URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Ianuarie 2021, 08:41

Luceafărul Oradea s-a reunit, cu 34 de jucători

Luceafărul Oradea s-a reunit, cu 34 de jucători (Sursa foto: Bihon.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Jucătorii formaţiei bihorene Luceafărul Oradea s-au reunit luni în vederea demarării pregătirilor pentru returul campionatului Ligii a III-a. La prima strigare din noul an a antrenorilor Ciprian Dianu, Roland Novak şi Ioan Pap-Deac s-au prezentat, la Baza Sportivă Luceafărul din Sânmartin, 34 de jucători.

Din lotul din turul campionatului au răspuns prezent 18 fotbalişti şi anume: Felix Mihelea, Eduard Nergheş şi Robert Răileanu – portari; Denis Laza, Rareş Pintilie, Alex Gondor, Andrei Farcaş, Răzvan Gunie, Flaviu Drăgan, Ştefan Hogaş, Raul Ştef, Darius Gheban, Raul Tămaş, Erik Higyed, Andrei Baicu, Alexandru Jurcuţ, Adrian Lacatâş şi Răzvan Toderici – jucători de câmp.

Pe lângă ei, au mai fost prezenţi la primul antrenament din 2021 şi juniorii: Alexandru Schipko, Andrei Petrică, Cristian Măgureanu, Mădălin Drăgan, Nicolae Goilean, Mario Abagiu, Casian Agrina (toţi născuţi în anul 2002, de la LPS Bihorul Oradea, antrenor Ionel Negrea), Adrian Coţolan, Marco Mudura şi Alex Tomuţ (de la grupa de juniori A antrenată de Dorin Mudura). De asemenea, a revenit şi Ahmed Humadi, iar atacantul Daniel Lăsconi este refăcut după accidentarea suferită. Alte nume noi au fost Ştefan Meşter (21 de ani, ultima dată la CSC Sânmartin) şi Alexandru Pop (21 de ani).

Au mai fost prezenţi însă, dar nu s-au antrenat, Carlos Covaciu şi Marius Balogh. Conform conducerii clubului, Covaciu şi-a manifestat dorinţa să plece, la fel ca şi Sorin Ban, care a ajuns la Foresta Tileagd. Din lotul din toamnă a mai plecat şi Darius Marina.

"Mergem pe aceeaşi linie de a promova tinerii din judeţ. Urmează o perioadă de acumulări, în care încercăm să ne restructurăm lotul. Aştept de la fiecare jucător să se pregătească cât mai bine. Am avut 34 de jucători la reunire, dar vom aborda sezonul cu 22-23 de jucători", a declarat antrenorul principal Ciprian Dianu.

Conform tehnicianului echipei bihorene, pregătirea de iarnă a "luceferilor" se va desfăşura exclusiv pe plan local, la Baza Sportivă Luceafărul din Sânmartin, iar până la reluarea campionatului, în luna martie, au programate patru meciuri amicale. Primul este prevăzut pe 31 ianuarie, cu cei de la CAO 1910 Oradea, apoi pe 6 februarie vor juca în compania echipei Foresta Tileagd, pentru ca pe 13 şi 20 februarie să aibă o "dublă" cu Sportul Şimleu Silvaniei. Pe lângă acestea, se mai preconizează un meci pe10 februarie, cu Minaur Baia Mare.

După disputarea a 10 etape din Seria a 10-a a Ligii a III-a la fotbal, Luceafărul Oradea, care este cea mai tânără echipă a campionatului, ocupă locul 10, ultimul, cu 4 puncte.

Meciurile din eşalonul III al fotbalului românesc sunt programate să se reia pe data de 13 martie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON