Lucrările de amenajare a viitorului drum rapid care va lega podurile Dragoş Vodă şi Theodor Neş înaintând de-a lungul liniei ferate ar putea începe luna viitoare. Angajaţii Administraţiei Imobiliare Oradea pun la dispoziţia asocierii de firme reprezentate de Trameco SA casele şi terenurile expropriate de la orădeni pentru a avea front de lucru la construcţia viitorului drum rapid.
"În aceste zile se face predarea către constructor a amplasamentelor din străzile Graurilor şi Cantonului. Exproprierile au fost finalizate, iar casele şi terenurile afectate de viitorul drum vor fi puse la dispoziţia constructorului până la 30 octombrie", a declarat Cristian Beltechi, directorul AIO.
Pentru construcţia drumului, municipalitatea a expropriat nouă case şi 78 de parcele de teren cu o suprafaţă totală de 21.769 metri pătraţi situate pe tronsonul delimitat de străzile Graurilor şi Louis Pasteur. Valoarea totală a despăgubirilor este de 6,2 milioane lei.
Municipalitatea a solicitat evacuarea caselor încă din luna septembrie. După semnarea - pe 6 octombrie - a contractului cu constructorul, AIO a revenit cu o notificare prin care cerea părăsirea imobilelor până la 15 octombrie. Majoritatea proprietarilor şi-au golit casele, iar doi orădeni cerut o păsuire până la sfârşitul lunii octombrie pentru a finaliza lucrările de renovare a imobilelor cumpărate cu banii primiţi ca despăgubire.
În ceea ce priveşte terenurile expropriate, în prezent angajaţii AIO montează ţăruşii care delimitează parcelele private, rămase în proprietatea orădenilor, şi cele expropriate, care au fost preluate de municipalitate. Pentru desfăşurarea operaţiunii în condiţii optime, municipalitatea face apel la proprietarii expropriaţi că colaboreze, asigurând accesul la terenuri.
Lucrările de construire a drumului rapid, în valoare de 49,5 milioane lei, fără TVA, vor fi executate de o asociere de opt firme din care fac parte Trameco, Drumuri Bihor, Selina, Vega 93, Geotec Plant, Instgat, Abed Nego şi Electromontaj. Investiţia este finanţată din fonduri comunitare prin Programul de Cooperare transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, şi trebuie finalizată până în decembrie 2015.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.