URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Decembrie 2017, 10:06

Ne enervează: Indicatoarele de parcare din Piaţa Cetăţii se bat cap în cap (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Locuitorii din Piaţa Cetăţii reclamă că de când municipalitatea a amenajat parcări cu taxă în şanţul fortificaţiei nu mai au unde îşi lăsa maşinile.

"Toţi şoferii care vin la serviciu sau cu treburi în zonă se aglomerează în parcarea riveranilor din blocurile din centrul civic pentru că este fără taxă. Deşi locul nu este amenajat sunt în stare să îşi împotmolească maşinile în noroi numai să nu plătească, în vreme ce parcarea cu taxă e aproape goală toată ziua", a reclamat BIHOREANULUI unul dintre locuitorii zonei.

Pentru că, peste zi, îşi găsesc locurile ocupate, mulţi dintre locatari ajung să îşi lase maşina contra cost în parcarea pietruită de sub podul de la intrarea în Cetate.

"Mă gândeam să îmi fac abonament de riveran, dar acolo sunt două plăcuţe care se bat cap în cap. Una spune că pot, iar alta că nu pot parca acolo pe bază de abonament de riveran", povesteşte orădeanul.

Despărţite de accesul în parkingul pietruit, cele două indicatoare anunţă pe o parte "parcare cu plată pe bază de abonament", deci inclusiv abonament pentru riverani, iar pe cealaltă parte că "în această parcare nu sunt valabile tichetele de parcare şi abonamentele eliberate pentru riverani".

Va fi modificat!

Contactat de BIHOREANUL, şeful Serviciului Parcări din cadrul Primăriei Ionuţ Şimon, spune că parcarea pietruită este rezervată exclusiv vizitatorilor Cetăţii, respectiv orădenilor ca au abonament de parcare în oraş şi vin să viziteze fortificaţia.

"Parcarea a fost amenajată pe fonduri europene, special pentru vizitatorii Cetăţii. Aici pot parca doar turiştii şi orădenii care au abonament pe marcaj alb, dar nu şi riveranii, pentru că altfel toate locurile ar fi ocupate în permanenţă", a spus Şimon.

Şeful Serviciului Parcări spune că indicatorul care permite parcarea cu abonament de riveran va fi modificat în cel mai scurt timp.

"Luna trecută, când au montat panoul care interzice parcarea cu abonament de riveran, colegii au uitat să acopere cu o bandă porţiunea care permite acest lucru", a explicat funcţionarul.

Potrivit lui Şimon, locuitorii zonei pot parca oriunde altundeva în şanţul Cetăţii pe bază de abonament de riveran.

În loc de clădire, parcare...

Pe de altă parte locuitorii din Piaţa Cetăţii sunt de părere că problema ar putea fi rezolvată mult mai simplu dacă municipalităţii ar amenaja parcarea din curtea blocului, astfel încât să nu mai parcheze în noroi, şi i-ar da destinaţia de parcare rezidenţială sau de domiciliu.

Viceprimarul Florin Birta a spus că municipalitatea cunoaşte problema reclamată de locuitorii zonei şi caută soluţii. "Primăria caută o formulă legală să intre în posesia clădirii abandonate în jurul căruia se parchează în prezent în curtea blocului. Ulterior, aceasta ar urma să fie demolată, iar în curtea blocului va fi transformată în parcare", a spus Birta.

Edilul a evitat să avanseze o dată concretă de începere a lucrărilor dat fiind faptul că acestea depind de data exproprierii clădirii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Iar blocurile alea au parcari subterane la subsol. Si daca terenul din jurul blocului este al unui alt privat
Inseamna ca ei toti parcau gratis acolo ilegal in curtea altuia, iar acum se plang ca parcheaza si altii. Si totusi, cer ca din bani publici, adica inclusiv din impozitele mele de Nufaru si ale altora de Rogerius etc sa se cumpere terenul de la privat ca sa i se faca lui parcare.
Postat 09 Decembrie 2017, 18:37 de unu
Romanul si dupa 30 ani tot cultura de asistat social are: “sa ma rezolve statul”
In mod normal, prima intrebare care se pune e a cui e curtea interioara unde parcheaza oamenii. Daca e a blocului, asociatiei, cota parte proiprietari, sa isi puna borduri de 15 cm sa nu le urce nici cu un SUV, bariera de acces cu cardul sau telecomanda si sa plateasca asociatia. Asa nu mai intra “turistul” ca sa parcheze gratis in curtea ta, si nici tu nu mai ceri primariei sa parchezi gratis in parcarea ei, a cetatii. Dar e mai simplu sa renunti la propria responsabilitate si sa urli ca primaria nu iti da de mancare si nu iti pune in straita.
Postat 09 Decembrie 2017, 18:33 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON