URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Martie 2023, 17:00

Fostul subprefect USR Dan Palaghianu, posibil candidat la Primăria Oradea, reales la șefia organizației municipale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

„O viață mai frumoasă” – acesta se prefigurează a fi viitorul slogan al fostului subprefect Dan Palaghianu în campania pentru alegerile locale de anul viitor, propunerea fiind pusă pe masă cu prilejul realegerii sale la șefia USR Oradea.

Tot în weekend au fost aleși 5 vicepreședinți și 9 membri ai Biroului Local, din rândul cărora ar putea fi desemnați viitorii candidați la Consiliul Municipal.

„Sper să primim votul lor”

USR Oradea și-a ales sâmbătă, 4 martie, o nouă conducere care are misiunea de a convinge orădenii să susțină proiectele organizației pentru oraș”, a informat, luni, un comunicat al organizației de partid, potrivit căruia Dan Palaghianu, „antreprenor și fost subprefect al județului, a primit un nou mandat de președinte al USR Oradea”.

„Acest vot vine cu o mare răspundere, aceea de a convinge orădenii că USR are proiecte bune care pun în centrul dezvoltării Oradiei oamenii. Orădenii au nevoie de o calitate mai bună a vieții aici, fie că vorbim despre veniturile familiilor, fie că vorbim despre servicii publice de calitate pentru familii. În ultimii ani accentul s-a pus pe construirea infrastructurii de transport și pe reabilitarea patrimoniului. Ceea ce e foarte bine pentru Oradea. Noi propunem orădenilor o viață mai frumoasă în oraș. Sper ca de data asta să primim votul lor pentru Consiliul Local pentru a ne realiza proiectele”, a declarat Palaghianu, conform comunicatului USR Oradea.

Fostul subprefect USR și-a anunțat, de altfel, încă de anul trecut, intenția de a deveni primarul Oradiei.

Amintim că Palaghianu este și mason, membru al Lojei Varadinum și „frate” cu mai mulți membri PSD. De altfel, BIHOREANUL a scris în toamna anului trecut despre cum, după o „ținută” de primire a membrilor acestei Loji în Marea Lojă Națională a României, Palaghianu l-a luat cu el în mașină pe succesorul său, subprefectul PSD-ist Emilian Pavel, pentru a-l „salva” de întrebările reporterilor.

Potențiali consilieri locali

Tot sâmbătă, arată comunicatul USR Oradea, au fost aleși și vicepreședinții organizației și membrii Biroului Local, „oameni cu competențe diverse, gata să le pună în slujba orădenilor”.

Vicepreședinții sunt Mihai Șvab (consilier la biroul deputatului Silviu Dehelean, șeful USR Bihor), Ramona Manea, licențiată în inginerie economică și angajată în sistemul bancar, Ioan Kuibus - antreprenor, Alin Pușcău, absolvent al Facultății de Științe Socio-Umane, specializat în psihologia sportului, membru în staff-ul tehnic al Lotului Olimpic de Judo al României, și Marius Șovarschi, prezentat ca „licențiat în științe juridice”. Și acesta din urmă a fost implicat într-un scandal după ce BIHOREANUL a dezvăluit că voia să coordoneze din umbră o „gherilă digitală” îndreptată împotriva fostului primar al Oradiei, Ilie Bolojan.

Membri în Biroul Local au fost aleși Daniel Panait (președintele Ordinului Arhitecților Bihor), Ciprian Frunză (profesor de pian), Florin Nicoară (profesor de matematică, traseist deja consacrat, fost, pe rând, membru PDL, PNL și PSD), Ramona Ola (profesoară de limba germană), Giulia Bușe (economistă), Monica Horvath (manager de resurse umane în domeniul Horeca), Dănuț Popa (inginer), Călin Aron (antreprenor) și Ovidiu Zamfirescu (manager în achiziții).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
De unde a apărut și ăsta?
E Bihorean 100% ce sadea să mai spunem...
Postat 08 Martie 2023, 00:00 de Morometul
Gluma saptamanii
Ahahahahahhahaha chiar aveam nevoie sa rad azi de dimineața, după ploaia asta mohorâtă și nori! Cine ba ii asta? Cine? Zero absolut, face Bolojan & Birta ceva pe ei!!! Am mai văzut ca sunt ceva PSD dornici de Oradea & Bihor, dar nici aia nu vor face mare lucru. I-a ținut bine Mang sub papuc, încât nici peste 2 mandate nu vor trece de 15%. Și acuma locale 2024 Bihor/ Oradea: USR 2-3% MAXIM PSD 10% cu indulgenta!
Postat 07 Martie 2023, 09:44 de Clauditza
Mason coleg cu Emilian Pavel si Dacian Palladi
Dan Palaghianu (USR) e in articolul cu masonii. Facea magie neagra la templul masonic alaturi de Emilian Pavel si de Dacian Palladi. E bun! OAMENII NOI!
Postat 06 Martie 2023, 17:11 de Tigrul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON