URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Octombrie 2012, 07:59

Luceafărul a pierdut cu 0-2 în faţa timişorenilor

Luceafărul a pierdut cu 0-2 în faţa timişorenilor foto: liga2.ro
Luceafărul a pierdut cu 0-2 în faţa timişorenilor foto: liga2.ro
Luceafărul a pierdut cu 0-2 în faţa timişorenilor foto: liga2.ro
Luceafărul a pierdut cu 0-2 în faţa timişorenilor foto: liga2.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa Luceafărul Felix a disputat vineri la Timişoara cel de-al doilea joc al etapei a VIII-a din Seria a II-a a Ligii a II-a la fotbal.

Din păcate, elevii antrenorului Călin Moldovan au trebuit să se recunoască învinşi în această confruntare, cu scorul de 0-2, după ce la pauză situaţia era egală, 0-0.

După ce oaspeţii au început curajos jocul şi au avut posesia câteva minute, în minutul 6, Bălace de la gazde a pătruns pe stânga, dar a şutat defectuos.

În minutul 13, tot bănăţenii au atacat, Boldea a şutat foarte bine, dar portarul Miron a reuşit să prindă în doi timpi. Apoi, până către finalul primei reprize nu s-au mai consemnat faze consistente de poartă. În minutul 41 totuşi timişoreanul Szekely a tras de la 16 metri în piciorul unui adversar, iar două minute mai târziu, Bănaru a centrat dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri lateral dreapta, Lupuţ s-a înalţat în mijlocul careului şi a trimis cu capul pe lângă bara colţului lung.

În prelungirile primei reprize, Nohai, de la gazde, a respins cu capul o minge din 6 metri după o centrare din lovitură liberă.

După pauză, în minutul 47, Petrovic i-a pus o talpă pe ureche lui Roşu, însă fundaşul gazdelor a scăpat şi fără galben, deşi se putea acorda chiar cartonaşul roşu.

Un minut mai târziu, Blănaru a executat o lovitură liberă de la 20 de metri, dar direct în braţele portarului.

În minutul 56 s-a deschis scorul, după ce Goge a executat o lovitură de colţ. Şeroni s-a înălţat în mijlocul careului şi a trimis cu capul pe lângă portar.
În minutul 71, Bundea a tras mult pe lângă poartă din afara careului. Apoi, tot Luceafărul a insistat, şi în minutul 75, Popescu a obţinut primul corner pentru Luceafărul după un duel cu Petrovic. Peste patru minute, gazdele au revenit în atac şi Goge a trimis peste transversală din 8 metri lateral dreapta, deşi era singur cu portarul.

În minutul 80, Boldea a pătruns în dribling până la 16 metri şi a tras defectuos, cu mult peste poartă. Peste trei minute însă, în minutul 83, gazdele au dat lovitura de graţie şi după ce Andor a greşit o minge la mijlocul terenului, balonul a ajuns la Goge în flancul drept, acesta a centrat în careu pentru Boldea, care a înscris cu capul în stânga portarul din 8 metri.

Pe final, bihorenii au revenit în atac şi în minutul 86 Bundea a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, dar portarul Kirev a reţinut fără probleme. Apoi, jocul a devenit şi mai dinamic şi peste numai două minute, Boştină a driblat în careul orădenilor, s-a încurcat însă, Goge a venit din spate şi ia luat mingea, dar a şutat din unghi în Miron. În minutul 89, Dobricean a tras din afara careului peste transversală.

În prelungiri, Luceafărul a fost mai periculoasă şi, în minutul 90+1, orădenii au ratat o bună ocazie de gol, însă Kirev a fost de fiecare dată la post, iar în minutul 90+2, Andor a centrat din dreapta, Gheorghe a deviat pe spate şi Kirev a reţinut.

Astfel, partida s-a încheiat cu scorul de 2-0 în favoarea bănăţenilor, iar antrenorul care a învins de fiecare dată pe Recaş şi pe Politehnica Timişoara, Călin Moldovan, nu a mai reuşit să repete isprăvile anterioare.


ACS Poli Timişoara - Luceafărul Felix 2-0 (0-0)

Au marcat: Şeroni (min. 56) şi Boldea (min. 83)
ACS Poli: Kirev - Nohai, Petrovic, Şeroni, Marovic - Goge, Trandu (min. 46 Dobricean), Poparadu (cpt.), Bălace - Boldea (min. 87 Daminuţă), S. Szekely (min. 69 Al. Boştină). Antrenor: Valentin Velcea
Luceafărul: Miron - Mihuţ, Mintaş, Letan (cpt.), A. Achim - Haş, Ov. Ghilea (min. 64 Bundea), Lupuţ (min. 73 Popescu) - Ianc, Blănaru (min. 67 Andor) , C. Roşu. Antrenor: Călin Moldovan

Arbitri: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti) - Daniel Mitruţi şi Adrian Popescu (ambii din Craiova)

În cealaltă partidă de vineri din etapa a VIII-a a seriei vestice din Liga a II-a, la Alba Iulia, Unirea din localitate a terminat la egalitate, scor 1-1, jocul cu Alro Slatina. La pauză scorul a fost favorabil gazdelor cu 1-0, prin golul înscris de Oară în minutul 26. Egalarea a survenit în minutul 60, prin Crăciun.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON