URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Noiembrie 2015, 12:44

Lotus Center investeşte 60 milioane de euro într-un mall şi zone rezidenţiale în locul fostei întreprinderi Înfrăţirea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O bună parte din terenul fostei fabrici Înfrăţirea, din zona Bulevardului Decebal, se transformă! Lotus Center Oradea a anunţat, joi, dezvoltarea unui proiect imobiliar de 60 milioane de euro în această zonă.

"Proiectul, desfăşurat pe 147.000 mp, va fi unul mixt şi va cuprinde atât un nou centru comercial, cât şi spaţii rezidenţiale şi de birouri, finalizarea primei faze a investiţiei fiind programată pentru ultimul trimestru al anului 2017", se arată într-un comunicat transmis din partea companiei.

Conform informării, noul centru comercial va avea o suprafaţă construită de 32.000 metri pătraţi şi o suprafaţă închiriabilă de 25.000 metri pătraţi, precum şi o parcare cu peste 1.000 de locuri. Orădenii vor putea găsi aici atât magazine de fashion, cât şi restaurante şi spaţii de divertisment, inclusiv un cinematograf cu şase săli.

"Pe acelaşi teren, investitorii vor construi în faza a doua a proiectului şi clădiri de birouri, spaţii adecvate instituţiilor publice, băncilor, precum şi blocuri pentru apartamente", mai arată comunicatul.

Proiecte complementare

Potrivit reprezentanţilor Lotus Center, noua investiţie vine în contextul în care centrul comercial din Nufărul, primul mall deschis în Oradea în 2002, "a ajuns la maturitate şi a înregistrat rezultate în creştere în privinţa numărului de vizitatori şi a vânzărilor".

Cele două proiecte sunt văzute ca şi complementare, fiind situate în zone opuse ale oraşului: Lotus Center în sud-est, iar noul proiect în zona central nord-vestică a oraşului Oradea, în vecinătatea unui magazin Kaufland, aproape de centrul Oradiei, şi într-o zonă cu vizibilitate ridicată.

Potrivit directorului comercial al Lotus Center, Diana Bora, noul proiect imobiliar dezvăluie "strategia de expansiune a companiei".

"Proximitatea cu Băile Felix face ca Oradea să fie o importantă destinaţie turistică. Pe lângă acest aspect, puterea de cumpărare a locuitorilor oraşului este în continuă creştere. Toate acestea, cumulate cu locaţia excelentă a viitorului proiect, vor asigura succesul acestuia atât pentru compania noastră, cât şi pentru retailerii care ni se vor alătura şi în acest proiect, dar mai ales pentru orădeni", a declarat Bora.

Lotus, în tot oraşul

Înfiinţat în urmă cu 13 ani, Lotus Center a fost dezvoltat de magnatul Alexandru Mudura şi de fiul său, trecând de-a lungul timpului prin mai multe etape de modernizare care au consolidat poziţia proiectului în topul destinaţiilor comerciale locale. În 2006, centrul comercial a fost extins, în 2008 a fost modernizat, proces în urma căruia proiectul a suferit o extindere majoră, iar în 2011 a fost modernizată zona de entertainment şi completat mixul de chiriaşi cu branduri internaţionale.

Actualul centru comercial Lotus din Nufărul are o suprafaţă construită de 65.000 metri pătraţi, o suprafaţă închiriabilă de 40.000 metri pătraţi, 1.400 de locuri de parcare şi peste 150 de magazine. Între chiriaşii actualului mall se regăsesc nume importante, precum Carrefour, Media Galaxy, Zara, H&M, C&A, New Yorker sau Hervis, şi un cinematograf Cinema Palace cu şase săli dotate cu procesoare Sony Digital 4K de ultimă generaţie.

Pe de altă parte, compania mai dezvoltă în Oradea şi un restaurant, pe malul Crişului Repede, în locul fostei case a Pompelor, dar şi un hotel, lângă Bazinul Olimpic, după ce a cumpărat fostul Centru Cultural Ady Endre, al fundaţiei Mecena. Oaspeţii motelului vor avea acces direct în aquaparkul dezvoltat de municipalitate în această zonă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Iosia
eu locuiesc in Iosia si ma bucur ca se fac investitii. Cei de la Ared au inceput cu blocurile superbe si sper sa nu se opreasca. Un mall e foarte bine venit :)
Postat 28 Noiembrie 2015, 18:39 de alex1234
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON