URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Aprilie 2018, 17:50

Luceafărul a "pătimit" de Vinerea Mare, în meciul de acasă cu CS Mioveni

Luceafărul a 'pătimit' de Vinerea Mare, în meciul de acasă cu CS Mioveni (foto: Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vinerea Mare a fost o zi a patimilor şi pentru Luceafărul Oradea, echipa bihoreană de fotbal având mult de suferit în meciul pe care l-a disputat pe teren propriu, în cadrul etapei a 28-a a Ligii a II-a.

Nu prea motivaţi

Venită după o serie de rezultate pozitive şi o victorie surprinzătoare la Clinceni, formaţia orădeană a abordat mai relaxat jocul de vineri, de la Sânmartin, cu CS Mioveni, iar acest lucru s-a văzut şi în joc, dar mai ales pe tabelă, acolo unde, la final, s-a consemnat victoria aregşenilor cu scorul de 1-0.

Unicul gol al disputei a fost consemnat în finalul primei reprize, când fundaşul stânga al celor de la Mioveni, Ionuţ Burnea, a marcat cu o frumoasă lovitură de cap.

Din păcate, însă, tehnicianul Cristian Lupuţ nu şi-a putut motiva suficient jucătorii nici la pauză, evoluţia acestora din partea a doua fiind destul de dezamăgitoare.

Jocul a început într-o notă de echilibru, după care bihorenii şi-au intensificat acţiunile de poartă. În minutul 19, Luduşan a recuperat în careu, pe dreapta, a trecut de doi adversari, i-a trimis bine în centru lui Codoban, care, de la 12 metri, a tras pe lângă poartă. Apoi, în minutul 22, după o acţiune pe stânga, Rocha a avansat în careu şi a şutat din unghi, de la 14 metri, dar portarul Croitoru a respins. În minutul următor, Cl. Codoban a tras de la 22 de metri, pe jos, însă Croitoru a respins de la colţul lung, de lângă bară.

În minutul 33, Alexandru Neacşa a avut un şut bun, de la 26 de metri, a trimis lângă bară, dar a reţinut portarul.

Prima ocazie a oaspeţilor a apărut în minutul 38, când, după o lovitură de colţ de pe stânga, mingea a fost trimisă în careu, iar, dintre doi jucători, S. Ivan a reluat cu călcâiul, însă nu l-a păcălit pe Goia, care a fost pe fază şi a prins.

La cealaltă poartă, în minutul 44, s-a consemnat incursiunea lui B. Rocha, care a şutat apoi de la 30 de metri, sus, aproape de transversală, dar a reţinut Croitoru.

Gol pe final de repriză

Faptul că au redus tempo-ul pe finalul primei reprize s-a văzut cel mai bine în minutul 45, când orădenii au primit gol. E. Florescu a executat perfect, în faţa porţii, o lovitură de colţ de pe stânga, iar de pe linia de 6 metri, Ionuţ Burnea, din poziţie centrală, s-a înalţat bine şi a reluat cu capul sub transversală. Goia a deviat uşor mingea în transversală, dar nu putut evita golul. A fost un moment cum nu se poate de nefericit pentru gazde, care au intrat în pauză cu handicapul de un gol.

În repriza a doua, echipa antrenată de Cristian Lupuţ a revenit mai motivată, dar a avut un adversar care a stat bine în teren şi a reuşit să anihilize foarte bine acţiunile bihorenilor.

În minutul 47, după o centrare de pe stânga a lui Trif, Feher a reluat cu capul din 6 metri, dar a reţinut protarul. Apoi, în minutul 52, după o minge trimisă în poziţie centrală în careul Mioveniului, Feher a tras pe jos, perpendicular cu poarta, dar Croitoru a fost la post şi a reţinut.

Şarjele ofensive din primele 15 minute ale reprizei secunde au continuat în minutul 54, când, din 8 metri, din unghi, Cl. Codoban a reluat din prima, din voleu, însă peste poartă.

"Nu am scăpat..."

Apoi, jucătorii orădeni nu au mai reuşit să pună în real pericol poarta adversă, argeşenii luptând cu ardoare pentru obţinerea celor trei puncte puse în joc, tocmai de aceea au fost unele intervenţii la limita regulamentului, arbitrul craiovean Viorel Flueran fiind nevoit să arate de mai multe ori cartonaşul galben.

În minutul 68 totuşi, s-a consemnat o decizie surprinzătoare a antrenorului Cristian Lupuţ, care l-a înlocuit pe căpitanul Claudiu Codoban cu tânărul Alexandru Dulca.

După ce în minutul 70, I. Mîrzeanu, de la Mioveni, a şutat bine de la 20 de metri şi Goia a reţinut aproape de vinclul din dreapta, până la final nu s-au mai consemnat ocazii clare de poartă, partida încheindu-se cu victoria cu 1-0 a echipei ce a stat mai bine în teren, CS Mioveni.

"De ce mi-era teamă nu am scăpat. Ştiam că după cele trei rezultate pozitive consecutive, jucătorii vor putea intra mai relaxaţi, ceea ce până la urmă s-a adeverit. Consider că am făcut un joc slab. Am întâlnit o echipă bună, care a venit să joace şi ne-a studiat foarte bine. Încet, echipele încep să ne bage în seamă, până acum am observat că nu prea eram băgaţi în seamă, de asta am stat de vorbă cu băieţii după meci, le-am ridicat moralul. I-am conştientizat că avem un lot bun, o echipă bună, dar nu e de ajuns simpla prezenţă pe teren", a declarat, după partidă, antrenorul principal al echipei Luceafărul, Cristian Lupuţ.

De menţionat însă că bihorenii nu s-au putut baza la acest joc pe golgheterul lor, atacantul Vlad Rusu, care a fost suspendat. De asemenea, din lot nu mai face parte Antohi, jucător care a fost exclus pentru motive indisciplinare, după partida de la Clinceni.

După acest joc, Luceafărul Oradea ocupă locul 11, cu 34 de puncte şi va juca etapa viitoare, la Sibiu, pe 14 aprilie, de la ora 11:30, cu AFC Hermmanstadt.


Luceafărul Oradea - CS Mioveni 0-1 (0-1)
Stadion: Luceafărul (Sânmartin – Bihor)

A marcat: I. Burnea (min. 45)

Luceafărul: Goia – Balea, Oros, Tînc, Trif – Feher, Ţegle - Al. Neacşa (min. 51 Vas. Pop), Cl. Codoban – cpt. (min. 68 Al. Dulca), B. Rocha (min. 90+1 I. Ban) – A. Luduşan. Antrenor: Cristian Lupuţ

CS Mioveni: Fl. Croitoru - Ct. Alexe, Rob. Gherghe, Fl. Ilie, Burnea - R. Lazăr, Mîrzeanu - Rădescu, Ed. Florescu (MIN. 61 Andr. Neagoe), Ayza – cpt. (min. 73 Ed. Neacşu) - Seb. Ivan (min. 77 C. Năstăsie). Antrenor: Laurenţiu Roşu

Au arbitrat: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova) - Casian Băla şi Alina Mihoc (ambii din Arad).Etapa a 28-a a Ligii a II-a la fotbal:

Joi:

Sportul Snagov - FC Argeş 1-2

Dacia Unirea Brăila - Chindia Târgovişte 1-0

Vineri:

Ripensia Timişoara - Academica Clinceni 3-3

Luceafărul Oradea - CS Mioveni 0-1

Ştiinţa Miroslava - CS Baloteşti 1-2

Pandurii Târgu Jiu - Dunărea Călăraşi 0-3

Ora 15:00 ASU Politehnica Timişoara - CS Afumaţi

Ora 16:00 Foresta Suceava - AFC Hermannstadt

ASA Târgu Mureş - Metaloglobus Bucureşti 0-3 (la "masa verde")

UTA Arad - Olimpia Satu Mare 3-0 (la "masa verde")

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON