URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 August 2023, 09:36

Marcel Boloş, hai acasă!

Marcel Boloş, hai acasă! foto: Inquam Photos / George Călin
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Am observat că toţi oamenii valoroşi care pleacă la Bucureşti în politica mare ajung, până la urmă, să se tâmpească. Mă uitam la Marcel Boloş, om de altfel respectat pentru ce a făcut în şi pentru Bihor, cum încearcă să ne prostească cu măsurile luate pentru, chipurile, faultarea aparatului bugetar.

Am aflat că s-au disponibilizat 200.000 de angajaţi la stat, angajaţi care de fapt nu există. Vor dispărea şefii de birou şi de departamente, ce mai, măcel în toată regula! Voucherele de vacanţă, nu, nu vor fi desfiinţate, dar le vor primi "decât" bugetarii cu salarii de mizerie, de mai puţin de 10.000 de lei pe lună.

Strategia de reducere a cheltuielilor ne devoalează cum sporurile nu vor mai putea depăşi salariul de bază. Vă daţi seama ce puhoi de sporuri sunt la bugetari dacă pot să-şi dubleze veniturile prin asta? Unde mai pui că se va reduce cu 20% și numărul secretarilor de stat, deşi în mod normal şi dacă rămâneau 20% din ei tot era prea mult.

Eu mă aşteptam ca domnul Boloş să iasă cu creionul după ureche şi cu nişte hârtii din care să ne spună exact câţi angajaţi vor rămâne fără slujbă şi care e impactul financiar al acestor măsuri. Vă spun eu, zero barat, chit că Guvernul speră să strângă 4 miliarde de lei. În schimb, coaliţia se năpusteşte cu sălbăticie asupra sistemului privat, unde impozitează IMM-urile cu 3-5%, în contextul în care multinaţionalele nu plătesc mai mult de 1% impozit pe profit.

Boloş a fost lăsat singur să dea veştile proaste, vicleanul Marcel Ciolacu l-a părăsit în timpul conferinţei de presă. Aşa că nu m-ar mira ca lumea să pună în cârca liberalilor toată această grozăvenie fiscală. Iar liberalii îşi merită soarta, pentru că s-au înhăitat cu PSD-iștii.

Dar ce mă miră este că domnul Boloş nu a învăţat nimic de la mentorul său Ilie Bolojan. Era suficient să vină pentru un schimb de experienţă să vadă reduceri la Consiliul Judeţean Bihor. Poate cu ocazia asta îl întreba pe Bolojan cum se chinuia pe când avea un SRL la Aleşd să ţină firma pe linia de plutire, în condiţii de ostilitate maximă din partea Statului Român.

Uciderea IMM-urilor şi mimarea reformei în sistemul bugetar nu vor strânge oricum, după calculele guvernanţilor, mai mult de 10-12 miliarde de lei. Cu asta nu poţi acoperi gaura actuală de 50 de miliarde, aşa că asistăm doar la amânarea unui deznodământ tragic pentru România.

Fără colectarea eficientă a TVA-ului, fără desfiinţarea pensiilor speciale, lichidarea tuturor sporurilor, a voucherelor de vacanţă şi fără reducerea reală a aparatului bugetar, falimentul este inevitabil. 

Aşa că, domnule Boloş, hai acasă! Nu accepta oferta PSD-iștilor de a fi mâna care trage apa pe partidul Brătienilor!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Pinonel
Spre deosebire de tine TDS avea o problemă psihică, tu o ai și pe aia psihică și propagandă. Și dacă ne uitam unde era Oradea in 2012 și acum diferenta e clară.
Postat 06 August 2023, 16:14 de Sandu2100
Chirila, impartial si consecvent ca tot romanu'
Cum il vezi azi si cum il vedeai acum 11 ani.... P.S. Nu ratati comentariile. Odihneste-te in pace,TDS, ne lipsesti! https://www.ebihoreanul.ro/stiri/bolos-5-in-1-100784.html
Postat 06 August 2023, 09:16 de pinonel
RE: Chirila, impartial si consecvent ca tot romanu'
Care e legătura? Una e una, ala e alta...
Postat 06 August 2023, 15:30 de Florin Ciucas
Capu-n straiță ...
Zero a adus, iar restul rămas i-a dus la el acasă, pe deal. Cum ar fi proiectul "Ciuperca" al cărui autor este, de la prostit și pe Bolojan să împingă dealul la vale. Boloș nu a adus nimic de la el, ci a trebuit să răspundă chemărilor pe proiecte, din bani publici, urmare apartenenței la PNL și a recomandărilor de listă primite pe linie politică, pentru a putea ocupa orice funcție din cele avute.
Postat 05 August 2023, 22:55 de KP
KP aka mama Omida
Calculează cati € a adus Boloș la Oradea, dacă ești așa tare-n clanța.
Postat 05 August 2023, 21:54 de Sandu2100
Opinia Bioreanului este subiectivă.
Nicicând Boloș nu a fost altfel decât cel de acum. Oamenii nu se schimbă de la o zi la alta. Voi scrieți despre Boloș de parcă ar fi făcut ceva remarcabil până acum. A fost și este un simplu contabil, că asta e meseria lui de bază, ca să adune și să scadă cifre din bilanțurile lunare, semestriale și anuale. Nu a inventat nimic nou vreodată, a stat pe lângă ușile unor cabinete ca să fie văzut, și-a turnat tot timpul la șefii lui supremi toți colegii cărora vroia să le ia locul. Avea de fapt experiență în asta, fiind turnător cu acte în regulă. Un oportunist și un păcălici care i-a vândut pe toți care i-au fost alături până la un moment dat, lui Bolojan. Și s-a lipit de Hellvig ca timbrul de plic, în perioada lui Filip, pe mâna cărora a fost avansat în cariera de contabil ultra-credincios din speța LGBTQIA++ cea mai perversă. Slab ca manager care să aibă aplombul necesar unei funcții de anvergură, a compensat prin altele, neortodoxe. Pe orice a pus Boloș mâna, în toată viața lui, s-a uscat ca frunza când vine toamna. Așa că, să nu vină acasă, la Oradea. Să meargă la Cluj, la postul pe care i l-au rezervat și blocat, ca să-i încurce pe alții și nu pe orădeni.
Postat 05 August 2023, 21:13 de KP
@ sandu
Nici daca recanasc ca pasarea Phoenix. Ăștia sunt roșii până în măduva oaselor..
Postat 05 August 2023, 16:40 de oradeanbihor
Oradeanbihor
Exista și în mintea ta
Postat 05 August 2023, 14:08 de Sandu2100
@ sandu
Mai exista doar in mintea ta.
Postat 05 August 2023, 13:29 de oradeanbihor
Oradeanbihor
Exista la Oradea și Cluj
Postat 05 August 2023, 12:50 de Sandu2100
Pe scurt!
Imaginați-vă că sunteți la un restaurant cu niste prieteni. La o masă alăturată e un grup mare și gălăgios care petrece zgomotos și extravagant. Sticle de șampanie desfăcute una după alta, platouri cu mâncare, trabucuri aprinse cu hârtii de 50 €, din astea. La sfârșitul serii apare chelnerul și vă pune pe masă nota lor de plată. Asta au facut liberalii, s-au spart in figuri pe banii nostri!
Postat 05 August 2023, 12:48 de pinonel
Debandadă
Atât PSD cât și PNL, UDMR, au avut frâiele puterii cu diferite procente în control și timp. Au făcut doar debandadă, doar haos. Artificii de zilele orașului / comunei, concerte cu muzică populară /manelișți/ ușoară? Pe foamea asta? Ar trebui interzise prin lege. Efortul românului în toți acești ani a fost nu unul să producă, să se dezvolte ci a fost unul de a se epuiza în lupta cu un stat care-l fugărea permanent. Noi nu mai producem tehnică de top, nici măcar una de volum decât cu mici excepții. Industria noastră a capitulat la multe segmente. Am fost scoși de pe piața internațională de mult timp. Micro-agricultura, vorbind de fermele mici, familiale, este pe butuci. Lucrează oamenii cu tractoare de 45 de cai care au o vechime de peste 30-40 de ani. Au la ele doar câteva accesorii, plug, disc, cositoare etc. În rest totul e pe manual: încarcă manual, descarcă manual etc. Agricultura este pe ducă, la nivel de familii. În afară de IT, celelalte categorii de ingineri sunt dați uitării: inginerii constructori, mecanici, electricieni etc. Nu sunt facilități pt ei. Nu poți să evoluezi doar prioritizând o categorie de ingineri. Suntem în urmă cu zeci de ani în multe domenii. Resursele strategice sunt înstrăinate, suprafața agricolă este într-un procent mare în proprietatea străinilor lucruri care trebuiau interzise. Ce a produs a fost tocat pe bucăți. Țara nu produce drumuri / poduri, nu produce construcții strategice: militare, energetice, agricole, nu producem mașini-unelte, tractoare, camioane. Suntem pe nicăieri. În rest ne invadează marketurile și supermarketurile străinilor. Creditele le facem de la bânci străine. Energia o plătim către străini. Despre ce vorbim? Despre o Românie pe butuci. Partidele actuale ne-au dus aici. Nu există dubii în acest sens. Apropo, am mai auzit încă de un vecin care s-a pensionat ca nevăzător cu pensie consistentă, dar care vede perfect și lucră toată ziua. Deci iată că se poate și în 2023. Corupția o dă înainte! Ce poți schimba?! Totu-i putred! De la cine să mai speri? De la PSD, PNL? Ar trebui să aibe la alegeri sub 0,5% fiecare dacă românii ar judeca cât de cât. Suntem conduși de cei mai proști din curtea școlii!
Postat 05 August 2023, 12:25 de georgemarian
dada
acest retard bolos, mare profesor universitar nici macar nu dadea pe la universitate, dar pica la examene aleator o parte din studenti pentru ca asa trebuia. Ii un c**** de om aia ii, 100 de functii si isi batea joc de fiecare
Postat 05 August 2023, 12:24 de David
Default
Mai sunt citiva intelepti care zic ca masurile de austeritate nu au efect. Cind esti dator vindut desigur ca nu pui frina, continui sa te spargi in figuri. Au ei dreptate intr un fel, datoriile astea sunt niste gonflabile, niste smecherii la care ai pus botul ca prostul, niste ^promise to pay^. Pesedistii sunt consternati doar de talentul peneilor de a sparge mult mai multi bani decit i-ar fi dus pe ei capul, intr-un timp atit de scurt. E timul pentru o 'GARDA DE FIER'. Altfel, Romania se va conjuga la timpul trecut...
Postat 05 August 2023, 12:19 de excalibur
Subscriu.
Singura masura cu impact e cea de zbiciuire a imm-urilor. Stiu si ei ca nu se intampla nimic, pot face ce vor. Liberalii de la centru SUNT deja responsabili pt situatia bugetara de rhat. Dupa faza cu usr au mers din rau in mai rau, pt mine sunt niste tradatori de tara. Pe pesedei nu-i intereseaza economia, din punctul lor de vedere singura economie care conteaza e cea controlata de ei... iar daca trebuie sa o inlocuiasca pe cea reala cu una de stat, nu au nici o problema ca sunt comunisti. Ciuca, ciuciu, ciolacu, catzu, matzu, partzu... astia sigur nu-s cu 'escu'? Un lucru e sigur - daca vor sa faca ce zic mai ales in timpul anului, economia va lua soc. Damen s-a retras din acordul cu statul, aia sunt olandezi care nu dau repede inapoi dupa ce se angajeaza si asta ne spune ceva despre ce va urma daca continuam pe calea asta. Eu cred ca ar trebui sa ne pregatim furcile pt toamna asta ... desi bugetarii si-au cam tras deja spuza pe cartofii lor si nu cred ca mai au motive de nemultumire.
Postat 05 August 2023, 11:38 de nihil
Mai exista liberali?
Liberalii îs merita soarta. Din păcate populația le va plăti "domnia și prostia". Prosti care sa voteze psd sunt destui in țară și vor mai fi, la fel cum sunt și prostii care votează aur. Problema e cu cei ce au votat "raul cel mai mic" adică pnl, ca sa vina mutulică johanis să le ofere psd pe pâine. Iounoapot peeneeleee!
Postat 05 August 2023, 11:16 de oradeanbihor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON