URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Iulie 2017, 12:40

Liviu Andrica a câştigat încă un mandat la conducerea Administraţiei Domeniului Public

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directorul Liviu Andrica a câştigat încă un mandat la conducerea Administraţiei Domeniului Public, care gestionează pieţele şi ştrandurile orădene, în urma unei proceduri de selecţie la care nu a avut contracandidat.

Andrica a susţinut proba de prezentare a documentelor urmată de cea de interviu în prima parte a lunii iulie, după care, pe 14 iulie, Comitetul de nominalizare şi remunerare a propus Consiliului de Administraţie numirea acestuia pe funcţie.

Ca până acum, Andrica va fi secondat în nou mandat pe patru ani de directorul tehnic Silviu Petriţa şi de directoarea economică Ioana Mocan.

"În următoarea etapă vom depune planul de management, care va fi pus în concordanţă cu planul Consiliului de Administraţie, după care se va trece la semnarea contractului de management", a spus directorul.

ADP a încheiat anul 2016 cu un profit de 700.000 euro, sumă din care 350.000 euro a plătit Primăriei cu titlu de participare la profit. Investiţiile derulate de societate anul trecut s-au ridicat la 758.000 euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
De două ori felicitări, domnule Simai!
Ori nu cunoşti termenul de remunerare (actictate cu care se ocupă, printre altele, Consiliul de Administraţie) ori, într-adevăr, Consiliul s-a ocupat cu renumărarea (voturilor şi a candidaşilor)! Despre pârş nu mai e nimic de spus!
Postat 25 Iulie 2017, 14:29 de eutanasiu
MARIN SORESCU / " Noi nu ne temem "
Omizi, voi ultimi luciferi cu peri băloși / cu peri băloși pe drumul hâd / v-aud (v-aud) prin pomii fructiferi / cum pașteți frunza... cât de cât(cât de cât) / Aud.. parcă se zbate bolta / în insomnii... cu ochii vineți / și o cuprinde DÂRZ revolta / și geme lung, prelung, recolta pe care vreți s-o compromiteți ! Gândiți cu tifla voastră mica / "Să ne distrugăăăă... nu-s speraaaanțe!" Aflați însă că nu ni-i frică / și mai aflați că la adică există chimice substanțe….. Gândiți cu ale voastre chitfe / "Nooi! Suntem multe ca un rooooi!!" Cutez a vă-nfrunta, voi litfe / și am cântat în veac molifte și-acum o să fugim de voi?? Nuuuuu... nu se lasă o avere / sub laba voastră cea pătată Căci dragi ni-s ale noastre mere / și dragi ni-s ale noastre pere Cum nu ați fost voi niciodată!
Postat 24 Iulie 2017, 14:26 de TDS
Dane, felicitari!
Ai făcut-o cu voie sau fără voie, folosirea diatezei reflexive în titlu este corectă gramatical şi răspunde realităţii de facto. Aşa e, ,,şi-a câştigat încă un mandat" sau mai exact şi-a acordat încă un mandat. P.S. Pt. cei cu unul sau mai multe doctorate: ,,diateza reflexivă arată că acţiunea este făcută de subiectul gramatical, dar este şi suferită de acesta. Verbul aflat în conjugare este însoţit întotdeauna de pronume reflexive sau pronume personale neaccentuate – folosite ca pronume reflexive. Exemplu: şi-a acordat.
Postat 24 Iulie 2017, 14:00 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON