URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Octombrie 2019, 16:03

Mang, apocaliptic după picarea Guvernului: Este „joia neagră pentru economia şi democraţia românească”, vor urma concedieri şi pedepsirea „mediului de afaceri”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primul politician bihorean care a reacţionat după ce Parlamentul a demis prin vot Guvernul Dăncilă a fost, joi după-amiază, şeful organizaţiei judeţene a PSD, Ioan Mang, care a profeţit pe Facebook că ziua aceasta va rămâne în istorie ca "joia neagră pentru bunăstarea românilor" şi a condamnat "haosul" în care preşedintele Klaus Iohannis "a aruncat ţara".

"Lista ruşinii"

Preşedintele PSD Bihor a afirmat că "moţiunea de astăzi a trecut cu votul unor trădători, pentru care interesul personal a fost mai important decât interesele românilor şi stabilitatea guvernării", îndemnându-şi prietenii de pe Facebook "să studieze atent" ceea ce el numeşte "lista ruşinii", adică a "parlamentarilor care au spus astăzi că vor salarii şi pensii tăiate, că vor peste 400.000 de români concediaţi din sistemul public, că vor să pedepsească mediul de afaceri şi să stopeze programele pentru tineri antreprenori!".

Ioan Mang consideră că adoptarea moţiunii de cenzură "înseamnă începutul unui perioade de instabilitate şi austeritate pentru România", ignorând că însuşi PSD şi-a demis un Guvern, cel condus de Sorin Grindeanu, tot prin moţiune de cenzură, iniţiată la dispoziţia liderului de atunci, Liviu Dragnea.

"Această zi va rămâne în memoria colectivă ca joia neagră pentru economia şi democraţia românească. Joia neagră pentru bunăstarea românilor", a mai transmis Mang, arătând că răsturnarea PSD de la putere va avea numai efecte negative asupra cetăţenilor.

Atac la Iohannis: Să vină cu un guvern "de îndată"!

Pe de altă parte, şeful PSD Bihor îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis de "haosul în care aruncă astăzi ţara, lăsând-o fără viziune şi program de guvernare, fără guvern stabil, fără buget rectificat, în prag de iarnă şi în pline alegeri prezidenţiale", ceea ce, spune Mang, "va avea efecte devastatoare pentru economie şi pentru imaginea României în plan extern".

Politicianul a reluat şi solicitarea ultimativă a ex-premierului Viorica Dăncilă ca preşedintele "să vină de îndată cu un guvern care să aibă o majoritate stabilă în Parlament, pentru a evita destabilizarea ţării pe termen mediu şi lung".

"Să rămânem uniţi!"

În ce priveşte propriul partid, Ioan Mang susţine că "PSD pleacă de la guvernare cu fruntea sus", motivând că "am dovedit că ştim să luăm măsuri bune pentru oameni, măsuri prin care să creştem nivelul de trai şi bunăstarea românilor", cum ar fi "creşterea fără precedent a salariilor şi pensiilor românilor" şi "demararea" de investiţi "în toată ţara, cum nu s-au mai făcut până acum niciodată".

"PSD va continua să lupte pentru fiecare român. Toţi cei care ne susţin nu trebuie să se demobilizeze", le cere Mang colegilor de partid, arătând că "trebuie să rămânem uniţi şi concentraţi asupra alegerilor prezidenţiale", fiindcă "nu trebuie să lăsăm toată puterea în mâinile unui singur om", adică Iohannis, care "nu a făcut nimic pentru români timp de cinci ani", ci, dimpotrivă "a blocat guvernarea chiar şi cu preţul încălcării Constituţiei".

Deşi căutat de BIHOREANUL pentru explicaţii inclusiv despre posibila reconfigurare a scenei politice locale după ce şi UDMR a votat demiterea Guvernului Dăncilă, Mang a refuzat să răspundă la telefon.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Știe Mang ceva !?!
Mediul de afaceri prigonit va fi cel care a beneficiat de eșalonările și reeșalonările obligațiilor fiscale, de pe vremea cuplului Iliescu+Năstase încoace, indiferent cine a fost la putere !?! Ei bine, gata !?!
Postat 11 Octombrie 2019, 18:21 de CrisDumi
Turcan la educație??? Pleacă ai voștri vin ai noștri??? Început de reforma marca pnl
Sica mandolina deja pune ministri și se vede prim ministru numai ca idiotu nu a înțeles următoarele ponta nu-l vrea, usr ul se trage pe c.. Tăriceanu nu vrea anticipate pentru un motiv clar ar lua sub 5% numai ca ce nu realizează șica e ca trebuie sa meargă în parlament la vot iar ceilalți udmr pmp (alde) dacă asta se ai poate numi partid? etc vor și ei la ciolan adică o parte din cașcaval iar dacă nu-l primesc guvernul mandolina nu poate trece fără votul lor cu toată voința lui herr și acum e acum va linge pnl ul unde a scuipat "vezi dosul lui PONTA" ????? iar de masuri radicale e cam greu având în vedere ca urmează doua rânduri de alegeri , deci urmează instabilitate politica, sociala, lupte interne creșterea cotației euro etc din toate astea cel mai mult va avea de suferit iar omul simplu ca de obicei.
Postat 10 Octombrie 2019, 22:02 de sss
adevarata reforma ar fi in
Adevarata reforma ar fi in restructurarea administrative a romaniei, desfiintarea a 500 de commune, retrogradarea unor orase la nivel de commune(ca nu au infrstructura si numar de populatie necesar) si reducerea aparatului bugetar cu 40-50%. Reducerea trebuie facuta acolo unde colcaie de pupile, pepule, nasi, nase, matusi,..... in tot felul de organizatii inutile, ineficiente de la buget. Romania se confrunta cu o criza de specialist in politie, sanatate dar numarul de bugetari este supra exagerat in domenii pe care nici nu le stim si nici nu le banuim. Trebuie luat pestele de la cap, adica unde se scurg bani aiurea. Trebuie fa ANAF sa recupereze toate furaciunile dovedite in justitie iar procuratura si justitia trebuie reintarite cu profesionalisti(se pot gasi destui din ce scosi la pensie inainte d vrede, scosi deliberat de mafia politita tocmai pentru a slabi justitia si aparatul de urmarire-anchetare). Trebuie reinfiintate protocoalele intre organelle de cercetare pentru a se putea sprijini logistic in lupta impotriva mafiei poltice!
Postat 10 Octombrie 2019, 21:50 de scortosul
Experimentul psd
De studiat daca psd a marit salariile si pensiile romanilor pe datorie in scop pur electoral sau a fost un atac subversiv dat imperialismului si multinationalelor,al carui unic scop este spolierea romanilor,prin resurse si prin sclvagizare,recte salarii de 300€.Banii imprumutati,via salarii si pensii, nu s-au pierdut,au intrat in consum si au creat o crestere economica,temporara.Simultan a creat o presiune si pe mediul privat ,care a trebuit sa mareasca si el salariile.Cistigul ar fi ca romanii cistiga ceva mai bine,ceea ce capitalistii n-ar fi facut nici in 50 ani.Cei ce vor veni vor face reduceri si vor da drumul la inflatie,modelul boc-basescu.Apoi o luam de la capat...
Postat 10 Octombrie 2019, 21:31 de excalibur
Bingoo
Norma ca o sa se taie din salariile bugetarilor deoarece nicăieri în lumea asta salariile bugetarilor nu au cum sa fie mai mari decât cele din mediul privat, Dacă ar fi continuat încă un an an acest lucru am fi intrat în faliment ca țară! Vi se pare normal ca pensiile speciale ale unor foști procuri, polițiști, judecători, parlamentari sa depășească 20000lei??? E normal??? Unde trăim? Omul de rand are o pensie de 1000-1500lei! Vi se pare un lucru bun sa bagi milioane in niste foști bugetari care se pasionează prematur la 45-50ani iar alții copii nu au cărți pt școală? Vi se pare normal sa te imprumuti de la FMI ca să dai salarii nesimțit de mari unor bugetari? În loc să investește în educație, sănătate, cercetare și infrastructura...Nu avem vaccinuri pt copii, nu avem școli dar avem pensii de lux...asta da competenta PSD...tare nu?
Postat 10 Octombrie 2019, 21:06 de Adrian_Preda
Mangeala esti la locul..
Mangeala, esti la locul potrivit, la umbra prostei! Este locul tau acolo, cresti si tu cu ea! In prostie si miselie!
Postat 10 Octombrie 2019, 17:42 de scortosul
Ciocu mic mangeala!
Ciocu mic mai mangeala! Din 1989 gasca voastra de fsn-fsdn-psdr-psd si acum pro ati furat si distrus Romania asistati vesnic de udmr, alte nationalitati, alde, pd si bine inteles de pnl! Suntem condamnati ca natie sa alegem vesnic raul cel mai mic! Astia suntem, atata putem! Mamaligari!
Postat 10 Octombrie 2019, 17:26 de scortosul
pigmei
atitudine de oameni mici: au impresia ca fara ei nu se mai misca nimic in tara asta. Rusine !
Postat 10 Octombrie 2019, 16:48 de oradea_mea_si_a_ta
Nelu, tacerea e de aur...!
Tu si cei ca tine, ti-ai batut joc de tara, oameni...membri, partid! Niciodata nu ti-ai asumat nimic! In locul dumitale, m-as auto propune primul pe lista...! Rusine!
Postat 10 Octombrie 2019, 16:36 de vineri
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON