URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Aprilie 2018, 21:02

Luceafărul s-a impus clar, cu 4-1, în disputa cu CS Baloteşti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După două înfrângeri consecutive, fotbaliştii de la Luceafărul Oradea s-au mobilizat exemplar şi sâmbătă au câştigat clar, cu scorul de 4-1, jocul de pe teren propriu, cu CS Baloteşti.

Dubla lui Rusu

Partida a contat pentru etapa a 30-a a Ligii a II-a şi a fost dominată cu autoritate de bihoreni, care la pauză conduceau deja cu scorul de 2-0. O dublă în acest joc a reuşit-o golghetrul Vlad Rusu, care ajunge astfel pe locul II în ierarhia celor mai buni marcatori din liga secundă.

Celelalte goluri ale orădenilor au fost reuşite de Al. Dulca şi A. Ţegle, în timp ce golul de onoare al ilfovenilor l-a marcat, la scorul de 3-0, C. Mihai.

Partida a început cu un singur jucător bihorean în lotul Luceafărului, portarul Alin Goia, care a fost titular, în timp ce Balea, I. Ban şi Cl. Codoban au stat în tribună, nefiind incluşi în lot pentru această dispută, "după evoluţiile mai slabe de la ultimele două jocuri", după cum avea să declare, la final, antrenorul Cristian Lupuţ.

Acesta a precizat că a fost strict decizia lui aceasta, în timp ce "gurile rele" suţin că a fost ordinul patronului de a-i lăsa în afara lotului pentru acest joc pe cei trei jucători bihoreni.

"Şi portarul Goia trebuia să rămână pe dinafară, însă rămâneam într-un singur portar", a declarat pentru BIHOREANUL o sursă din cadrul clubului.

Interesant este însă că, în acest context, a revenit în lot Andrei Antohi, cel care după jocul de la Clinceni a fost exclus. "Şi-a cerut scuze, a înţeles că a greşit şi l-am reprimit în lot", a comentat revenirea lui în lot antrenorul Cristian Lupuţ.

Aceste decizii din această săptămână a avut darul de-ai mobiliza pe jucătorii Luceafărului, care au început debordat meciul cu CS Baloteşti.

Bihorenii la cârmă 

În minutul 6, Neacşa a şutat de la 22 de metri din poziţie centrală, dar portarul Iordan a scos de lângă bară. Apoi, în minutul 15 s-a consemnat un şut bun, de la 25 de metri, tot din poziţie centrală al lui Feher, dar Iordan a respins din nou în doi timpi. Două minute mai târziu, după o pasă în careu, V. Rusu a avansat în dreapta, aproape de tuşă, a trimis pe jos, mingea s-a scurs prin faţa porţii şi a trecut milimetric pe lângă bară.

În minutul 20, acelaşi Vlad Rusu a avansat pe dreapta şi a şutat periculos dintr-o poziţie centrală, însă cu puţin, din nou, pe lângă bara a doua. Nu a trecut decât un singur minut şi, angajat în suprafaţa de pedeapsă, atacantul Vlad Rusu a preluat balonul, s-a întors cu faţa la poartă şi a şutat pe jos, în stânga portarului, reuşind să înscrie şi să deschidă scorul.

Bihorenii au dominat cu autoritate prima repriză, iar în minutul 26, acelaşi Rusu a centrat de pe dreapta, la 4 metri de poartă, iar din faţa unui coechier de-al său, a respins Marciuc. În minutul imediat următor, I. Neacşa a tras de la 22 de metri, pe lângă bară.

Orădenii au dus scorul la 2-0 în minutul 31, când, după o minge trimisă în careu, la Alexandru Dulca, acesta i-a surprins pe fundaşii centrali ilfoveni, dejucâd poziţia de offside şi a trimis din 8 metri, mingea a fost atinsă de Marciuc, însă nu a putut evita golul.

Până la pauză, tot "luceferii" au fost mai periculoşi, iar în minutul 41, Ţegle a tras de la 18 metri, din poziţie centrală, dar a reţinut portarul Iordan lângă bară.

Victorioşi acasă

La reluare, în minutul 49, au avut şi oaspeţii prima ocazie. Atunci, căpitanul Lucian Ion a şutat de la 22 de metri, însă portarul orădean Goia a respins în doi timpi. Totuşi, două minute mai târziu, bihorenii şi-au majorat diferenţa pe tabelă. Alin Ţegle a primit la 35 de metri, a pătruns în careu, pe dreapta şi a şutat din 13 metri, pe jos la colţul lung, lângă bară.

În minutul 62, la una dintre puţinele lor acţiuni ofensive, cei de la Baloteşti au reuşit să înscrie golul de onoare, după o fază frumoasă care l-a avut în prim plan, pe partea dreaptă, pe Herea. Acesta a centrat în centrul careului, iar Cosmin Mihai a înscris din 7 metri cu latul.

Bihorenii au revenit repede în ofensivă, iar după doar două minute, Vasile Pop a executat bine o lovitură liberă de la 23 de metri, uşor lateral dreapta, dar a boxat portarul Iordan.

În minutul 67, gazdele şi-au majorat scorul, în urma unei alte acţiuni frumoase, pe dreapta, a lui V. Pop. Acesta a pătruns aproape de linia de fund, de unde a centrat în faţa porţii, iar din mai puţin de un metru Vlad Rusu a şutat şi a reuşit "dubla".

Chiar şi la 4-1, acţiunile ofensive ale bihorenilor au continuat. Aşa, în minutul 73, s-a consemnat o acţiune bună pentru Luceafărul, finalizată cu un şut violent al lui Ţegle de la 22 metri, însă mingea s-a dus puţin pe lângă bara din dreapta. Apoi, proaspăt introdus pe teren, Chiorean a creat panică în careul advers, în minutul 79, când a driblat trei-patru adversari, dar s-a încurcat în momentul şutului şi a fost deposedat.

Luceafărul a fost dezlănţuită pe final, iar în minutul 87, V. Pop a şutat violent, de la 16 metri, însă Iordan a respins în corner. În fine, în minutul 90, V. Rusu a scăpat pe dreapta în careu, a tras la colţul scurt, dar Iordan a respins în corner. Jocul s-a încheiat apoi cu cel mai categoric succes pentru Luceafărul din acest sezon, scor 4-1, fapt care a detensionat atmosfera în echipa orădeană, atmosferă care era încordat după înfrângerile din etapele precedente.

"Este o victorie pe delin meritată a echipei noastre. Ştiam de la începutul săptămâni că ne aşteaptă un joc de şase puncte. Eu sunt foarte mulţumit de atitudinea şi determinarea jucătorilor. Pentru aceasta eu îi felicit pe toţi, pentru jocul de astăzi. Nu pot să zic că mi-era teamă de joc, având în vedere că veneam după două eşecuri. M-am bazat pe lotul de jucători, pe valoarea lor. Nu m-am înşelat şi ca drept dovadă sunt foarte mulţumit de prestaţia băieţilor, iar asta trebuie să determine jocul echipei Luceafărul", a declarat, la finalul partidei, antrenorul echipei orădene, Cristian Lupuţ.

După acest succes, Luceafărul Oradea a revenit pe poziţia a X-a a clasamentului, cu 37 de puncte.


Luceafărul Oradea - CS Baloteşti  4-1(2-0)
Stadion: Luceafărul (Sânmartin)

Au marcat: Vl. Rusu (min. 22 şi 67), Al. Dulca (min. 31) şi A. Ţegle (min. 51) / C. Mihai (min. 62)

Luceafărul: Goia - Valies, Oros - cpt., Tînc, Trif – Feher, Ţegle – B. Rocha (min. 70 Antohi), Al. Neacşa (min. 60 Vas. Pop), Al. Dulca (min. 78 P. Chiorean) - Vl. Rusu. Antrenor: Cristian Lupuţ

CS Baloteşti: Iordan - M. Neagu, Marciuc (min. 62 Bolozan), Flămânzeanu, N. Filip - F. Paraschiv (min. 52 C. Novac), L. Ion – cpt., Val. Andrei, C. Mihai (min. 81 Al. Ionescu) - Cl. Herea, Eug. Nica. Delegat: Emil Stanca

Au arbitrat: Cristian Codrea - Cristian Nicolae Lucaci şi Radu Despa (toţi din Baia Mare).


Etapa a 30-a a Ligii a II-a la fotbal:

Vineri:

Dacia Unirea Brăila - Academica Clinceni 5-2

Ripensia Timişoara - AFC Hermannstadt 0-1

Sâmbătă:

Luceafărul Oradea - CS Baloteşti 4-1

Foresta Suceava - CS Afumaţi 0-1

Ştiinţa Miroslava - Dunărea Călăraşi 0-1

Pandurii Târgu Jiu - UTA Arad 1-1

FC Argeş - Metaloglobus Bucureşti 3-0

Duminică, ora 15.00:

Sportul Snagov - Chindia Târgovişte

ASA Târgu Mureş - CS Mioveni 0-3 (la "masa verde")

ASU Politehnica Timişoara - Olimpia Satu Mare 3-0 (la "masa verde")

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON