URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Mai 2021, 20:06

Moarte şocantă a unui fost sportiv din Oradea: A făcut atac de cord pe stradă şi a fost găsit mult prea târziu (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un fost handbalist orădean în vârstă de 62 ani a fost găsit mort, luni, pe strada Horea din centrul municipiului Oradea, cazul fiind investigat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor unde s-a deschis un dosar pentru moarte suspectă.

Potrivit managerului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor, dr. Liciniu Venter, victima a fost găsită luni dimineaţă, în jurul orei 7.30, de un orădean care îşi plimba câinele pe strada Horea din centrul Oradiei. "Persoana a sunat la 112, dar echipajul care a ajuns la faţa locului nu l-a putut resuscita. Suferise un infarct, din câte mi-au explicat colegii, şi a fost găsit mult prea târziu", a declarat Venter.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim-procurorul adjunct Gligor Sabău, a declarat, luni, pentru BIHOREANUL, că în cauză s-a deschis un dosar penal pentru moarte suspectă.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei.

Victima, un fost sportiv apreciat

"Cauza morţii se va cunoaşte după primirea raportului medicilor legişti. Din datele preliminare, bărbatul în vârstă de 62 ani nu a fost victima vreunei infracţiuni", a declarat Sabău.

Victima se numeşte Dorin (Doru) Drăgan (foto) şi, potrivit comentatorului sportiv Victor Mihalcea, a fost handbalist la Constructorul Oradea, în echipa condusă de antrenorul Gigi Ionescu.

"Un munte de om şi de bunătate a plecat să alerge, ca pe vremuri, spre semicercul advers. Din păcate nu s-a mai întors acasă. El era omul care ne făcea să râdem, era mereu cu zâmbetul pe buze şi cu o vorbă de duh. O să ne lipsească. Drum lin spre veşnicie Doru Drăgan", a scris pe pagina sa de Facebook Mihalcea.

Un om care a iubit sportul

Şi foştii săi colegi de la Constructorul Oradea, precum Adrian Rus şi Nicuşor Vaşadi, au doar cuvinte de laudă despre Doru Drăgan, spunând despre el că a fost un mare handbalist, dar şi un mare om, care a iubit sportul şi a făcut mişcare până în ultimul moment.

Constructorul a fost singura echipă orădeană cu palamers bogat în handbalul românesc.

Formaţia orădeană a avut parte de un grup de jucători de primă mână. Doru Drăgan alături de Dumitru Giura, Venu Târniceru, Mircea Sânmărghiţan şi alţii au avut curajul să se bată de la egal la egal cu echipele mari din România.

"Erau anii în care handbaliştii orădeni, cu Doru Drăgan în teren, se băteau de la egal la egal cu marile forţe europene, Steaua, Dinamo, Minaur Baia Mare sau Poli Timişoara", îşi amintesc iubitorii handbalului din Oradea despre perioada bună a celor de la Constructorul.

Doru Drăgan s-a născut la Oradea, a făcut junioratul în oraşul de pe Criş, după care a plecat la Petroşani, unde a făcut facultatea şi unde a jucat pentru echipa locală. Apoi, a evoluat în prima divizie la Dacia Piteşti, pentru ca pe finalul anilor 80 să se reîntoarcă la Constructorul Oradea, unde a jucat şi după revoluţia din 1989.

Colegii Adrian Rus şi Nicuşor Vaşadi spun despre el că a fost un foarte bun pivot, un jucător care "de multe ori trăgea echipa după el", dar şi ca om, fiind "unul pe care te puteai baza oricând".

După ce şi-a încheiat activitatea sportivă, Doru Drăgan a încercat revitalizarea handbalului masculin orădean înfiinţându-şi propriul club, Activ Oradea, club care a dat mai mulţi jucători actualei echipe orădene de seniori, printre ei şi pe fiul său, Alin Drăgan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON