URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Mai 2020, 18:40

Lovitură a anchetatorilor din Oradea: Hackeri din 11 judeţe prinşi că spărgeau conturi de Netflix, Facebook şi site-urile unor instituţii publice

Lovitură a anchetatorilor din Oradea: Hackeri din 11 judeţe prinşi că spărgeau conturi de Netflix, Facebook  şi site-urile unor instituţii publice foto:generic istock
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Acţiune de amploare a poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea care, împreună cu procurorii DIICOT Oradea, au descins, joi, în percheziţii în 11 judeţe din ţară, într-o anchetă ce vizează un grup 18 de tineri bănuiţi de infracţiuni informatice. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Poliţie, poliţiştii şi procurorii din Bihor au desfăşurat, cu sprijinul colegilor locali, 18 percheziţii domiciliare în judeţele Timiș, Argeș, Mureș, Galați, Iași, Suceava, Arad, Gorj, Ialomița, Neamț și Botoșani "pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în comiterea unor infracțiuni contra siguranței și integrității sistemelor și datelor informatice și a fraudelor cu mijloace de plată electronică".

Concret, spun sursele BIHOREANULUI, cei 18 tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani, sunt acuzaţi că au spart mai multe conturi de utilizator de pe Netflix, Facebook, mailuri şi site-uri ale unor instituţii publice, iar apoi s-au lăudat cu "loviturile" în grupuri private create pe o reţea de socializare, unde au şi scos la vânzare anumite date ale utilizatorilor şi parolele acestora.

"Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi postat în mediul online date informatice obținute în urma atacurilor informatice desfășurate sau a transferului neautorizat de date, respectiv sisteme informatice cu drepturi de administrator, conturi de utilizatori și parole aferente diverselor aplicații informatice, conturi de poștă electronică, date de identificare a cardurilor bancare, înregistrări video ale unor presupuse atacuri informatice asupra mai multor sisteme informatice, reţele de sisteme informatice infectate precum şi date de identificare ale cardurilor bancare, toate în scopul comercializării acestora", se precizează în informarea poliţiştilor. 

Într-un comunicat transmis de Biroul de presă al DIICOT, procurorii arată că tinerii au acţionat în perioada 26 decembrie 2016 -10 aprilie 2020 și îşi etalau reuşitele pe Facebook. "O parte dintre membrii comunităţii au postat pe o aplicație de socializare înregistrări video reprezentând atacuri informatice de tip Ddos asupra mai multor sisteme informatice". 

În cadrul perchezițiilor domiciliare au fost descoperite mai multe hard-disk-uri, unități centrale, laptopuri, telefoane mobile, tablete, stickuri de memorie și diverse înscrisuri, toate fiind ridicate în vederea cercetărilor. La finalizarea perchezițiilor, trei dintre membrii grupării au fost conduşi la Bucureşti, fiind cercetaţi şi într-un alt dosar, aflat în ancheta DIICOT Central. 

La Oradea, ancheta se desfăşoară deocamdată doar faţă de faptă, pentru infracţiuni de acces ilegal la un sistem informatic, interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice, alterarea integrității datelor informatice, perturbarea funcționării sistemelor informatice, transferul neautorizat de date informatice, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON