URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 August 2022, 20:50

Lotus Băile Felix şi FC Bihor Oradea se întâlnesc din nou. De data asta în Cupa României

Lotus Băile Felix şi FC Bihor Oradea se întâlnesc din nou. De data asta în Cupa României Imagine din timpul meciului de vineri, 26 august, când FC Bihor s-a impus cu scorul de 4-3 în fața echipei Lotus Băile Felix
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţiile bihorene de fotbal Lotus Băile Felix şi FC Bihor Oradea se vor întâlni din nou, miercuri, de la ora 17.30, la doar patru zile după ce au debutat în meci direct în noul sezon al Ligii a III-a.

Din nou duelul dintre cele două echipe bihorene va avea loc la Sânmartin, pe stadionul comunal, locul unde îşi dispută meciurile de acasă formaţia Lotus Băile Felix.

Partida contează acum pentru Cupa României, pentru turul II al competiţiei KO din fotbalul românesc şi este eliminatorie, astfel că echipa care va pierde va părăsi competiţia.

Pentru gazdele de la Lotus, acesta este cel de-al doilea joc din Cupa României, în ediţia 2022-2023, după ce elevii antrenorului Gheorghe Ghiţ au intrat în competiţie din turul I, atunci când au învins cu scorul de 2-1, în deplasare, formaţia Crişul Sântandrei.

De partea cealaltă, FC Bihor intră în cupă direct în turul II, beneficiind de acest privilegiu prin faptul că în ediţia anterioară de campionat s-a clasat pe locul II în Liga a III-a.

Având în vedere că pentru ambele echipe campionatul este mai important, este de aşteptat ca la jocul de miercuri după-amiază ambii antrenori principali să facă schimbări în echipele de start, asta şi pentru că sâmbătă îi aşteaptă alte jocuri importante în campionat.

Meicul din cupă dintre Lotus Băile Felix şi FC Bihor va fi arbitrat la centru de Răzvan Lădar din Zalău, în timp ce la cele două tuşe se vor afla asistenţii Ioan Cozorici, tot din Zalău, şi Flavius Seiche Lazăr din Sânmihaiu Almaşului, de asemenea, din judeţul Sălaj.


Alte partide programate miercuri, cu începere de la ora 17:30, în turul II al Cupei României la fotbal:

Avântul Periam – Progresul Pecica
Viitorul Cluj – Unirea Ungheni
Voinţa Lupac – CSM Reşiţa
SC Popeşti Leordeni – Astra
Recolta Gheorghe Doja – CS Afumaţi
CS Blejoi – Metalul Buzău


Axiopolis Cernavodă – Agricola Borcea
Viitorul Ianca – Dacia Unirea Brăila
SR Braşov – AFC Odorheiu Secuiesc
KSE Târgu Secuiesc – CSM Focşani
Dinamo Bacău – Aerostar Bacău


Ştiinţa Miroslava – Sporting Juniorul Vaslui
Şomuz Fălticeni – Foresta Suceava
Viitorul Darabani – Dante Botoşani


Toate partidele se dispută într-o singură manşă, pe terenul echipei considerate mai slab cotate. Dacă după 90 de minute de joc se consemneză scor egal, atunci se trece la două reprize a câte 15 minute de prelungiri. Dacă şi după 120 de minute de joc egalitatea persistă, atunci departajarea se face la loviturile de la 11 metri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON