URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Septembrie 2019, 11:19

Luceafărul Oradea pierde primul meci al sezonului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liga a 3-a a devenit atractivă pentru fanii fotbalului din Oradea, acolo unde Luceafărul este echipa care reprezintă oraşul şi atacă promovarea.

Prezenta oradenilor in cel de-al treilea esalon fotbalistic din Romania a fost o decizie cel putin bizara, analizata si de presa de profil. Formatia antrenata de Dragoș Militaru a fost una dintre prezentele placute ale editiei trecute, atunci cand s-a luptat pentru primele locuri din Liga 2. O decizie de ultim moment a schimbat total perspectiva echipei. Luceafarul Oradea s-a retras din campionat, motivul principal fiind lipsa de fonduri necesare pentru a face fata la nivel de esalon secund. In realitate, presa a scris despre faptul ca ea si echipa care a inlocuit-o, Energeticianul, au acelasi patron.

Repartizarea ei in Liga 3 a fost un motiv pentru a se reorganiza, avand in vedere schimbarile intervenite, dar adaptarea s-a facut foarte repede. Retragerea din cel de-al doilea esalon s-a facut cu trei zile inainte de startul sezonului, dar Dragoș Militaru a reusit sa puna la punct lucrurile si sa faca din Luceafarul o favorita la promovare.

Luceafarul a pierdut derby-ul cu Recea

Dupa primele trei etape jucate din Liga 3, Luceafarul Oradea era singura din Seria 5 cu maximum de puncte. Acest lucru l-a facut pe antrenor sa isi doreasca sa mearga pe aceeasi linie si dupa jocul cu Recea. Aceasta a reusea sa castige in fata echipelor Sanmartin (6-3), CFR Cluj II (2-1) si Ariesul Turda (1-0), dar totul pana in runda anterioara. Bihorenii au inceput bine meciul cu ACS Comuna Recea, iar Paraschiv reusea sa deschida scorul dupa 9 minute de joc. Nu a fost suficient si la pauza “luceferii” au intrat condusi cu 2-1.

Repriza a doua a meciului a inceput cu ACS Recea in atac. Maramuresenii au avut prezenta de spirit, reusind sa inscrie doua goluri in decurs de sapte minute. In minutul 70 era 4-1 pentru oaspeti, oradenii replicand si ei cu doua goluri in trei minute. Paraschiv a dat gol dintr-un penalty in minutul 80, iar Manole a punctat si el trei minute mai tarziu. Ambele echipe bihorene, Luceafarul si CSC Sanmartin au pierdut in runda trecuta.

Echipa folosita de antrenorul Romulus Buia in meciul cu ACS Recea: Filip – Gunnie, Core, Popa, Ros, Peter, Pasca, Mitrica, Manole, Maxin, Paraschiv. Pe parcursul meciului au mai intrat Papp, Costea Lasconi si Mintas.

Clasament Liga III, Serie 5:

- Comuna Recea – 10 puncte
- Luceafarul Oradea – 9
- Viitorul Selimbar – 8
- CFR Cluj II – 7
- Ariesul Turda – 7

Luceferii merg la la Cugir cu gandul la victorie

Esecul cu Recea ar putea sa fie usor depasit de “luceferi”, care vor juca vineri la Cugir. Merg sa intalneasca Metalurgistul, echipa care a reusit prima sa victorie in etapa trecuta. Aceasta a castigat cu 1-0 pe terenul Industriei Galda de Jos, singura echipa care a pierdut toate meciurile. Cele doua echipe au ceva in comun, singurul lor esec din acest sezon a venit in fata aceleiasi echipa, ACS Recea. Diferenta fiind ca Luceafarul Oradea era favorita, ea avand o cota mai buna si la casele de pariuri, in timp ce Metalurgistul a plecat cu sansa a doua in duelul cu actualul lider al Seriei 5.

Si in meciul de vineri Luceafarul Oradea este vazuta, avand o cota mai buna. Cu oferte care mai de care mai atragatoare cum ar fi cea bonus Maxbet, agentiile de pariuri au introdus mai nou si Liga 3 din Romania in oferta lor. Aici vor intra si mecurile etapei V din Seria 5, care se vor disputa pe 20 si 21 septembrie.

Programul etapei V, Seria 5:

CSM Avantul Reghin – ACS Viitorul Selimbar, 20 septembrie
CSC Sanmartin – SCM Zalau, 20 septembrie
CFR Cluj II – AFC Unirea, 20 septembrie
Ariesul Turda – CS Sanatatea Cluj, 20 septembrie
ACS Comuna Recea – Odorheiu Secuiesc, 20 septembrie
Metalugistul Cugir – Luceafarul Oradea, 20 septembrie
ACS Unu Gloria - FC Unirea Dej, 21 septembrie
CS Minaur Baia Mare – ACS Indusutria Galda, 21 septembrie

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON