URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 August 2022, 21:57

FC Bihor s-a impus cu 4-3 la Sânmartin, pe terenul echipei Lotus Băile Felix, după un meci „nebun” (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Meci „nebun” vineri seară, la Sânmartin, pe stadionul comunal, unde s-a desfăşurat derby-ul judeţului Bihor la fotbal, între gazdele de la Lotus Băile Felix şi FC Bihor Oradea.

Partida, care a deschis noua ediţie a campionatului Ligii a III-a, şi-a onorat cu vârf şi îndesat titulatura de derby, aducând nu mai puţin de şapte goluri, gustate de cei aproximativ 300 de specatori prezenţi la meci.

Cu multe goluri

FC Bihor s-a impus cu scorul de 4-3, după ce a fost condusă cu 1-0, dar şi după ce a condus apoi cu 4-1. Meciul a fost trăit cu intensitate mai ales în partea a doua, când s-au marcat cinci goluri.

După ce la pauză s-a intrat la egalitate, cu 1-1, în primul sfert de oră din repriza secundă, cei de la FC Bihor s-au dezlănţuit şi au marcat de trei ori, ajungând să conducă cu 4-1, un scor puţin anticipat de suporterii celor două formaţii.

Totuşi, în jumătatea a doua a reprizei secunde, gazdele de la Lotus au forţat şi au reuşit să reducă din handicap, înscriind de două ori.

Cu toate că şi-au creat şi alte ocazii, gazdele nu au mai reuşit să înscrie însă şi în final au trebuit să se recunoască învinse, cu scorul de 3-4, deşi în ultimele minute au evoluat în superioritate numerică, după ce în minutul 86 atacantul echipei FC Bihor, Sergiu Jurj, a fost eliminat.

Pentru FC Bihor a fost o victorie de moral, la primul joc sub noua titulatură, victorie care a fost sărbătorită în vestiar, dar şi aplaudată de o micuţă galerie, care la final a scandat tradiţionului „Bihoru’! Bihoru’!”

„A fost un joc destul de încrâncenat, al orgoliilor, mai bine spus, cu două echipe care-şi doreau foarte mult victoria. Noi am venit cu o echipă mult mai tânără faţă de a adversarilor. Ne aşteptam la un joc greu, am făcut câteva greşeli în primele cinci minute, când am lăsat echipa adversă să-şi creeze două oportunităţi din faze fixe, au şi materializat, au înscris, dar apoi noi am intrat în joc şi, per ansmablu, până prin minutul 60, când a intrat în joc rolul arbitrului, soarta jocului a fost de partea noastră, chiar dacă Sânmartinul a condus cu 1-0. Eu consider că jocul a fost favorabil nouă până la scorul de 4-1, după care am făcut o greşeală în defensivă, când s-a făcut 4-2 şi deja am făcut pasul înapoi”, a declarat, după partidă, antrenorul principal al echipei FC Bihor, Florin Farcaş.

Filmul jocului

Primul gol s-a marcat încă din minutul 6, când, în urma unei lovituri de la colţ, executată de Alexandru Sorian, fundaşul central al gazdelor Cristian Oros l-a învins pe portarul Karoly Fila. Pe finalul primei reprize FC Bihor a reuşit să egaleze, în minutul 44, când Flaviu Drăgan a centrat perfect în faţa porţii, de unde Sergiu Jurj a înscris cu o lovitură de cap, sub transversală.

La pauză, antrenorul echipei orădene a făcut două schimbări, introducându-i în teren pe Andrei Chindlea şi Marius Hosu, iar acest lucru s-a văzut în joc. În minutul 49, Chindlea a dezvoltat o fază periculoasă şi l-a servit pe Răzvan Gunie, care cu un şut pe jos, la colţul lung, l-a învins pe portarul Eduard Beke. Golkeeperul celor de la Lotus a greşit flagrant însă în minutul 58, când a trimis greşit o minge, ce a fost interceptată de Ionuţ Ban, iar acesta din urmă a înscris pentru scorul de 1-3. Două minute mai târziu, Andrei Chindlea a înscris pentru scorul de 4-1 în favoarea orădenilor. 

La acest scor, cei de la FC Bihor s-au relaxat uşor, fapt taxat rapid de gazde, care au reuşit să reducă din handicap, prin Florin Pop, în minutul 63. Scorul final a fost stabilit însă de tânărul jucător al gazdelor Gelu Gitye, cel care după ce a fost introdus pe teren de antrenorul Gheorghe Ghiţ a revigorat jocul formaţiei Lotus. În minutul 74, el l-a învins cu un şut de la distanţă pe portarul Karoly Fila, scor 3-4.

Eliminare cu „cântec” pe final

În minutul 86, arbitrul sibian Lucian Ţiţii a luat o decizie care i-a surprins pe cei de la FC Bihor, eliminându-l pe atacantul Sergiu Jurj, chiar când acesta se pregătea să părăsească terenul de joc, pentru a fi înlocuit cu David Lupşe, lucru care nu s-a mai întâmplat, întrucât arbitrul a considerat că Jurj nu s-a grăbit să părăsească terenul şi i-a acordat al doilea cartonaş galben, implicit şi pe cel roşu. A fost însă o decizie hazardată a arbitrului, care a lăsat echipa orădeană în inferioritate numerică, îngreunându-i misiunea în ceea ce priveşte apărarea rezultatului. Totuşi, până la final nu s-a mai înscris, iar bucuria s-a dezlănţuit în tabăra orădenilor, care au sărbătorit victoria la primul meci oficial sub noua denumire de FC Bihor.

De partea cealaltă, frustrarea s-a simţit în rândul gazdelor, mai cu seamă cu cât au fost făcute mai multe greşeli, care i-au costat pe cei de la Lotus.

„A fost un meci disputat, noi am făcut prea multe greşeli personale. Nici nu ştiu la care dintre ele să mă opresc. Ulterior am încercat să revenim, am făcut schimbări, iar cei care au intrat au schimbat faţa jocului, dar ocaziile pe care ni le-am creat, nu am reuşit să le fructificăm. A fost un joc deschis, în care fiecare echipă a încercat să joace mingea, s-a neglijat faza de apărare, cel puţin noi, după ce s-a făcut 2-1. Am riscat mai mult, au apărut spaţiile, dar dacă reveneam în joc era altceva. Am avut câteva ocazii bune, prin Costea sau Cucu, dar n-am avut luciditatea la finalizare”, a precizat după partidă şi tehnicianul principal al echipei gazdă, Gheorghe Ghiţ.


Lotus Băile Felix – FC Bihor 3-4 (1-1)
Stadion: Comunal (Sânmartin). Spectatori: 300

Au marcat: Cr. Oros (min. 6), Fl. Pop (min. 63) şi Gitye (min. 74) / Sg. Jurj (min. 44), R. Gunie (min. 49), I. Ban (min. 58) şi A. Chindlea (min. 60)

Lotus: E. Beke – S. Cucu, A. Pintea, Cr. Oros, M. Arsene – D. Gheban (min. 65 G. Gitye), M. Popa – ctp., A. Sorian, Cl. Codoban (min. 58 Cr. Copil) – Fl. Pop şi C. Sîrbu (min. 58 V. Costea). Antrenor: Gheorghe Ghiţ.

FC Bihor: K. Fila – Fl. Drăgan (min. 65 Ad. Popa), Cl. Petruş, D. Stan – ctp., L. Ioviţă – R. Gunie, G. Cherman (min. 90+4 R. Ardelean) – I. Ban, A. Gheorghiţă (min. 46 M. Hosu), A. Hosu (min. 46 A. Chindlea, min. 90+4 Al. Popa) – Sg. Jurj (min. 86 eliminat). Antrenor: Gheorghe Ghiţ

Arbitri: Andrei Lucian Ţiţii (Şura Mică – Sibiu) – Răzvan Spătar (Sibiu) şi Costel Adrian Prodan (Cisnădie). Observator pentru arbitri: Constantin Pop (Satu Mare). Delegat pentru joc: Vasile Rad (Arad).

Cartonaşe galbene: Cr. Oros, D. Gheban, G. Gitye şi A. Pintea / A. Gheorghiţă, Sg. Jurj (2), D. Stan, Cl. Petruş, M. Hosu, I. Ban şi Ad. Popa.

Cartonaşe roşii: - / Sg, Jurj (min. 86)

Cele două echipe se vor întâlni din nou, miercuri, de la ora 17.30, şi tot la Sânmartin, dar în Cupa României.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Insucces
Urez FC Bihor TOT insuccesul din lume!!
Postat 28 August 2022, 15:29 de AnaConda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON