URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
14 Mai 2014, 17:50

Mircea Matei acuză Consiliul Local că a atribuit ilegal Podul Macio firmei "baronului local" Ghilea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mircea Matei, fost consilier local din partea PDL, actualmente preşedintele PMP Bihor, a declarat, miercuri, că aleşii locali au atribuit ilegal finalizarea Podului Macio (Dragoş Vodă), prin negociere directă, firmei Construcţii Bihor. Firma deţinută de Gavrilă Ghilea este cea care a început lucrarea la comanda firmei italiene Macio.

"Am citit cu stupoare despre HCL referitoare la încredinţarea directă către Construcţii Bihor a Podului Macio. A fost un vot aprobat de PNL şi PSD, iar PDL s-a abţinut. În opinia mea, această hotărâre este ilegală. Pentru că în niciun document al Primăriei această lucrare nu figura până acum, indiferent de stadiul ei de realizare, poate fi considerată o lucrare nouă, iar Primăria avea obligaţia, conform legii, să scoată această lucrare la licitaţie", spus liderul PMP Bihor.

Mircea Matei a mai afirmat că îi cere public prefectului de Bihor, Claudiu Pop, să atace HCL-ul respectiv în instanţa de Contencios administrativ. Matei a subliniat faptul că municipalitatea "nu are acte pe Podul Macio", toate documentaţiile fiind aprobate pe firma italiană.

"Sigur, este bine şi plăcut în calitate de baron local să primeşti în campanie o lucrare de 1,3 milioane de euro. Cred însă că este un preţ prea mare pentru un blat prea mic", a adăugat Matei, fără să mai adauge pentru ce a fost făcut "blatul".

Citeşte pe această temă şi: Consiliul Local a aprobat finalizarea podului Dragoş Vodă prin negociere directă cu Construcţii Bihor

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Multumim!!!
Noi , in calitate de creditori ai lui Macio abia asteptam sa investeasca primaria 1,3 milioane de euro in pod, sa avem si noi ce executa ca doar majoritatea terenurilor lui Macio au fost luate deja de Ghilea cu japca indiferent de cine avea popriri pe ele. Dar podul este inca inregistrat ca situatie de lucrari in patrimoniu SC Macio SRL, ca doar de aia a cerut Ghilea falimentul lui Macio
Postat 14 Mai 2014, 21:45 de creditor
SuleyMann Eunucittul
+ Aici scrie de Jidvei , "Absorbantul" de doi lei,........ care, Ca un p*ork belit Musca pe cin*l-a hranit.....
Postat 14 Mai 2014, 21:02 de Hurrem
la spritz cu tine!
La spritz cu tine, Mircea Matei!
Postat 14 Mai 2014, 18:24 de Condo
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON