emisii zero de CO2 din lume.

Așa cum BIHOREANUL a relatat, până la începutul lunii septembrie, compania ridicase deja structura de rezistenţă a primei hale din viitoarea fabrică (foto jos), după ce în luna iunie au fost foraţi primii piloni ce vor sta la baza amplei construcţii.

Conform comunicatului de joi, fabrica orădeană va începe să producă primele anvelope în a doua jumătate a anului 2024, iar producția comercială de anvelope este programată să înceapă înceapă prima parte a anului 2025.

„Fabrica din România va deveni parte a rețelei globale de producție Nokian Tyres, alături de fabricile din SUA și Finlanda. Capacitatea anuală a acesteia va fi de 6 milioane de anvelope, cu potențial de extindere în viitor. Fabrica se va concentra pe producția de anvelope pentru autoturisme și SUV-uri de dimensiuni mari, care vor fi vândute în principal pe piața din Europa Centrală. Locația va găzdui, de asemenea, o unitate de distribuție pentru depozitarea și distribuția anvelopelor. Suprafața construită totalizează aproximativ 100.000 m2. Investiția totală în construirea de la zero a fabricii este estimată la aproximativ 650 de milioane de euro, ceea ce reprezintă una dintre cele mai valoroase investiții din România, din ultimii ani”, se mai precizează în comunicat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON