URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Noiembrie 2012, 09:03

Lorena Pop, cea mai bună orădeancă la memorialul "Ioan Stănescu" la tir

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poligonul de tir de la Universitate a găzduit timp de trei zile, în perioada 2-4 noiembrie, întrecerile ediţiei a III-a a "Memorialului Ioan Stănescu" la tir sportiv.

Concursul, care a reunit la start 79 de sportivi din România şi Ungaria, a contat şi ca etapă a Campionatului Naţional. Întrecerile au reunit 27 de sportivi de la trei cluburi din ţara vecină, în timp ce orădenii au fost în număr de 15.

Dintre sportivii orădeni ai clubului gazdă, CSU, cel mai bun rezultat l-a obţinut Lorena Pop, locul I, cu 496,2 puncte, la puşcă 40 de focuri, aer comprimat, ceea ce "reprezintă un rezultat bun pe plan naţional", după cum a afirmat antrenorul său, Vasile Leţ.

Pe locul III în această probă s-a situat Antonia Miclău, tot de la CSU Oradea, cu 489,8 puncte.

În proba similară de junioare I, Eliza Molnar a ocupat locul III, cu 476 puncte, în timp ce tot la puşcă 40 de focuri aer comprimat, dar junioare II, Cristina Rayna, cu 362 puncte, a ocupat, de asemenea, poziţia a III-a.

Pe podiumul de premiere s-au mai situat dintre orădeni şi Francesca Pop, pe locul II, cu 458, 8 puncte, şi Felix Cioară, cu 364 puncte, în probele de pistol, 40 de focuri aer comprimat junioare, respectiv, 40 de focuri aer comprimat juniori II.

La concurs a fost prezent şi cel mai bun sportiv român al momentului din tirul sportiv, Alin Moldoveanu, care a reprezentat România la Jocurile Olimpice şi care în această perioadă se află la tratament în Băile Felix. El a tras la Oradea, 594 de puncte, ceea ce l-a plasat pe primul loc în cadrul probei sale de seniori.

Potrivit antrenorului Vasile Leţ, Federaţia Română de Tir a stabilit ca CSU să organizeze încă o etapă din cele 6 ale ediţiei actuale ale Campionatului Naţional de tir, mulţumită de modul de organizare a concursului din weekend.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Felicitari!
Ma bucur sa citesc, de pe meleaguri straine, ca s-a organizat un memorial in cinstea celui ce a fost antrenor emerit Ioan Stanescu. Felicitari sportivilor si urari de rezultate maxime si, nu in ultimul rand, un moment de reculegere pentru regretatul domn Stanescu.
Postat 07 Noiembrie 2012, 12:24 de Bogdan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON