URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Decembrie 2017, 15:01

Magistraţii orădeni continuă protestul: „Este catastrofal ce se întâmplă. Deja vor să facă modificări la modificări!” (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproximativ 20 de judecători şi procurori orădeni au ieşit în stradă, vineri, pentru a patra zi în această săptămână, iar de această dată printre protestatari s-a numărat şi un auditor de justiţie care susţine toate nemulţumirile magistraţilor.

"Ne raliem şi noi protestului magistraţilor. Şi auditorii sunt afectaţi de aceste modificări. Un exemplu ar fi legat de modificările privind cariera, faptul că se va mări durata practicii de la 1 an la 3 ani, stagiatura de la 1 an la 2 ani, deci până ce un auditor va apuca să profeseze efectiv vor trece încă 6 ani", a explicat auditorul.

Participanţii la protest au reiterat nemulţumirile legate de modificările aduse Codurilor penal şi de procedură penală, Statutului magistraţilor şi Legii Consiliului Superior al Magistraturii. "Este catastrofal ce se întâmplă, este reprobabilă graba cu care se fac modificările, faptul că nu sunt acceptate punctele de vedere ale specialiştilor din sistem", a spus un judecător.

Magistraţii au criticat faptul că legiuitorii aduc deja schimbări la modificările făcute. Este vorba despre un proiect de lege semnat de 40 de parlamentari PSD  pentru modificarea Legii 303/2004 privind Statutul magistraţilor şi depus la doar două zile după ce Senatul a adoptat proiectul de modificare a acestei legi, prima din pachetul legilor justiţiei.

Ce mai vor parlamentarii PSD? Ca preşedintele, vicepreşedintele şi preşedinţii de secţii ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procurorii general şi adjuncţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte, DIICOT şi DNA să nu mai fie numiţi şi revocaţi de preşedintele României ci de către Senat.

"Noi nu avem o variantă oficială a actelor normative trimise spre promulgare şi deja se schimbă. Nu ştim nimic concret. Stăm pe nisipuri mişcătoare", a declarat un alt judecător.  

Manifestarea de vineri a judecătorilor şi procurorilor a durat aproximativ o oră, însă protestele vor continua şi între Sărbători. Magistraţii nu exclud ca în următoarele zile să treacă la forme mai severe de protest, inclusiv să întrerupă activitatea şi să nu mai intre din sălile de judecată, o decizie în acest sens urmând să se ia în Adunările Generale ale judecătorilor.

Decizii similare s-au luat deja la Judecătoria Sibiu, unde în ultima săptămână judecătorii au suspendat actiuvitatea câte o oră, dar şi la Judecătoria Galaţi, unde Adunarea Generală a Judecătorilor a decis suspendarea activităţii de judecată în perioada 20-29 decembrie, în semn de "protest tacit" faţă de Legile Justiţiei. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
o doamne
O doamne uşor se manipulează şi oamenii. Dacă cei care au salarii de sut de milioane ies la dezordine socală, atunci despre amărâţi ce să mai zicem. Manipulatorii sunt muma pădurii de la Bruxells şi geaca roşie de la BUCUREŞTI:
Postat 23 Decembrie 2017, 17:38 de Iancu_Remus
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON