URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Martie 2020, 11:44

Măsuri de criză: Primarul Ilie Bolojan vrea să trimită acasă 40% din personalul municipalităţii orădene

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan se pregăteşte să trimită acasă, prin rotație, o parte din personalul municipalităţii orădene. „În medie, măsura va afecta circa 40% din angajații Primăriei”, a declarat pentru BIHOREANUL edilul Oradiei.

În primă fază, până la sfârşitul lunii martie, funcţionarii ar putea intra în concediu de odihnă, iar mai târziu cei care nu vor avea de lucru chiar în şomaj tehnic.

"În sectoarele care nu au activitate în această perioadă, cum sunt cele privind organizarea de evenimente sau Muzeul Oraşului, angajaţii vor intra în concediu de odihnă, după care, dacă situaţia o impune, în şomaj tehnic. În celelalte sectoare, unde există activitate, chiar dacă mai redusă, se va intra în concediu de odihnă, prin rotaţie, câte 10 zile", a spus Bolojan.

Potrivit edilului, măsura intervine pe fondul scăderii volumului de muncă, după ce activitatea cu publicul s-a redus dramatic, şi are ca scop protejarea personalului Primăriei.

"Trebuie să ne asigurăm o rezervă de cadre. În eventualitatea că unii colegi aflaţi la muncă se îmbolnăvesc, aceştia să poată fi înlocuiţi de alţii aflaţi în acasă, astfel încât să putem asigura funcţionarea Primăriei", a spus Bolojan.

În plus, primarul vrea să se asigure că, după ce valul pandemiei va fi trecut şi instituţia îşi va fi reluat activitatea cu program normal, va avea la dispoziţie tot personalul necesar pentru a recupera perioada de stagnare din timpul corona-crizei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
PCR transpartinic. Ep.: O măsură preventivă. Anti-Gripă/Covid-19 (II)
3. Procedura prezentată trebuie completată cu măsurile de igienă & alimentație prezentate de dr. Musta Virgil de la Spitalul ”Victor Babeș” – Timișoara.
Postat 24 Martie 2020, 14:55 de stefan
PCR transpartinic. Ep.: O măsură preventivă. Anti-Gripă/Covid-19
I. "Trebuie să ne asigurăm o rezervă de cadre. În eventualitatea că unii colegi aflaţi la muncă se îmbolnăvesc, aceștia să poată fi înlocuiți de alţii aflaţi în acasă, astfel încât să putem asigura funcționarea Primăriei", a spus Bolojan. 1. O metodă preventivă eficientă pentru evitarea unei îmbolnăviri pe calea aerului: introducerea în nas, de tampoane din vată medicinală, bine îmbibate cu spirt medicinal, pentru minim 15’, în situații ca: plecarea/venirea la serviciu/cumpărături, sau de câte ori persoana în cauză o consideră. Evident, când se utilizează aceste tampoane, respirația trebuie să se facă doar pe nas, cu gura închisă. Dacă aceasta este completată cu administrarea, când este cazul, de Paracetamol Sinus, respectiv (şi) cu usturoi/ceapă, eficiența metodei creste. 2. Metoda prezentată la pct. 1, este extrem de utilă pentru populația vulnerabilă/săracă (și) din România. Este și ieftină. Am testat-o, cu succes, de cca. 7 ani. P.S. 1. ”Doar adevărul ne poate vindeca”-Oana Zamfir [”Antena 3”]. Și de unii ”specialiști” și ”mafioți” în/din (ne)Sănătatea publică/(ne)Siguranța alimentelor! Am dreptate, sau nu, 2xdottore Luci Daina & tova Zoe (fost Cabinet nr. 2 la DSP Bihor)? 2. Comentariu demn și de atenția domnului Raed Arafat. Dar şi tuturor acelor medici care cred în/respectă Jurământul lui Hippocrates.
Postat 24 Martie 2020, 13:15 de stefan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON