URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Iunie 2023, 19:36

Nicio surpriză: fostul subprefect mason Daniel Palaghianu, desemnat de USR să candideze la Primăria Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu un an înaintea campaniei pentru alegerile locale, USR devine primul partid care și-a stabilit viitorul candidat la funcția de primar al Oradiei. Daniel Palaghianu este președintele USR Oradea, a fost subprefect al județului Bihor timp de aproape un an, coleg în aceeași lojă masonică cu succesorul său Emilian Pavel și cu alți reprezentanți ai PSD, și activează ca antreprenor în domeniul consultanței.

În tinerețe a fost, timp de trei ani, ofițer de intendență.

„O biografie care îl recomandă”

Potrivit unui comunicat dat publicității de USR Oradea luni, organizația l-a desemnat drept candidat la Primăria Oradea pe Daniel Palaghianu, „fost ofițer al Armatei Române, antreprenor în domeniul consultanței de business și fost subprefect al județului Bihor din partea USR”, fără a menționa când a avut loc această desemnare ori dacă a avut și concurenți, și nici prin ce procedură a fost desemnat sau de către care organism al partidului.

Despre Palaghianu, USR Oradea arată că „provine dintr-o familie de militari, a ales cariera militară pentru a urma tradiția, dar și din datorie față de țară”, precum și că are „doi băieți, cel mare absolvent de inginerie aerospațială la Florida Institute of Technology din Statele Unite”.

De asemenea, USR transmite că Palaghianu „are o biografie care îl recomandă pentru funcția de primar”, deoarece a urmat școala militară de la 14 ani, a absolvit Academia Militară și a activat în armată, timp de trei ani.

„Ulterior, a trecut în rezervă pentru a lucra în poziții de top management în companii mari și multinaționale, unde și-a dezvoltat competențele de lider și manager. Și-a întemeiat propria firmă de consultanță în afaceri. Are clienți companii importante și de succes din Oradea și din Bihor pe care le-a ajutat să își dezvolte afacerile și să devină mai competitive pe piața internă și externă”, mai spune USR, completând că „Daniel Palaghianu a intrat în politică revoltat de incapacitatea administrației publice de a rezolva problemele oamenilor”.

Mesaj pentru orădeni

„Misiunea mea este să conving orădenii că prezența USR în Consiliul Local al orașului ar fi în beneficiul lor. USR nu este, din păcate, în Consiliul Local Oradea, acolo unde ar fi putut susține, cu mai mult succes, proiectele noastre: transport școlar, crearea unei păduri urbane în Parcul 1 Decembrie, înființarea unui parc științific și astronomic în Oradea, condiții mai bune în Adăpostul Grivei, doar ca să enumăr câteva”, este mesajul pe care Daniel Palaghianu îl transmite, prin organizația municipală a USR, către orădeni.

„Viziunea noastră pentru oraș, mai apropiată de nevoile de zi cu zi ale locuitorilor, este complementară celei a administrației PNL. Vom veni în fața orădenilor cu un plan de reducere a costurilor vieții în oraș, pentru educație și cultură, pentru mai multe spații verzi și activități comunitare, astfel încât chiar să avem ce face în oraș. Dar are și o componentă care ține de istoria orașului nostru, de strălucirea lui de odinioară, în special în domeniul cunoașterii. Oradea a fost avangardă în multe domenii, de la drept, la astronomie, iar școala orădeană era una de prestigiu în România și în regiune, Voi fi portavocea acestor idei și proiecte pentru Oradea, astfel încât viziunea USR să fie bine cunoscută de orădeni în ziua votului”, spune Palaghianu, potrivit comunicatului USR.

Organizația precizează că „îi invită pe toți orădenii să acorde atenție proiectului nostru pentru Oradea”, deoarece „USR Oradea este o echipă formată din oameni competenți, integri și dedicați, care vor să contribuie la creșterea calității vieții în orașul nostru”.

Voia de anul trecut

Daniel Palaghianu și-a anunțat intenția de a deveni primar al Oradiei încă din luna decembrie a anului trecut, când a mărturisit acest lucru într-o conferință de presă, cu ocazia unei vizite făcute aici de președintele USR, Cătălin Drulă.

Cu o lună înaintea anunțului său, BIHOREANUL a dezvăluit că USR-istul, la fel ca unul dintre foștii săi colegi de partid, Flavius Bunoiu, este mason și coleg de lojă masonică, Varadinum, cu tineri politicieni din PSD, cum ar fi Emilian Pavel, cel care i-a și succedat în funcția de subprefect (pe care a deținut-o din februarie până în septembrie 2021), sau consilierul județean Sergiu David.  

Conform CV-ului, Daniel Palaghianu s-a născut în Bistrița Năsăud, a absolvit Institutul Militar de Intendență și Finanțe din Sibiu în promoția 1997, fiind ofițer III Comandament până în anul 2000, când a preferat să iasă în rezervă.

Ulterior, a lucrat ca director economic la firme precum Metropolis Group (Bistrița), Galassini, HR Essers și Ramada (Oradea), din 2013 deținând și propria firmă de expertiză contabilă, consultanță fiscală, audit și administrarea afacerilor.

În luna martie a acestui an, USR Oradea a anunțat că Palaghianu a fost reales președinte al organizației municipale, în ciuda faptului că unii foști colegi i-au cerut demisia pentru că nu și-a declarat apartenența la masonerie, la fel procedând, însă, și președintele USR Bihor, deputatul Silviu Dehelean.

La precedentele alegeri locale, din 2020, în Oradea USR a obținut 3,03% din voturile alegătorilor prezenți la urne, având-o candidată pe Ioana Mihăilă, iar pentru președinția Consiliului Județean Bihor, unde a candidat Simona Bișboacă, a primit 1,54% din voturi. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Sărut mâna venerabile
Strategie standard a masoneriei. Pariază pe toți caii ca să știe sigur ca ies învingători. "Sfinții" useristi se țin de sortulet cu frații psdisti și penalisti pe care pe față ii critica iar pe la spate își pună mana unul altuia.
Postat 13 Iunie 2023, 22:36 de CivisUlpianum
lacheism & lichelism
Stim bine cum percepe lumpenproletariatul (peste 70% dintre oradeni se inscriu aici) termenul mason! Termenul i-a fost lipit candidatului USR de catre PeNaLi sau a fost un bonus din partea redactiei?
Postat 13 Iunie 2023, 12:33 de pinonel
Desemnarea s-a făcut în urma unei înțelegeri dintre Bolojan și câțiva lideri naționali ai USR.
Să vedem ce va promite Bolojan altor partide cu candidați, ca să-l ajute pe cel mai slab și impropriu primar pe care l-a avut Oradea, după el însuși ... din 1901 încoace, adică de când există actuala clădire administrativă a orașului.
Postat 13 Iunie 2023, 09:01 de KP
fara discriminare @continental
N-am inteles de ce afirmi ca ofiterii au acaparat usr. Mie mi se pare ca au acaparat si psd si pnl, poate chiar mai abitir. Si dupa ce se intampla in ultima vreme, mai ca-mi vine sa zic ca prefer niste ofiteri decat niste prosti, doar ca nu se exclud una pe alta, asa ca mai bine ma abtin :)
Postat 12 Iunie 2023, 22:38 de oradea_mea_si_a_ta
Au la ăsta :::::)))))
Viziunea Orădenilor se face de 15 ani, ce viziune au ei ?? Infrastructura sa făcut si se face, apa calda si căldură avem, renovări si constructii noi spitale etc. Stai jos ember, nota 2 ca la alegerile trecute.
Postat 12 Iunie 2023, 19:55 de Sandu2100
OFIȚERII DE SECURITATE AU ACAPARAT USR BIHOR
Vrem o țară in care ofițerii de securitate si cei ai armatei roșii a lui Ceaușescu sa stea doar la cimitir! Cine ii va băga in pușcărie pe viață pe acești ofițeri ai armatei roșii, acela va primi votul meu!
Postat 12 Iunie 2023, 19:46 de continental
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON