URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Martie 2021, 14:10

Ministrul Bode la Oradea: Ambulatoriul Spitalului Militar, ridicat de Primărie, a fost blocat "din cauza unor bâlbe" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În cadrul unei vizite în Oradea, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că MAI şi Primăria municipiului au ajuns la un acord privind împărţirea responsabilităţii de a racorda la utilităţi noul ambulatoriu al Spitalului "Avram Iancu" din Oradea (fostul Spital Militar). Situaţia a fost blocată până acum, a spus ministrul, la nivelul MAI, din cauza "unor bâlbe administrative". 

"A stat muzeu"

"Sunt bucuros că s-a semnat actul adiţional dintre Ministerul Afacerilor Interne şi Primăria Oradea în ceea ce priveşte investiţia în ambulatoriul Spitalului Clinic de Urgenţă Avram Iancu din Oradea", a spus ministrul. 

Investiţia în ridicarea ambulatoriului a fost făcută de Primăria Oradea, după ce, în schimb, Ministerul Afacerilor Interne a cedat municipalităţii o parte din terenul pe care astăzi se află parcarea supraterană de lângă Crişul Shopping Center. 

"Avem o investiţie de 2,5 milioane de lei finalizată, cu dotări moderne, cu cabinete medicale, săli de tratament, proiectate pentru a deservi mai bine de 15 specialităţi. Este o unitate medicală nou nouţă de care ar trebui să beneficieze cetăţenii, dar, din cauza unor bâlbe administrative (n.r. – la nivel de MAI), a stat muzeu", a afirmat Lucian Bode, care a preluat conducerea MAI odată cu instalarea Guvernului Cîţu. 

Cearta pe utilităţi

"Nu pot accepta astfel de abordări care compromit o investiţie, de aceea am dispus identificarea rapidă a soluţiilor de ieşire din blocaj. Mă bucur că cele două părţi au ajuns la un acord. Astfel, au fost partajate responsabilităţile referitoare la realizarea racordului la utilităţi. Concret, Spitalul Clinic va realiza racordul la utilităţi pentru apă, canal şi agent termic pe terenul aflat în administrare, până la limita terenului aflat în administrarea Primăriei, iar Primăria va executa pe cheltuiala proprie racordurile la utilităţi pe proprietatea acesteia", a spus Bode. 

Ministrul a spus că deja "s-a pierdut foarte mult timp cu această problemă", existând un "ping-pong" între MAI şi Primăria Oradea. Întrebat concret unde au existat "bâlbele", Bode a spus că la nivel de MAI. "Eu cunosc această problemă de când mi-a fost semnalată de domnul preşedinte Ilie Bolojan acum câteva săptămâni", a adăugat el. 

Bode şi-a exprimat speranţa că, după această înţelegere, ambulatoriul Spitalului "Avram Iancu" să fie dat în folosinţă "în a doua parte a acestui an". 

Finalizat în toamna anului trecut

În septembrie 2020, Primăria Oradea a anunţat că a finalizat lucrările la ambulatoriul fostului Spital Militar cu cabinete medicale de diabet, de ortopedie cu sală de gipsare, oftalmologie, chirurgie, dermatologie, urologie, psihiatrie, medicină internă, cardiologie, gastroenterologie, pneumonie, tratament-recoltări, patru saloane cu o capacitate totală de 15 locuri, sală tratament, cabinet medical-personal şi birouri administrative.

Reprezentanţii municipalităţii nu au anunţat public însă "blocajul" despre care a vorbit vineri Lucian Bode. 

Transfer de terenuri

Lucian Bode s-a întâlnit vineri dimineaţă, la Prefectură, cu şefii structurilor MAI din Bihor, prefectul Dumitru Ţiplea, primarul Oradiei, Florin Birta, şi preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan. În şedinţă, a spus ministrul, au avut loc "discuţii intense" cu reprezentanţii "armelor" despre probleme specifice, cum ar fi "deficitul de resurse umane, necesarul de a moderniza sedii sau problema migranţilor".

Pe de altă parte, ministrul a spus că vor fi demarate procedurile pentru transferul de la Poliţia de Frontieră către municipiul Oradea a unui teren care va fi folosit drept cale de acces pentru viitorul spital de boli infecţioase şi pneumologie pe care oraşul vrea să-l ridice cu o investiţie de 30 milioane euro din fonduri europene, pe str. Vlădeasa. De asemenea, Bode a anunţat că s-a ajuns la un acord pentru un schimb de terenuri între municipiul Oradea şi Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, tot pentru o nouă investiţie, fără a menţiona despre ce este vorba.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Edilii orădeni sunt proști și/sau rău intenționați.
Primăria Oradea a primit de la MAI un teren pe care a construit o parcare publică pentru clanul Pop. În schimb s-a angajat la realizarea unui ambulatoriu spitalicesc. O construcție de acest fel presupune și alimentarea cu apă la rețea, branșamentul de canalizare, termoficare chiar și energie electrică. Pentru că atunci când îți achiziționezi o mașină, spre exemplu, nu îți cumperi separat roțile, volanul și bateria. Este sarcina primăriei să dea ambulatoriul "la cheie". Asta s-a rezolvat odată cu vizita acestui ministru de mucava, ca orădenii să plătească pentru ambulatoriul MAI și racordarea la utilități. Nu numai partea de construcții ci și cea de instalații. Așa că, bâlbâiții sunt FIP-urile care se cred edili.
Postat 28 Martie 2021, 09:24 de KP
bode proste...
pacat ca nu avem nici un ziarist in stare sa-l intrebe pe domn' ministru ce a facut in calitate de fost ministru al transporturilor ca noi oradenii sa nu mai platim prin impozitele noastre transportul public din bucuresti. Probabil ca ziarist e mai simplu sa fii lingau decat incomod.
Postat 27 Martie 2021, 21:29 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON