URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Ianuarie 2021, 11:40

Noi infectări cu SARS-Cov-2 în Bihor, inclusiv la un bebeluş. Centrele din judeţ au primit noi doze de vaccin anti-Covid

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică au informat joi dimineaţă că în Bihor au mai fost confirmate în ultimele 24 de ore încă 69 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Astfel, numărul total al cazurilor Covid înregistrate în judeţ de la debutul pandemiei a ajuns la 20.003. Pe de altă parte, după ce joi primise, pentru întâia oară, mai puţine doze decât solicitase, judeţul a recepţionat joi un "supliment".

Bebeluş infectat

Potrivit surselor BIHOREANULUI, persoanele recent diagnosticate sunt din Oradea (39), Paleu, Câmpani, Derna, Salonta, Tarcea, Şinteu, Tileagd, Popeşti, Marghita, Ineu, Tileagd, Abrămuţ, Tăuteu, Marghita, Abram, Bulz, Beiuş, Sânmartin, Biharia, Toboliu, Tărcaia, Ştei şi Săcădat.

Între cele 69 de persoane confirmate cu virusul se află şi un băieţel de câteva luni, din Oradea.

Bilanţul deceselor a urcat la 852, cu trei mai multe decât în ziua precedentă, iar cel al vindecărilor la 18.291, cu 79 mai multe decât miercuri.

Joi dimineaţă, în judeţ erau înregistrate 860 de cazuri Covid active, iar în secţiile pentru tratarea bolnavilor erau internate 214 persoane, cu una mai puţin decât în ziua precedentă.

Noi doze de vaccin

În Bihor s-au făcut miercuri, potrivit comunicatului celor două instituţii, 1.080 de vaccinări, fără nicio reacţie adversă şi fără nici o doză pierdută.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, după ce joi, pentru prima oară de la începutul campaniei de vaccinare, judeţului i-au fost predate mai puţine flacoane de vaccin decât solicitase (doar 166 faţă de 435 cerute), joi dimineaţă DSP Bihor a mai primit şi diferenţa de 269 flacoane, ceea ce ar permite ca până sâmbătă, inclusiv, vaccinarea să continue conform programărilor făcute.

Incidenţa în Bihor

În ce priveşte incidenţa cazurilor Covid-19 cumulate în ultimele 14 zile şi raportat la totalul populaţiei, cea mai mare – 20,18 la mia de locuitori – continuă să se înregistreze în comuna Şinteu (22 cazuri). Alte şase localităţi depăşesc pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, şi anume Câmpani (5,89), Cherechiu (4,5), Vadu Crişului (3,49), Auşeu (3,37), Săcădat (3,35) şi Gepiu (3,01).

În Oradea, cu un total de 398 cazuri cumulate în ultimele două săptămâni, incidenţa a urcat uşor joi dimineaţă la 1,76 cazuri la mia de locuitori (faţă de 1,74 în ziua precedentă).

Pe de altă parte, potrivit Prefecturii, în ultimele 24 de ore, echipe mixte de poliţişti şi jandarmi au verificat 1.665 de persoane carantinate şi 555 de persoane izolate la domiciliu. De asemenea, a fost verificată respectarea măsurilor de protecţie individuală şi a prevederilor legale în 131 societăţi comerciale şi 82 de mijloace de transport în comun, fiind aplicate 133 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 51 cu avertismente scrise şi 82 cu amenzi în valoare de 21.250 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON