URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Iunie 2017, 10:41

Lichidaţi de lichidator: Florin Anghel a fost condamnat la 5 ani de închisoare şi obligat să returneze aproape 500.000 euro

Lichidaţi de lichidator: Florin Anghel a fost condamnat la 5 ani de închisoare şi obligat să returneze aproape 500.000 euro LA OFERTĂ. Lichidatorul Florin Anghel a vândut cu doar 5.000 euro două apartamente din strada Primăriei 45, evaluate la 40.000 euro. Generos, că doar nu erau ale lui...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un lichidator judiciar din Oradea a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Bihor după ce a vândut bunurile unor firme aflate în insolvenţă şi a băgat banii în propriul buzunar.

"Băiatul deştept", Florin Anghel pe numele lui, a şi fost exclus din breaslă după condamnarea sa, printr-o hotărâre încă nedefinitivă, la 5 ani de detenţie, pentru gestiune frauduloasă, fals intelectual şi uz de fals. Cu executare, însă numai dacă o să apară, căci este dat dispărut...

Reguli stricte

Potrivit Legii 85/2014 privind insolvenţa, lichidatorul judiciar este persoana desemnată de instanţele de judecată să evalueze firmele aflate în proces de insolvenţă din cauza datoriilor acumulate. Dacă e posibil, lichidatorul face un plan de reorganizare şi supraveghează respectarea lui, coordonând activitatea societăţii şi supraveghind gestionarea patrimoniului.

Dacă instanţa respinge planul de reorganizare, tot lichidatorul este cel care, sub controlul judecătorului sindic, vinde bunurile firmei pentru a plăti creditorii. De altfel, lichidatorii judiciari nu pot acţiona fără acordul Adunării Generale a Creditorilor, care aprobă toate activităţile derulate: inventarierea şi evaluarea patrimoniului, respectiv modul de vânzare, în bloc, individual ori combinat, prin licitaţie, negociere directă sau prin ambele metode.

Vindem tot!

Lichidatorul Florin Anghel a făcut însă totul pe lângă lege, spun procurorii, care în 2015 l-au inculpat pentru devalizarea firmelor ce-i fuseseră repartizate spre lichidare. Bărbatul a avut probleme încă de când şi-a înfiinţat Cabinetul individual de insolvenţă, în 2002, ajungând de pomină între colegi după ce şi-a provocat singur o rană la ochi pentru a încasa compensaţii din partea firmei cu care tocmai semnase o asigurare de viaţă. A fost, însă, doar începutul...

Conform actului de acuzare, în perioada 2010-2011 Anghel şi-a însuşit sume mari din vânzarea bunurilor a 9 SRL-uri: Axon Serv, Winter Benz, Carsam, Credital Consulting, Emada Company, Giulia Andreea, Floryluc, Zembrea Trans şi Aliabi. Lichidatorul nici nu se deranja să organizeze vreo licitaţie, vânzând bunurile după bunul plac unor persoane care îi plăteau pe loc preţul stabilit. Apoi, întocmea procese verbale ca şi cum ar fi organizat licitaţii eşuate din lipsă de participanţi. "Inculpatul a dispărut cu toate sumele de bani, sustrăgându-se de la urmărirea penală", au notat procurorii.

Pe bani mărunţi

Cele mai valoroase bunuri din patrimoniul firmei Axon Serv, de pildă, constau într-un bloc cu 10 apartamente în cartierul Şoimi din Aleşd şi o pensiune turistică de 639 mp cu teren de 5.180 mp în Aştileu. Pe 30 noiembrie, Anghel a vândut ambele imobile: pensiunea cu 426.064 lei, iar blocul cu 30.000 euro, după care a informat judecătorul sindic că "am dat anunţ pentru organizarea unei licitaţii publice, dar nu s-a prezentat niciun potenţial cumpărător. Licitaţiile se reiau săptămânal până la valorificarea activelor debitoarei". Banii nu s-au mai găsit.

La fel a procedat şi în cazul Winter Benz SRL, care deţinea o benzinărie în Vintere, comuna Holod, bunurile fiind vândute la preţuri mult subevaluate. Deşi avea o valoare de 100.000 euro, staţia a fost vândută cu doar 25.000 euro.

Camion la dezmembrări

Lista potlogăriilor e lungă. Anghel a vândut o casă din strada Abrudului aparţinând firmei Credital Consulting, evaluată la 62.000 euro, cu doar 30.000 euro, unui orădean care, după două luni, a revândut-o cu 57.000 euro.

De asemenea, a "măritat" cu 5.000 euro două apartamente din strada Primăriei 45, aparţinând Emada Company, evaluate la 40.000 euro, iar un Volvo C30 evaluat la 15.000 euro l-a dat cu 3.000 euro. Mai departe, Anghel a vândut un apartament situat pe strada Tudor Vladimirescu, evaluat la 25.000 euro plus TVA, cu doar 10.000 euro.

Cea mai mare pagubă a produs-o firmei Zembrea Trans. În acest caz, lichidatorul a vândut un teren de 555 mp din zona rezidenţială a Oradiei, evaluat la 10.500 euro, cu doar 13.000 lei, iar întreaga platformă a firmei (teren, hală şi birouri), evaluată la aproape 80.000 euro, a înstrăinat-o cu 35.000 euro. În fine, Anghel a "uşurat" firma Aliabi SRL de un TIR în valoare de 10.000 euro, vânzându-l la dezmembrări cu 4.000 lei.

Dispărut

Dispărut încă din timpul anchetei, Florin Anghel nu s-a prezentat la proces, judecătorul cerând să fie căutat inclusiv prin penitenciare şi prin aresturile Poliţiei, dar în zadar. Ca atare, lichidatorul a fost reprezentat de un avocat din oficiu, iar pe 20 aprilie instanţa a dispus condamnarea lui la 5 ani de detenţie, plus plata pagubelor - peste 1,7 milioane de lei şi 100.000 euro - şi anularea tuturor actelor de vânzare.

Hotărârea nu este definitivă şi, chiar dacă oficial e dispărut, Anghel a atacat-o deja la Curtea de Apel Oradea. Cine ştie, poate va avea norocul soţiei sale, Mihaela, fostă funcţionară la Cadastru, trimisă în judecată în 2009 pentru falsificarea actelor unei case din strada Clujului, pe care a cumpărat-o pe numele mamei sale, pe bani de nimic, pentru ca apoi s-o revândă cu 150.000 euro. Condamnată iniţial la 10 ani de detenţie, femeia a scăpat în final cu 3 ani cu suspendare. Destul de rentabil, nu-i aşa?...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Familie de escroci și securiști!
Îi cunosc personal atât pe Florin Anghel, cât și pe soția sa și pot confirma că sunt o familie de escroci. Ea e fiică de ofițer de Securitate, iar el, un coate-goale-mațe-fripte oltean, pripășit prin Oradea. Mihaela Anghel a comis fapta cu terenul la sfatul soțului, crezând că proprietarul din SUA nu va mai reveni să revendice terenul. Florin Anghel are hoția în sânge și părerea mea e că ar trebui examinat psihiatric, fiindcă nu e sănătos dacă nu înșeală pe cineva. Sper să fie prins cât mai repede și să fie făcut "poștă" în pușcărie până va umbla crăcănat!..
Postat 11 Iunie 2017, 18:40 de nikotelekus
cum sa valoreze...
...o benzinarie ruginita din... Vintere (!??) suta de mii ??? Sa zica mersi ca s-a vandut cu 25.000 de euro, nici dreaq nu cumpara gazarie la Vintere ! Apartamente la Alesd ? Doamne fereste ! Pline de mucegai, incalzire cu sobe si alte "facilitati" ! La fel si celelalte bunuri "valoroase". Nu degeaba marile firme nominalizate erau in lichidare ! Chiar, a-propos, cine-a auzit vreodata de "firmele" Axon Serv, Winter Benz, Carsam, Credital Consulting, Emada Company, Giulia Andreea, Floryluc, Zembrea Trans şi Aliabi ? Povesti nemuritoare inventate ca sa mai citeasca lumea ziarul.
Postat 11 Iunie 2017, 15:54 de AgentulTermic
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON