URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Octombrie 2015, 18:00

Gard la graniţă: Szilagyi Zsolt insistă ca România să urmeze modelul Ungariei în chestiunea refugiaţilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PPMT, Szilagyi Zsolt, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că „salută” înţelegerea la care au ajuns la finele săptămânii trecute premierii României, Bulgariei şi Serbiei în ceea ce priveşte ermetizarea graniţelor ca măsură preventivă faţă de asaltul migranţilor din ţările arabe.

„Salutăm că România, Bulgaria şi Serbia au ajuns la o poziţie comună, pe care s-o susţină la Bruxelles”, a spus liderul PPMT, adăugând că în acest fel ţara noastră se alătură poziţiei pe care încă din vară au trasat-o statele din aşa numitul grup Vişegrad (Cehia, Slovacia, Ungaria şi Polonia), de a refuza cotele obligatorii de refugiaţi pe care ar trebui, la indicaţiile Germaniei, să le găzduiască fiecare stat UE.

„Această soluţie este ineficace şi nu dă răspuns, oricum, problemelor. Nici Germania deja nu mai vorbeşte despre cote, ci despre respingerea refugiaţilor”, a spus Szilagyi Zsolt.

În context, acesta şi-a repetat cererea ca România să securizeze frontiera verde cu Serbia, ţara pe unde pătrund cei mai mulţi refugiaţi în Europa. „În continuare susţinem că România ar trebui, la fel ca Ungaria, să închidă cu gard din sârmă ghimpată frontiera verde cu Serbia”, a spus liderul PPMT, precizând că un asemenea gard ar avea un rol preventiv.

„Dacă România închide graniţa verde cu Serbia, se poate considera un mesaj: Dragilor, nu mai veniţi aici, suntem pregătiţi, mai bine mergeţi acasă!”, a spus Szilagyi.

Şeful PPMT a afirmat că acest lucru trebuie făcut cât mai repede, întrucât după ce statele occidentale au început să ia măsuri pentru respingerea migranţilor aceştia vor veni în flux invers, din Vest către Balcani: „Mai devreme sau mai târziu, valul va ajunge înapoi, vor ajunge în România, şi situaţia trebuie evitată”.

De asemenea, un alt argument pentru care Szilagyi solicită securizarea graniţelor faţă de refugiaţii arabi este chiar includerea României în interiorul Spaţiului Schengen: „Graniţele Europei vor fi acolo unde se opresc migranţii, iar România poate dovedi că este pregătită, ca să fie acceptată în Spaţiul Schengen, că este în stare să apere hotarele Europei”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
PCR transfrontalier. Ep.: Să ne facem că lucrăm. PPMT și ”Cortina ghimpată”.
I. ”În continuare susținem că România ar trebui, la fel ca Ungaria, să închidă cu gard din sârmă ghimpată frontiera verde cu Serbia”, a spus liderul PPMT, precizând că un asemenea gard ar avea un rol preventiv. 1. România, din fericire, nu este Ungaria. Nici din punct de vedere al radicalismului politic. Şi evreii ar trebui să nu uite acest aspect. 2. România şi Serbia sunt două ţări vecine şi prietene. Aşa și trebuie să rămână. S-a văzut şi în weekend-ul care a trecut. A pune garduri între ele, este de domeniul psihiatric. 3. PPMT-ul ar trebui să se intereseze de ce rolul preventiv în declanșarea marilor conflicte și drame din Orientul mijlociu, al marilor ”licurici” din UE a fost practic nul. 4. Sunt convins că Domnul Ponta nu va recurge la practici horthysto-bolşevice. Ca unii/unul! II. ”Dacă România închide granița verde cu Serbia, se poate considera un mesaj: Dragilor, nu mai veniți aici, suntem pregătiți, mai bine mergeți acasă!”, a spus Szilagyi. 1. Sutele de mii de emigranţi veniţi în Europa nu au venit de plăcere, sau sa îl vadă pe Szilagyi Zsolt. Acest lucru este greu de înțeles la PPMT. 2. Un anumit gard totuși ar trebui ridicat şi de către România. Faţă de iredentism. Mesajul se potriveşte de minune iredentiștilor care colcăie în voie prin România, în timp ce unii șefi cu ochi albaștri, inclusiv cei din armata ”acoperiților”, nu îi văd de prea mulți ani. Oare de ce? III. ”Granițele Europei vor fi acolo unde se opresc migrații, iar România poate dovedi că este pregătită, ca să fie acceptată în Spațiul Schengen, că este în stare să apere hotarele Europei”. 1. Păcat că prostia nu doare şi la politrucii de etnie maghiară; 2. Faptul că un anume premier a picat de fazan cu gardurile lui de sârmă ghimpată, demne de un lagăr nazist, este treaba lui; 3. Spațiul Schengen este o noțiune depășită, fapt pe care și cei de la PPMT ar trebui să îl cunoască. 4. O întrebare pentru Szilagyi Zsolt şi gaşca: Când viitoarele poduri aeriene pentru emigranți care vor lega ţări ca Italia şi Grecia, de ţara în care aceștia vor să ajungă, vor deveni operaţionale, înseamnă că ţări de destinație precum Germania, Danemarca, Suedia, Marea Britanie, Norvegia, Austria, trebuie date afară din UE?
Postat 28 Octombrie 2015, 00:30 de stefan
Conducere de nimic
Avem o conducere, vanduta si revanduta, care nu mai reprezinta nevoiele tarii. Oameni de toata jena, care pleaca capul la ce se dicteaza din UE, Merkel ar merita spanzurata de limba, o nenorocita si jumatate, cel mai antipatic om dintre toti demnitarii UE, sper sa ii vina cineva de hac cat mai repede, javra ordinara.
Postat 26 Octombrie 2015, 20:51 de detectiv
Necesitate.
Un astfel de gard este necesar, si asta nu pt ca asa vrea Szilagy. Este o necesitate, ca urmare a faptelor generate de prostia sau de intentia rea voita a lui Merkel, la aresa Europei si a europenilor. Zeci, poate sute de mii de migranti sunt in acest moment pe drum spre Europa. Daca Germania si Austria vor inchide frontierele (pe zi ce trece tot mai multi germani protesteaza impotriva lui Merkel si haosului generat de ea in Germania si in Europa), migrantii vor navali acolo unde vor putea intra.
Postat 26 Octombrie 2015, 20:30 de Control_Room
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON