URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Februarie 2016, 16:00

Mişcarea Populară îl condamnă pe Ioan Mang că a început "atacurile murdare" la adresa lui Ilie Bolojan

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-un comunicat de presă intitulat "Mişcarea Populară dezavuează atacurile murdare şi atacul la persoană!", MP Bihor critică faptul că Ioan Mang a făcut "trimiteri depreciative" la adresa locului de naştere al actualului primar Ilie Bolojan.

"Am citit cu dezgust atacurile murdare pe care preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, le-a făcut la adresa primarului în funcţie Ilie Bolojan prin intermediul presei, respectiv al emisiunii de la TTV. Expresia: "A face din Oradea Birtin, e uşor!" care face trimiteri depreciative la satul natal al primarului Ilie Bolojan o considerăm un atac murdar. Nu dorim să fim "avocatul" domnului Ilie Bolojan, dar mâine ne putem trezi şi noi, cei de la Mişcarea Populară, cu astfel de atacuri murdare la persoană şi la viaţa privată", a precizat preşedintele MP Bihor Daniel Meze în comunicat.

Liderul filialei judeţene a partidului lui Traian Băsescu a mai spus că Bolojan poate fi criticat pe subiecte precum "gradul prea mare de fiscalitate din Oradea, nivelul prea mic al salariilor, inclusiv cele din Parcul Industrial, colectarea a peste două milioane de euro pe anul 2015 din taxele de parcare, lucru care nu este normal, situaţia CET-ului: încălzirea oraşului şi alimentarea cu apă caldă, etc".

Dar, "dincolo de toate acestea nu este corect să facem trimiteri depreciative vis a vis de originea cuiva. Domnul Bolojan nu a ales să se nască în satul Birtin, dar în schimb domnul Ioan Mang a avut de ales atunci când putea să plagieze sau nu o lucrare ştiinţifică", a adăugat Meze.

În fine, în numele MP Bihor, Meze a făcu apel "la o precampanie şi la o campanie electorală curată, fără atacuri la persoană şi fără referiri la viaţa privată". Potrivit acestuia, ceea ce trebuie să conteze sunt soluţiile, dezbaterile de idei şi problemele oamenilor.

La începutul săptămânii, preşedintele executiv al MP, Eugen Tomac, a lansat, într-o conferinţă de presă, candidaţii formaţiunii la alegerile locale din iunie, fostul jurnalist Daniel Meze fiind desemnat să candideze pentru şefia Consiliului Judeţean Bihor, iar omul de afaceri Horea Vuşcan a fost preluat în partid pentru a deveni candidatul MP pentru Primăria Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
poza lui Meze
Să vedem poza lui Meze, dar nu acum ci peste vreo 3 luni. Redacția, un spațiu pentru încărcat foto vă rog !
Postat 08 Februarie 2016, 21:19 de caragiale
@TDS
Nicidecum! Făceam strict referire la articolul de mai sus și la autorul (poate autorii - mai știi) acestuia! Toate bune!
Postat 07 Februarie 2016, 09:12 de Danutz
A FOST SAU N-A FOST ?
@Daniel Meze : He he , ti s-a dus Vuscanu ' pe apa sambetei ! ( ca tot e sambata..)
Postat 06 Februarie 2016, 22:02 de TDS
FOR ME ?
@Danutz : Mie mi-ai adresat intrebarea ? Cine sunt " ai vostri " ? Ca " ai mei " nu sunt ! Dar in poza despre care vorbesc ( n-am facut-o eu , n-am postat-o eu ) D.M. chiar apare ca o fata... Mare ? Habar n-am !
Postat 06 Februarie 2016, 12:49 de TDS
Serios?!
Du-te, mă!!! Serios! Și ai voștri ce fac?!? Sunt "fete mari", nu?!?
Postat 06 Februarie 2016, 11:28 de Danutz
SAVED
Acum cativa ani D.M. avea pe fb ca poza de profil una cel putin controversa..bila , daca nu dubioasa cu totul ! Am salvat-o !
Postat 06 Februarie 2016, 10:18 de TDS
meze-un penibil
* asta de Meze nu se teme de Dumnezeu? Nu are simtul ridicolului? Nu vede cit este de penibil?
Postat 05 Februarie 2016, 22:24 de andreimagheru
he, he, he !
Asta-i buna! Hotul striga hotii! Pai mass media locala, online si/sau tiparita, e 90% in mana penalilor, ,,lesa" cu care o controleaza se numeste publicitate/contracte, tot arsenalul pe care-l folosesti cand ai puterea. Si sa vrea mang_litorul si nu are unde sa injure! Si nici cu ce, psd-ul nu mai e la guvernare! Poate afla si el, in sfarsit, ca roata se intoarce!
Postat 05 Februarie 2016, 06:33 de pinonel
Vai, vai...
S-a apucat si Printul Valium sa dea din aripioare. Mai usor cu declaratiile stimabile ca trezesti auditoriul. Sincer, va spun ca sunt bucuros, daca Basescu doar pe acest pacalici a reusit sa-l puna presedinte la MP Bihor, inseamna ca sunt jos de tot. Stai linistit adormitule pe voi de la MP nu va ataca nimeni murdar, nu poti ataca murdar un rah..., il ocolesti si inca de la distanta ca pute.
Postat 04 Februarie 2016, 20:01 de vasyion
Auleuuuuuu
Marrrrrrrrrrrs ma de aici ..popular ce esti!Marrrrrs....,
Postat 04 Februarie 2016, 18:59 de grigore
M area P acaleala
@caragiale : OK, nu stiu, chiar nu prea am date despre D-l Meze ( si nici nu ma voi stradui sa aflu pentru ca....prea putin conteaza! stiu cate ceva doar despre Vlad B. ); cred ca cele doua personaje au fost scoase ca_candidati pentru a face show. Eu am vrut sa subliniez doar ca pana la urma chiar daca s-a pomenit numele " Birtin " oricine orice ar face si ar spune Birtin-ul este sat ( sau comuna, ce-o fi ). Ca acolo s-a nascut D-l Bolojan OK. Toata lumea s-a nascut undeva !
Postat 04 Februarie 2016, 18:57 de TDS
Meze si cei doi de P
TDS, nu asta e problema, Meze e un coate goale care nu a realizat nimic în viața lui, adică are si el doi de P...Pielea P... și după atacurile cu cei trei de P îi e frică că vor ieși la iveală toate escapadele, realizările și succesurile răsunătoare. Singurul lucru pe care îl poate face bine e să arate cu degetul înspre alții ca să se facă el remarcat!
Postat 04 Februarie 2016, 18:22 de caragiale
CA O APA CRISTALINA
Poate era vorba despre birt-in sau birt-out ! In rest " tiganca imputita " , " pasarica " , " urca-te pe masa si iti arat cum se face " , "...UE " , astea sunt sunt vulgaritati cristal !
Postat 04 Februarie 2016, 16:44 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON