URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Septembrie 2018, 15:31

Lupta cu ambrozia: Amenzi de 312.000 lei date proprietarilor terenurilor pline cu buruieni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţia Locală a încheiat anul acesta 1.625 de procese verbale de constatare a contravenţiilor şi a aplicat amenzi de 312.000 lei deţinătorilor de terenuri insalubre din Oradea, majoritatea infestate cu ambrozie.

Amenzi pentru ambrozie

"Încă de la începutul anului poliţiştii locali au identificat şi sancţionat toţi proprietarii de terenuri infestate cu această plantă alergenă, pe toată raza municipiului Oradea. Astfel, au fost aplicate sancţiuni şi ca urmare a sesizărilor primite din mediul online, fiind prevăzute termene de salubrizare a acestor terenuri de 24 ore şi maximum 2 zile", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Potrivit comunicatului, poliţiştii locali au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.300 lei deţinătorilor de terenuri din Cartierul Soarelui, au sancţionat cu 4.000 lei proprietarul terenului din strada Tudor Vladimirescu (lângă magazinul Kaufland), cu 2.000 de lei proprietarii terenului situat pe str. Calea Aradului, lângă Cartierul Luceafărul, au amendat cu 1.500 lei deţinătorul terenului din strada Chimiei 3 şi cu câte 1.000 lei trei proprietari de terenuri din strada Ogorului, respectiv cu 3.000 lei deţinătorul unui amplasament din strada Peţei.

În plus, Poliţia Locală a somat, iar apoi amendat cu 7.000 lei Compania Naţională de Căi Ferate, pentru că nu şi-a curăţat de ambrozie terenurile din străzile Bihorului, Uzinelor şi Căii Ferate.

"Menţionăm că în urma demersurilor prezentate mai sus, un procent de aproximativ 70% din proprietari s-au conformat în ceea ce priveşte salubrizarea terenurilor", se menţionează în comunicat.

Poliţia Locală le recomandă deţinătorilor de terenuri populate cu ambrozie să ia măsuri pentru eradicarea plantei, pentru a evita să fie sancţionaţi cu amenzi între 200 şi 2.500 lei.

Salubrizaţi!

În paralel, poliţiştii locali împreună cu reprezentanţii Direcţiei Tehnice au inventariat terenurile cu ambrozie aflate în proprietatea municipalităţii, acestea urmând să fie salubrizate până la sfârşitul săptămânii viitoare.

În Oradea, terenurile publice cum ar fi parcurile, scuarurile şi străzile sunt salubrizate de către DirecţiaTehnică a Primăriei prin intermediul societăţii Profi Garden SRL, iar terenurile aflate în proprietatea publică sau privată a oraşului sunt gestionate de Direcţia Patrimoniu Imobiliar care le tunde de două ori pe an în lunile mai-iunie şi septembrie.

"Întrucât anul 2018 se încadrează într-un an atipic din punct de vedere al condiţiilor meteo (multe ploi în cursul verii), vegetaţia a crescut foarte mult. De aceea s-a efectuat tunderea vegetaţiei mai repede, respectiv începând cu luna august", se menţionează în comunicatul Poliţiei Locale.

Potrivit evidenţelor municipalităţii, anul acesta au fost transmise prestatorului de servicii 14 comenzi pentru cosit, însumând o suprafaţa totală de 174.269 mp teren, în zone precum Cartierul Tineretului, Cartierul Veteranilor sau străzile Ceyrat, Meiului, Ovid Densuşianu precum şi în zona Lotus Center.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Stat impotent si fara bani
Forma asta de organizare numita stat/autoritate locala whatever nu mai poate sa comita nimic pentru cetateni, cu exceptia amendarii acestora (a amenda = a imbunatati).Nu se poate infaptui nimic fara fonduri europene,fara rapoarte de specialitate.In problema ambroziei, ce ar fi atit de complicat ca primaria sa angajeze o firma profesionista ,sa plateasca exterminarea ambroziei pe tot teritoriul orasului, domeniu public+privat, urmind a se factura serviciul proprietarilor privati.In mod sigur nu ar costa mii de lei precum amenzile.Ar fi o abordare gospodareasca,eficienta,neintinata de "bunele intentii" pe care le au regulamentele si amenzile celui mai mare gospodar al tarii, dupa ceausescu...in engleza,second best.
Postat 03 Septembrie 2018, 22:00 de excalibur
cfr
pe CFR ar trebui insistat. Arata caile de transport ca o jungla. Macar se vor compensa cu datoriile aferente drumului expres.
Postat 03 Septembrie 2018, 19:36 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON