URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Martie 2018, 10:56

Linişte! Primăria Oradea supune dezbaterii publice planul de acţiune pentru reducerea zgomotului

Orădeni, aveţi şansa să cereţi linişte! Municipalitatea supune dezbaterii publice planul de acţiune pentru reducerea zgomotului

Documentul are la bază un studiu făcut de firma Enviro Consult potrivit căruia străzile cele mai afectate de gălăgia provocată peste zi de traficul rutier sunt: Ovidiu Densuşianu, Calea Borşului, Podului şi Matei Corvin.

Pe timpul nopţii la acestea se adaugă şi arterele Calea Aradului, Ogorului, Calea Clujului şi Făcliei pe porţiunea delimitată de strada Codrilor şi Podul Mareşal Constantin Prezan.

Pe lista factorilor generatori de zgomot la nivelul municipiului se mai numără traficul feroviar desfăşurat cu tramvaiul sau trenul respectiv activităţile industriale.

Dezbaterea publică a planului de măsuri va avea loc pe 10 aprilie, de la ora 16, în sala mică a Primăriei.

Până atunci, orădenii pot depune sesizări la Primărie sau pe adresa de email demeter@oradea.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Interesant, citit printre randuri
Dar in primul rand este un draft (a se cauta in google definitia). In al doilea rand asa arata un raport, in general, de auditori in domeniu. Oamenii aia ca sa ajungă la anumite concluzii, chiar și de draft, au munci oleaca. Singura porcarie e ordinul ala de oug cu liminta curenta si tinta, maxime admise. Pai cum pana mea sa scazi limita de zgomot generata de aeroport? Aterizezi cu motoarele oprite, sau un frana de motor? Si le lansezi cu prastia sau cu sistemul de aburi de pe portavioane? Aberatii au scris aia in oug. Iar ca cineva sa declare asta penibil ar trebui sa fie macar SME (subject matter expert) in unul din domeniile conexe ale studiului. Ca altfel, cultura de partid poate sa te puna sa zici orice, sa improsti cu noroi, si sa zici ca e parerea ta. Nu stiu, zic si eu. Dar studiul nu minte, adica trebuie sa fii cretin sa nu iti dai seama care strazi sunt aglomerate degi generatoare de zgomot la cote ridicate. Si apoi sa zici ca studiul e nasol, e din nou, aberatie, adica nu recunoști o situatie evidenta, ca o scama in ochi (sa nu zic aschie ca americanii)
Postat 22 Martie 2018, 06:42 de poiu
ALE CS ANDRI
Am citit studiul! Este PENIBIL! Parcă ar fi un text făcut de o firmă de audit! Preambul cu istoricul orașului, ce lucrări se vor efectua ( păreau scrise de funcționarii PMO), probleme care se tot repetau! 5% maximum despre zgomot! Și acest studiu a costat!
Postat 21 Martie 2018, 18:14 de TDS
Cine sunt prostii si cine sunt prostitii?
Ce interesant planul de "liniste" propune tocmai controversata lucrae de "tunelizare" a intersectiei Msgheru aleea strandului, lucrare care rezolva doar propitarii de vile de pe Facliei ce abirourile in sediul politiei si tribunal.... interesante propuneri de liniste! Cu dedicatie! Mai vine si cu "piotenizarea" str. V. Alexandri! Bai cinee sunt prostii si cine sunt prostitii? Pentru cimitir nici o solutie? Cate milioane o costat studiul asta de * care ne spune sa umblam cu bicicleta?
Postat 21 Martie 2018, 11:41 de scortosul
!!??
"trafic feroviar desfasurat cu tramvaiul"
Postat 21 Martie 2018, 11:33 de scortosul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON