URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Iunie 2018, 12:18

N-ai carte, n-ai parte

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan a prezentat pe larg ideea masterplanului pentru Universitate, un proiect întins pe 20 de ani, prin care Primăria se angajează să verse anual câte 2 milioane de euro pentru dezvoltarea campusului şi, implicit, a învăţământului universitar din Oradea.

Sunt convins că dacă i-ai întreba pe marii oameni de catedră de la Sorbonica despre destinaţia biştarilor, mai mult de jumătate ar cere ca banii de la Primărie să fie daţi pentru creşterea propriilor salarii.

Putem avea 10 Bolojani la Primărie dacă la Universitate vom auzi de aceiaşi veşnici Unchi, Antali, Bungăi şi Bodogi. Cu astfel de personaje, Oradea nu se poate dezvolta aşa încât să concureze Clujul sau Timişoara. Degeaba facem centuri şi pasaje, parcuri şi piste pentru biciclişti, căci în liga mare nu poţi ajunge fără o universitate puternică.

Mergeţi în Timişoara. Oraş condus jalnic de un Ciuhandu care a permis acapararea centrului de clanurile ţigăneşti şi acum de un profesor vopsit şi guraliv. Clădirile falnice pică pe cetăţeni, dar în jurul oraşului apar zilnic fabrici, centre de afaceri, filiale ale unor multinaţionale prestigioase.

Nici Clujul nu s-a putut lăuda cu primari destoinici. După ruşinea de Funar, Boc abia a reuşit să nu fie strivit de marile interese imobiliare ale dezvoltatorilor, iar acum oraşul e blocat şi localnicii se sufocă.

În schimb, atât Timişoara, cât şi Clujul au universităţi puternice, serioase, capabile să atragă elita tinerimii din zonă. Ceea ce, din păcate, noi n-avem. Şi nici nu ni se arată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Chapeau!
Primarul actual nu mai are titluri de cucerit. E la apoteoza. E la mare magnitudine si altitudine. Vede si bate departe. Va intra in rindul vizionarilor de acu' 100 ani care-si puneau averile la ctitorirea de scoli si spitale. Efectele se vor vedea peste ani,zeci de ani. Go Ahead : campus,parc tehnologic,infrastructura. Oradea merita...in amintirea "Infratirii".
Postat 05 Iunie 2018, 23:55 de excalibur
bă copii!
...io am fost la amărâta facultate de subingineri ce aparţinea în anii 80 de Cj,dar în primul rând seniorii profesori erau ceva de pregătirea domnului Felea,doamna Ionac,domnul Jurcuţ...domnul Bratu..şi alţii muuult,dar muuult mai valoroşi faţă de ce sunt acum,caaaare,juniorii îşi permit să nici nu vină la studenţi la cursuri.Mă tem că investiţia nu e bună.Aici,ne trebuie cercetare...cercetare....cercetare,dar nu ca pe vremea dictaturii,ci una de calitate,firească.Dar din nou mă tem că toate valorile pleacă la cercetare unde lefurile sunt de zeci de ori mai mari,şi toate sunt la locul lor...
Postat 05 Iunie 2018, 23:15 de crisan
Scurt și concis
Zici “ca va ieșit un sfânt pe gură “, vorba lui Creangă...d-le Chirilă. Sper ca primarele nostru,inteligent cum il știm ,sa nu consimtă unei asemenea tâmpenii și sa nu cadă in capcana unor impostori și șarlatani care mișună in jurul sau. Banii oradenilor nu pot fi îngropați pe malul Petei ...punct!
Postat 05 Iunie 2018, 20:31 de altoradean
Punctul pe “i”
Mircea, ai punctul pe “i”!
Postat 05 Iunie 2018, 15:38 de cetateanbihorean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON