URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Februarie 2021, 15:42

N-a fost bun la Antifraudă, e bun la Vamă: Pus de PSD șef la Direcția Antifraudă Oradea și mazilit de Orban, a fost instalat șef la Regionala Vamală cu sprijinul PNL... Cluj

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un orădean, Mihai Alin Stanciu, cunoscut pentru conexiunile sale politico-financiare cu liderii locali PSD, a devenit șeful Direcției Regionale pentru Accize și Operațiuni Vamale Cluj-Napoca după ce, culmea, anul trecut fusese înlăturat de Ludovic Orban de la șefia Direcției Regionale Antifraudă Oradea. Și mai surprinzător e că numirea a fost făcută, prin combinații de culise, fără știrea PNL Bihor, dar cu sprijinul PNL Cluj.

PSD-ist orădean mazilit

Numirea lui Mihai Alin Stanciu la conducerea Direcției Regionale pentru Accize și Operațiuni Vamale Cluj Napoca, instituție care are sediul la Oradea, a fost făcută la finele săptămânii trecute, de către Marcel Simion Mutescu, directorul general al Direcției Generale a Vămilor, iar instalarea lui efectivă în funcție s-a produs în cursul zilei de luni, 15 februarie.

Nici numirea și nici preluarea funcției nu au fost făcute, însă, publice de către DRAOV sau de către Direcția Generală a Vămilor.

Propulsarea lui Stanciu la șefia DRAOV este cu atât mai surprinzătoare cu cât anul trecut, în luna martie, el a fost demis de premierul de atunci, Ludovic Orban, de la șefia Direcției Regionale Antifraudă Oradea, structură subordonată ANAF cu atribuții în combaterea infracționalității în 6 județe: Bihor, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bistrița Năsăud.  

Stanciu fusese propulsat la șefia DRAF Oradea în iulie 2018, printr-o decizie a premierului de atunci, Viorica Dăncilă, el fiind de altfel cunoscut ca gravitând în cercurile PSD, fiind în relații apropiate cu liderii locali ai PSD Bihor, cureaua de legătură fiind afaceristul Dan Pereș, fost vameș, om de casă al PSD și partener, la firmele căruia Stanciu a și fost angajat. Așa cum a dezvăluit BIHOREANUL, nevasta lui Stanciu a fost angajată de PSD-istul Dorel Dume la ABA Crișuri, instituție controlată politic, de la care Pereș a beneficiat de lucrări.

Fără cuvinte

BIHOREANUL l-a contactat pe Mihai Alin Stanciu pentru a explica modul în care, deși demis de la Antifraudă, după 11 luni a fost considerat bun pentru a conduce Regionala Vamală, însă acesta s-a eschivat, rezumându-se să afirme că numirea sa a fost legală.

„Numirea a fost exact așa cum prevede legislația. Pentru orice informație, avem un birou de presă la Cluj, vă rog să vă adresați lor. Să respectăm prevederile legale!”, a spus noul director DRAOV Cluj, care a refuzat să se pronunțe și cu privire la „propulsarea” politică a soției sale. „Este o chestiune de familie, sunt lucruri de natură personală”, a spus Stanciu.

Până la înființarea Direcției Antifraudă, în 2013, Stanciu a lucrat în cadrul Direcţiei Regionale Vamale, fiind şef de tură la Vama Oradea.

„PNL-ist” clujean reciclat

BIHOREANUL a aflat că numirea lui Mihai Alin Stanciu la șefia Direcției Regionale pentru Accize și Operațiuni Vamale Cluj, care își are sediul la Oradea și o arie de competență întinsă asupra punctelor și birourilor vamale din județele Bihor, Cluj, Satu Mare, Maramureș, Cluj, Sălaj și Bistrița Năsăud, a fost făcută fără ca măcar liberalii din Bihor să fi știut.

„Nu că n-am fost consultați, dar nici măcar nu am știut, am aflat la două zile după ce numirea a fost semnată de șeful Direcției Generale a Vămilor”, afirmă unul dintre liderii PNL Bihor.

În schimb, cu toate conexiunile sale cu cercurile de afaceri și politice ale PSD, orădeanul „zburat” de Ludovic Orban de la conducerea DRAF Oradea a fost pus șef peste DRAOV Cluj cu sprijinul politic al PNL Cluj, obținut, spun sursele BIHOREANULUI, în baza „găselniței” că instituția ar fi „clujeană”, conform denumirii.

Combinația a stârnit deja comentarii și în presa clujeană. „Decizie ciudată a PNL Cluj. A instalat un șef PSD-ist”, scrie site-ul clujean media9.ro, care consemnează că personajul care l-ar fi susținut pe Stanciu ar fi eurodeputatul Daniel Buda, președintele PNL Cluj, fost deputat PDL. Buda a refuzat, însă, să lămurească lucrurile, spunând doar că „PNL Cluj nu are în rândurile sale o persoană cu acest nume” (nr - Stanciu).

Pregătit de definitivare

Conform surselor BIHOREANULUI, numirea lui Mihai Alin Stanciu la șefia DRAOV ar fi una provizorie, cu delegarea pe 90 de zile a atribuțiilor de director general, în condițiile în care această funcție este blocată din anul 2016, când Călin Vesa, care o ocupa prin concurs, a fost trimis în judecată de DNA Oradea pentru protejarea unei firme care făcea evaziune fiscală cu carburanți, în cunoscutul dosar „Colors”.

Așadar, Stanciu ar putea deveni director general plin al DRAOV după ce Direcția Generală a Vămilor va fi scoasă din subordinea ANAF și plasată în subordinea directă a Ministerului Finanțelor, așa cum se discută în aceste zile. „În această situație, instituția fiind restructurată, postul de director general obținut prin concurs de Călin Vesa dispare, iar cel de director general al Regionalei Vamale se vacantează, va fi scos la concurs și poate fi ocupat de Mihai Alin Stanciu”, explică sursele ziarului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
pnl=psd
astia de la pnl par ca vor sa se auto-distruga. Practicile lor sunt identice cu ale psd-ului. Cum naiba apare cate unul pus sef fara sa stie ei ? Chiar ne cred prosti, cum o face psd-ul ? O fi si omul asta o valoare perena si nu stie nimeni, decat psd si pnl.
Postat 16 Februarie 2021, 20:40 de oradea_mea_si_a_ta
Prost sa fi noroc ca esti!
Unul care nu stie lega doua propozitii! Acestia sunt "competentii " pusi pe "merite" in functii!
Postat 16 Februarie 2021, 18:45 de unomoarecare
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON