URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Septembrie 2019, 09:01

MasterChef Adrian Hădean şi-a anunţat retragerea din restaurantul orădean MEATic

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce în urmă cu doi ani lansa încrezător restaurantul MEATic la Oradea, cunoscutul bucătar, jurnalist şi blogger culinar Adi Hădean, fost jurat al emisiunii MasterChef de la Pro Tv, a anunţat, subit, pe pagina sa de Facebook, că renunţă la proiect.

"Unele lucruri ţin mai mult, altele mai puţin, şi cu siguranţă fiecare acţiune a noastră are un timp în care se manifestă plenar, apoi, din varii motive, se stinge şi rămâne în ecouri până o înghite timpul cu totul. Întocmai e şi cazul proiectului Meatic de la Oradea, în care am pus cantităţi enorme de energie din mai 2017 până azi, când am decis să opresc acest flux de energie plecat dinspre mine către o întreprindere a cărei miză n-o mai văd", a scris Hădean.

Acesta a refuzat să expună public motivele care au stat la baza gestului său "întrucât am considerat că rufele se spală-n casă oricât ar fi de curate ori ba", de unde se poate deduce totuşi că au existat anumite neînţelegeri cu asociaţii orădeni.

"Cert e că de azi înainte nu mai am nicio legătură cu restaurantul de pe Delavrancea 3, alta decât o mare recunoştinţă faţă de zecile de bucătari, ospătari, oameni de serviciu, spălători de vase, şoferi, responsabili cu aprovizionarea, faţă de sutele de furnizori şi zecile de mii de clienţi care au contribuit la realizarea unui restaurant viabil, cu şanse bune la excelenţă în viitor. Eu pun punct aici. Nu regret nimic. #loveallfeedall", şi-a încheiat el postarea.

Adrian Hădean a lansat MEATic la începutul lunii mai 2017, în locul fostului restaurant Graf, cu al cărui proprietar, de altfel, Florin Portelechi (asociat în grupul Technova), apare potrivit Registrului Comerţului, şi asociat, 50-50%, în firma Spotlite, deținătoarea localului.

"M-am întâlnit cu proprietarii acestui spaţiu, am şi colaborat cu ei în trecut, am aflat că era disponibil după ce Graf a fost închis şi am decis să fac acest restaurant. Ideea era veche în capul meu, nu neapărat pentru Oradea, dar mi-am zis de ce nu?", a mărturisit Adi Hădean la un mic festin cu foştii colegi din presă invitaţi la MEATic cu o seară înaintea deschiderii pentru marele public.

"Până la urmă ştiu oraşul acesta, am locuit aici 7 ani şi cred că o să iasă o treabă bună. Vreau să fac o mâncare bună, simplă, pe care oamenii s-o înţeleagă uşor. Pentru mine secretul unei bucătării bune e, cum a zis unul, s-o pun pe mă-sa în farfurie. Sună nasol în aparenţă, dar chiar aşa cred...", mărturisea chef Hădean.

Conceptul MEATic era anunţat ca fiind contrar conceptului de fast-food, adică în jurul celui de bucătărie "tihnită", unde - de pildă - preparatele din carne pot sta la foc mic chiar şi 14 ore.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Amu....
Amu ... ce sa zic, am fost si io una data dar am plecat comlet dezamagit de de am mancat! Cu sau fara el ...varza!
Postat 26 Septembrie 2019, 17:50 de scortosul
Mda, păi
pe logica asta și Londra e o așezare ”denaturată”, fiindcă restaurantele lui Jamie Oliver s-au închis. Iar Jamie față de Adi e ca Mou, față de Ilie D.
Postat 26 Septembrie 2019, 12:13 de Vlaicu
helen
atatia clienti a avut ca a dat faliment ,oradea e un sat mai mare cu blocuri si tramvaie
Postat 26 Septembrie 2019, 11:50 de todo
Gluma.
Motivul este, ca acei "zeci de mii de clienţi" de care vorbeste Hadean,au fost zeci (fara mii).
Postat 26 Septembrie 2019, 09:38 de Kuler
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON