URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Mai 2018, 23:23

Ministrul Sănătăţii, la Oradea: Conflictul de la UPU-SMURD Bihor a fost generat de „o lipsă totală de comunicare”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a pus pe seama unei "lipse totale de comunicare" gestul cadrelor medicale de la UPU-SMURD Bihor, care au demisionat în bloc după decizia Consiliului Local Oradea de a diminua salariile medicilor şi asistentelor pentru a transfera aceste sume infirmierelor şi personalului auxiliar.

Abordată de reporterul BIHOREANULUI la gala Premiilor Mozes Carol, acordate anual unor asistente medicale cu merite deosebite, ministrul a declarat că va purta o discuţie atât cu managerul Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, dr. Gheorghe Carp, cât şi cu şeful SMURD-UPU Bihor, dr. Hadrian Borcea.

"Pot să spun doar că îi respect deopotrivă pe amândoi, atât pe doctorul Gheorghe Carp, cât şi pe doctorul Hadrian Borcea. Ştiţi, e ca într-o familie, unde se creează probleme când oamenii nu comunică. Am de gând să stau de vorbă cu amândoi, dar cert e că a fost o neînţelegere şi o lipsă totală de comunicare", a declarat ministrul, vineri, în sala mare a Primăriei.

Sorina Pintea s-a arătat convinsă că "lucrurile se vor rezolva", pentru că "oamenii aceştia trebuie să lucreze împreună, au făcut echipă şi vor face echipă în continuare".

Subliniind că Spitalul Județan se află în subordinea Consiliului Local şi, deci, aleşii orădenilor stabilesc salariile angajaţilor, Pintea susţine că, în acest caz, "s-au grăbit". "Se ştia că sunt nişte probleme, am anunţat că se modifică legea printr-o ordonanţă de urgenţă care va intra în vigoare chiar săptămâna viitoare, ale cărei prevederi vor fi aplicabile cu începere din luna mai. Deci, din punctul meu de vedere, acea hotărâre de Consiliu nu era necesară", a explicat ministrul Sănătăţii.

Pintea a contrazis şi varianta prezentată de administraţia locală, potrivit căreia hotărârea Consiliului Local ar fi fost obligatorie pentru a putea plăti salariile.

„Să nu uităm că a fost prima lună de aplicare a legii salarizării şi a regulamentului de spor. Monitorizarea se face lunar, într-adevăr, dar evaluarea privind încadrarea în procentul acela de 30% la nivel de ordonator de credite se face anual. Eu cred că cineva s-a grăbit, nu din rea-voinţă, ci din dorinţa de a respecta legea. Dar repet, cred că e o greşeală de comunicare", a spus Pintea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Explicatii pentru prosti
Probleme de comunicare, texte pentru prosti daca era asa nu se schimba legea dar cum sa recunoasca ministra ca ea si olguta sunt doua incompetente care au cauzat totul...doar evidenta le contrazice prin faptul ca legea se schimba de clara ce era.
Postat 12 Mai 2018, 13:40 de Traian
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON