URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Mai 2020, 10:21

Liga a III-a nu se mai reia! Luceafărul a încheiat sezonul pe locul 5, iar CSC Sânmartin pe poziţia a 6-a

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Este oficial, campionatul Ligii a III-a la fotbal nu se va mai relua! Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a adoptat, luni, în acest sens propunerea Departamentului Competiții al FRF de a încheia sezonul oficial 2019-2020.

Astfel, actuala ediție de campionat a Ligii a III-a la fotbal se încheie după doar 16 etape disputate din totalul celor 30 programate. Practic, s-a disputat turul de campionat și o etapă din retur.

Ca urmare a acestui fapt, echipele bihorene Luceafărul Oradea și CSC Sânmartin încheie sezonul pe locul 5, cu 26 de puncte (Luceafărul), respectiv pe poziția a 6-a cu 25 de puncte (CSC Sânmartin).

Reamintim că cele două formații au făcut parte din Seria a V-a a Ligii a III-a.

Federația Română de Fotbal a hotărât să nu retrogradeze nicio echipă, iar în Liga a II-a vor promova formațiile clasate pe prima poziție în fiecare serie sau învingătoarele unui baraj în dublă manșă între locul 1 și locul 2 din fiecare serie, dacă diferența între primele două formații este egală sau mai mică de trei puncte. Prin această măsură, FRF consideră că în actualul mod în care vor fi desemnate campioanele primează meritul sportiv.

În acest fel, echipele Aerostar Bacău (din Seria 1) și U Craiova 1948 (din Seria 4) au promovat direct în Liga a II-a, iar barajele pentru accederea în eșalonul secund sunt: Unirea Slobozia – Mostiștea Ulmu (în Seria 2), Progresul Spartac – CSM Slatina (în Seria 3) și Fotbal Comuna Recea – Minaur Baia Mare (în Seria 5).

Totodată, conducerea Federației Române de Fotbal a anunțat și cum va fi completat sezonul viitor  al Ligii a III-a. Conform deciziei FRF, meciurile de baraj dintre campioanele Ligii a IV-a vor fi anulate, urmând a fi organizată o nouă tragere la sorți pentru stabilirea a 14 mini-grupe de promovare. În acest fel, se vor întâlni câte trei echipe campioane județene, iar câștigătoarea fiecărei grupe va accede în Liga a III-a. Ca urmare, nu vor mai promova 21 de echipe, așa cum era până acum, ci 14.

Totuși, și cele mai bune formații care vor încheia pe locul 2 mini-grupa din care vor face parte, departajate pe baza unor anumite criterii, vor avea șansa de-a ajunge în Liga a III-a, dacă vor fi locuri vacante.

Conform comunicatului Federației Române de Fotbal, „Liga 3 sezonul 2020/2021 va fi astfel configurată în 5 serii de câte 18 echipe, prin completarea cu 3 formații retrogradate din Liga 2 (două formații s-au retras deja pe parcursul sezonului din această competiție). Prin excepție de la prevederile art. 18 alin 1 lit. a din ROAF, locurile vacante în Liga 3 (maximum 7 locuri) vor fi completate cu cel mai bine clasate echipe de pe locul 2 în mini-grupele participante la barajul de promovare în Liga 3. În situația în care există mai mult de 7 locuri vacante în Liga 3, locurile vacante rămase ulterior aplicării criteriului de mai sus vor fi completate în ordine, în conformitate cu prevederile art. 19.9 din ROAF, iar dacă și ulterior aplicării prevederilor din ROAF rămân locuri vacante, acestea vor fi ocupate prin aplicarea în continuare a dispozițiilor din prezenta decizie, respectiv cu echipele situate pe locul 2 în mini-grupele participante la barajul de promovare în Liga 3.  Dacă o echipă situată pe locul 1 într-o mini-grupă în urma barajului de promovare în Liga 3 nu se înscrie în competiție, nu îndeplinește condițiile de participare sau se retrage înainte de începerea competiției Liga 3 sezonul 2020/2021, locul vacant astfel apărut va fi completat cu echipa situată pe locul 2 în mini-grupa respectivă”.

CAO Oradea, care este liderul Ligii a IV-a în județul Bihor și care cel mai probabil va fi desemnată campioana județului în acest an, nu va mai juca astfel cu echipa de pe primul loc din județul Sălaj și va aștepta noua tragere la sorți pentru a-și cunoaște adversarii de la turneul de baraj.

Data la care va avea tragerea la sorți, cât și datele de disputare a meciurilor de baraj nu au fost încă stabilite.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON